Rackspace en Digital Realty ontwikkelen samen nieuw energie-efficiënt datacenter

Nieuw datacenter maakt gebruik van indirecte buitenluchtkoelingstechnologie. Verlaging energieconsumptie van 80 procent

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 20 februari 2014 15:39 uur

Rackspace en Digital Realty Trust gaan samen een nieuw, energie-efficiënt datacenter bouwen van uiteindelijk 130.000 vierkante meter. Het datacenter wordt gerealiseerd op een campus van 15 hectare en zal bestaan uit vier data-suites met een totale capaciteit van 10 Megawatt. De oplevering van de eerste 6 Megawatt, die verdeeld wordt over twee data-suites, zal naar verwachting in de eerste helft van 2015 plaatsvinden.

Het nieuwe datacenter is specifiek voor Rackspace ontworpen om hiermee zowel de operationele efficiëntie te vergroten als de compatibiliteit en schaalbaarheid volgens het Open Compute principe. Rackspace en Digital Realty combineren hun expertise in het ontwikkelen en ontwerpen van een datacenter dat zeer energie-efficiënt is en een zeer concurrerende prijs per kW biedt. De faciliteit biedt de mogelijkheid voor uitbreiding naar andere gebouwen en zal, vooruitlopend op de vraag bij Rackspace, in fasen worden gebouwd.

Koeling
Het nieuwe datacenter is het eerste in het Verenigd Koninkrijk dat op deze schaal gebruikmaakt van innovatieve indirecte buitenluchtkoelingstechnologie zonder mechanische koeling. Hierdoor wordt tot wel 80 procent minder energie verbruikt, die nodig is om het datacenter te laten draaien (1). Het gebruik van deze innovatieve technologie laat zien dat zowel Digital Realty als Rackspace werk maken van de ASHRAE-richtlijnen voor energie en duurzaamheid.

Mark Roenigk, COO van Rackspace: “Onze hosting- en clouddiensten zijn bedrijfskritisch voor onze klanten. Het is belangrijk dat hun data toegankelijk is, veilig opgeslagen is en veilig wordt beheerd. Dit stond voorop bij elke beslissing die we maakten samen met Digital Realty over het ontwerp van het datacenter. Van het minimaliseren van afval en de invloed op het milieu tijdens het bouwen tot en met het gebruiken van efficiëntere LED-verlichting en milieuvriendelijk gemaakte verf. We zijn trots dat we betrokken zijn bij de bouw van een van de groenste datacenters in het Verenigd Koninkrijk.”

Michael F. Foust, CEO van Digital Realty: ”We zijn blij om samen met Rackspace te werken aan dit baanbrekende project. Het nieuwe datacenter van Rackspace is bijzonder vanwege de grote aandacht voor efficiëntie en duurzaamheid. De potentiële energiebesparing is baanbrekend en we zijn enthousiast over de mogelijkheden. De visie van Rackspace om tegemoet te komen aan de bedrijfskritische behoeften van zijn klanten in combinatie met onze ervaring in het ontwikkelen en exploiteren van grote datacenters wereldwijd, stelt ons in staat om Rackspace te helpen met het vergroten van zijn klantenbestand in Europa en daarbuiten.”

Hoewel Rackspace verwacht dat het merendeel van de aanvragen zal komen van klanten uit het Verenigd Koninkrijk en Europa, kan het datacenter gebruikt worden door klanten uit alle regio’s.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.