Rackspace bereikt OpenStack-mijlpaal: zes jaar leiderschap en één miljard serveruren

Ongeëvenaarde operationele expertise in runnen ‘s werelds grootste OpenStack-clouds

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 15 augustus 2016 12:54 uur

Rackspace, de managed cloud-specialist, heeft één miljard serveruren gedraaid met het beheren van kant-en-klare OpenStack-clouds voor veel van ‘s werelds grootste ondernemingen. Deze mijlpaal kondigt het bedrijf aan vanaf het Rackspace::Solve-congres in San Fransisco. Sinds de ontwikkeling van OpenStack in 2010, samen met NASA, is Rackspace uitgegroeid tot OpenStack-marktleider en helpt het bedrijf klanten bij belangrijke businessuitdagingen.

“De afgelopen zes jaar heeft Rackspace meer ervaring opgedaan met het bouwen, beheren en verbeteren van OpenStack-clouds dan elk ander bedrijf”, zegt Scott Crenshaw, Senior Vice President of Strategy and Product bij Rackspace. “Deze mijlpaal van één miljard serveruren is een geweldige prestatie en bevestigt dat we voorlopen op de concurrentie waar het gaat om OpenStack-leiderschap en -expertise.”

De omvangrijke ervaring van Rackspace op het vlak van het op grote schaal runnen van OpenStack-clouds, stelt het bedrijf in staat klanten een zo goed mogelijke ervaring te leveren en de volgende voordelen te bieden:

  • Uitgebreid Managed Service-aanbod: Rackspace levert OpenStack-privateclouds als managed service, met de architectuur van een public cloud, ontworpen voor schaalbaarheid en beschikbaar voor elk datacenter wereldwijd. Daarnaast wordt het managed service-aanbod ondersteund door Fanatical Support, waardoor klanten kunnen profiteren van de kracht van OpenStack, zonder de complexiteit van het zelf beheren ervan te ervaren.
  • Aantoonbare betrouwbaarheid: Rackspace implementeert en beheert OpenStack binnen een fouttolerante architectuur met geavanceerde monitoring, operationele tooling en patching. Deze aanpak, gecombineerd met operationele expertise, zorgt ervoor dat Rackspace zijn klanten service level agreements (SLA’s) kan bieden met 99,99 procent API Uptime-garantie en 100 procent Network Uptime-garantie als deze gehost zijn in een door Rackspace beheerd datacenter.
  • Ongeëvenaarde schaalbaarheid: Rackspace opereert in ‘s werelds grootste OpenStack-cloud en heeft meer dan één miljard serveruren aan ervaring met het beheren van OpenStack-clouds op grote schaal. Hierdoor is Rackspace in staat de duizenden configuratieopties binnen OpenStack effectief af te stemmen op de klant en te voldoen aan zijn specifieke eisen.
  • Agility gedreven door innovatie: Rackspace heeft een nauw samenwerkend operations– en engineering-team om realtime verbeteringen door te voeren in OpenStack. Zo kan Rackspace de upstreamcapaciteiten uitbreiden om aan specifieke eisen van de klant te voldoen en tegelijkertijd OpenStack doorontwikkelen door deze innovaties met de OpenStack-gemeenschap te delen.

Het OpenStack-productportfolio van Rackspace bevat oplossingen zoals Rackspace Private Cloud powered by OpenStack, Rackspace Private Cloud powered by Red Hat en Rackspace Public Cloud, dat onder andere OnMetal Cloud Servers en Carina containers-as-a-service bevat. Klanten zetten deze oplossingen in om complexiteit te reduceren en beveiliging te vergroten door OpenStack als managed service af te nemen, met de mogelijkheid OpenStack overal, in elk datacenter wereldwijd, te kunnen gebruiken.

Deze mijlpaal van een miljard serveruren versterkt de strategie van Rackspace voorop te blijven lopen op het gebied van OpenStack-innovatie. Kijk voor meer informatie over deze mijlpaal op het Rackspace-blog.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.