Parentix maakt ICT-infrastructuur met FlexPod klaar voor de hybride cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Parentix
  • geplaatst op
  • 8 februari 2016 12:02 uur

Parentix, leverancier van zakelijke software uit de cloud, heeft samen met Telindus een FlexPod-datacenteroplossing gerealiseerd. De NetApp-storageomgeving en compute- en networkinginfrastructuur op basis van Cisco UCS en Cisco Nexus zijn vernieuwd. Deze modernisering was, samen met een migratie naar virtualisatieplatform Hyper-V, onderdeel van een strategische stap van Parentix om klanten toegang te bieden tot de hybride cloud. Daarnaast biedt de infrastructuurvernieuwing ruimte voor verdere groei van het klantenbestand in de komende jaren.

Parentix heeft een continue focus op innovatie om een optimaal serviceniveau richting klanten te realiseren. In dit project zet de softwareleverancier een eerste stap om haar software zowel via de private als hybride cloud toegankelijk te maken. Behalve deze strategische stap en het faciliteren van verdere groei, heeft Parentix de vernieuwing ook aangegrepen om een nieuwe storagepropositie te lanceren, met meerdere tiers. Vier typen met elk een eigen kostenplaatje en daarmee samenhangende prestaties op het gebied van snelheid.

Hybride cloud
Pieter Gabes, directeur van Parentix: “De vraag naar een hybride benadering van de cloud neemt toe. Om in te spelen op deze marktbehoefte integreren wij onze private cloud met de public cloud van Microsoft. Om die strategische stap te kunnen zetten, moest onze ICT-infrastructuur vernieuwd worden. Wij hebben, als ICT-partij, zelf veel kennis van de gevraagde oplossingen in huis, maar ondanks dit is het waardevol om Telindus als partner te hebben. Daar waar nodig leveren zij direct advies en ondersteuning en bovendien leveren zij support en onderhoud op al de genoemde oplossingen. Met deze overstap naar de hybride cloud is Parentix helemaal klaar voor de toekomst.”

Sido Quarré, Sales & Marketing Director bij Telindus: “Service providers als Parentix moeten continu innoveren om hun propositie richting klanten waardevol te houden. Niet alleen hun eigen services worden voortdurend geüpdatet, ook de achterliggende ICT-infrastructuur moet hierop worden aangepast. Wij zijn er blij mee dat we Parentix in dit mooie project hebben kunnen ondersteunen. Het is belangrijk dat organisaties strategisch omgaan met hun ICT-investeringen en daarbij kijken naar de lange termijn. Parentix heeft met dit project een langetermijnvisie laten zien.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...