Parentix verhoogt beschikbaarheid en kwaliteit door migratie publieke DNS functie naar Dyn.com

  • Bedrijfsnieuws van
  • Parentix
  • geplaatst op
  • 1 mei 2014 12:07 uur

De afgelopen maanden heeft Parentix haar publieke DNS servers gemigreerd naar de managed DNS dienst van Dyn. Een weloverwogen keuze met als doel om betere performance, hogere beschikbaarheid en betere bescherming tegen aanvallen te bewerkstelligen voor hun klanten.

Als business software cloud provider, gespecialiseerd in het hosten van complexe business software omgevingen, is de beschikbaarheid en veiligheid van hun diensten van groot belang. De gebruikers bevinden zich op alle continenten en zij verwachten een uitstekende performance. DNS vertaalt de inlogadressen van de diensten van Parentix naar IP nummers en wordt dan ook bij vrijwel elke actie die een klant uitvoert gebruikt.

De overeenkomst met Dyn.com voor het leveren van haar Managed DNS dienst, ook wel bekend onder de naam DynECT, is eind 2013 aangegaan. “Daarmee sluiten wij aan bij klinkende namen als Twitter en CNN die al jaren gebruik maken van de DNS diensten van Dyn”, zegt Vincent Kemp, CTO van Parentix. “In de afgelopen periode zijn alle authoritative zones verhuisd van onze eigen nameservers in de verschillende domeinen naar de servers van Dyn.” Dit levert Parentix en haar klanten een aantal belangrijke voordelen op:

Hoge beschikbaarheid;

Alle zonefiles en toekomstige wijzigingen worden direct gerepliceerd naar 18 points of presence (POP), verspreid over de hele wereld. Niet alleen naar vertrouwde plekken als Amsterdam en Londen, maar ook naar meer exotische plaatsen als Mumbai, São Paulo, Sydney en Hong Kong. Dit betekent dat DNS resolutie van door Parentix beheerde domeinen zelfs bij de grootst denkbare calamiteiten verzekerd is.

Hoge performance;

Dyn maakt gebruik van Anycast, een netwerk techniek waarbij netwerkpakketjes naar de dichtstbijzijnde potentiele ontvanger worden gestuurd, waarbij er een oneindig aantal ontvangers kan zijn die allemaal luisteren naar hetzelfde globale IP adres. Wanneer iemand in Buenos Aires www.parentix.nl intikt zal de naamresolutie verlopen via de Braziliaanse POP van Dyn, in Nederland zal dezelfde query bij de Amsterdamse POP van Dyn terecht komen. Dit verzekert dat een query nooit ver hoeft te reizen met zeer lage latency als resultaat, en dat niet alleen in Nederland maar over de hele wereld.

Verbeterde veiligheid;

De laatste jaren heeft het aanvallen van netwerken en het opzetten van Distributed Denial of Service (DDoS) attacks door misbruik van DNS servers een vlucht genomen. Ook Parentix heeft dergelijke aanvallen ondervonden. Gelukkig heeft dit nog nooit tot daadwerkelijke verstoring van onze dienstverlening geleid, maar het is wachten op de dag dat wij “van het internet vallen” omdat onze DNS servers het begeven onder het geweld van een aanval”, stelt Kemp. Dyn is met haar schaalgrootte en geografische spreiding veel beter uitgerust om dergelijke aanvallen af te slaan.

“Als hosting provider is de logische gedachte om DNS in-house te draaien. Toch wilden we ons DNS platform naar een hoger niveau brengen. Na een uitvoerig research traject hebben we besloten om voor Dyn te kiezen om de gestelde doelen te behalen. Grote partijen als CNN, CNBC, Twitter, LinkedIn en Netflix gingen ons hierbij voor”, zegt Vincent Kemp.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.