PK kiest voor duurzaamheid met Ensemble PaaS vanuit KPN Tier 4 datacenter

  • Bedrijfsnieuws van
  • KPN
  • geplaatst op
  • 12 november 2015 11:00 uur

PK Automatisering is klant geworden van het KPN Datacenter op het terrein van de High Tech campus in Eindhoven. Van daaruit gaat PK integratiediensten aanbieden, waarmee verschillende applicatiesoftwareproducten voor zorginstellingen probleemloos data kunnen uitwisselen.

Het KPN Datacenter is het eerste zogeheten Tier 4 datacenter in Nederland. Gecertificeerd door het internationale Uptime Institute (onderdeel van Group 451) behoort dit datacentrum tot de tien beste in Europa als het gaat om de storingsongevoeligheid van de operationele processen. Geen enkele storing leidt tot uitval van de apparatuur op de datazaal; een storing kan geen kettingreactie veroorzaken. Het datacenter functioneert bovendien CO2 neutraal.

”Wij gaan vanuit het KPN-datacenter innovatieve diensten verlenen, waaronder het als eerste op basis van Platform as a Service (PaaS) aanbieden van de Ensemble software van InterSystems”, aldus Jack Paas, directeur van PK Automatisering. ”Daarmee ontzorgen we partijen tijdens de ontwikkelfase van complexe integratievoorzieningen met het tijdelijk gebruik van de functioneel rijke enterprise service bus annex database”.

Het Ensemble PaaS platform biedt systeemontwikkelaars een bewezen raamwerk voor het sneller op de markt brengen van nieuwe diensten of producten. De koppelingen naar de belangrijke databronnen komen consistent tot stand, maar laten zich nog steeds snel aanpassen, zodat doublures zijn te reduceren. Binnen de gezondheidszorg maakt het platform snelle en slimme verbindingen mogelijk tussen apps, kritische data en apparatuur en kan daar dus levens redden. PK kan de Ensemble service ook combineren met de levering van glasvezelcapaciteit. Daarmee is gemakkelijk een fysieke integratie tot stand te brengen tussen diverse datastromen door het koppelen van faciliteiten in bijvoorbeeld het KPN Datacenter in Eindhoven met IT-systemen, ondergebracht in andere centra.

Aangesloten op het reguliere elektriciteitsnet gebruiken de elektronische systemen in het KPN Datacenter alleen 100 procent duurzame stroom. De door de apparatuur opgewekte warmte komt via een ingenieuze wateringleiding terecht bij de andere gebouwen op het campusterrein en zorgt daar in de koudere dagen van het jaar voor een aangename temperatuur. En dan geldt het datacenter ook nog eens als een zogeheten ’cradle to cradle’ gebouw. Door de bijzondere constructie en de toepassing van herbruikbare materialen is aan het complex gemakkelijk een andere bestemming te geven. Die duurzaamheid blijkt het geheel niet duurder te maken. Op tijd en binnen het budget is een Tier 4 datacenter gerealiseerd dat niet meer heeft gekost dan een functioneel minder hoogwaardig Tier 3 center.

PK Automatisering beheert vanuit eigen meldkamers en datacenters in Assen en Eindhoven de netwerkinfrastructuur voor de spoedeisend zorg in delen van Friesland, Groningen, Drenthe en Brabant, gebieden met in totaal ruim 4 miljoen inwoners. In eerste instantie werd tot de ontwikkeling van CU-BOX® besloten om te kunnen voldoen aan de eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. In 2011 werd begonnen met het bouwen van een ’proof-of-concept’. Inmiddels heeft het systeem zich in de praktijk voor huisartsendiensten bewezen en is in testfase ook in gebruik bij een aantal ambulancediensten. De oplossing laat zich eenvoudig aanpassen voor toepassing bij andere hulpdiensten, zoals politie, brandweer of ambulante zorg.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!