Rackspace en VMware sluiten strategische samenwerking voor de Managed Private Cloud

Dedicated VMware vCloud vanaf nu algemeen beschikbaar in Managed Private Cloud portfolio

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 26 januari 2015 14:35 uur

Rackspace heeft Dedicated VMware vCloud recentelijk toegevoegd aan zijn Managed Private Cloud-portfolio. Dedicated vCloud is een single-tenant gehoste omgeving die bedrijven geavanceerde automatisering, self-service, gehoste catalogi en toegang tot de vCloud API en vCloud web portal biedt. De volledige omgeving wordt ondersteund door 100 procent netwerk uptime-garanties en de zekerheid dat defecte hardware binnen één uur wordt vervangen.

Dedicated vCloud stelt IT-afdelingen in staat activiteiten gericht op het draaiend houden van de omgeving, zoals het opslaan van VM’s en OS patching, uit te besteden aan Rackspace. Doordat onderhoud en controle worden uitbesteed, kan IT zich richten op waardevollere projecten. Rackspace biedt klanten een single-tenant private cloud, met fysieke hardware-isolatie vanaf de firewall tot en met de storage-laag. Dit vermindert problemen die je vaak ziet in een gedeelde infrastructuur zoals het ‘noisy neighbor-effect’ en zorgt voor meer veiligheid. Daarnaast biedt vCloud verbeterde controle en helpt het bestaande investeringen die bedrijven hebben gedaan in VMware vCloud Director te beschermen.

Hybride cloud-omgeving
Dedicated vCloud stelt klanten in staat hun on-premise-omgeving uit te breiden naar een Rackspace-datacenter, om met behulp van public of private catalogi met beelden en vApps te synchroniseren binnen hun hybride cloud-omgeving. Met de introductie van VMware’s enterprise-editie van vCloud Director zijn de API en toekomstige functionaliteiten ook beschikbaar in de provider-editie. Bedrijven kunnen op hun vCloud-investering voortbouwen door gebruik te maken van de nieuwe vCloud Director 5.6 in het Dedicated vCloud aanbod van Rackspace.

“Als één van VMware’s grootste vCloud Air Network service providers, zijn we blij dat we de strategische samenwerking met Rackspace uitbreiden. Zo versnellen wij de adoptie van de hybride cloud onder zakelijke klanten”, zegt Bill Fathers, executive vice president en general manager, Cloud Services Business Unit bij VMware. “Rackspace biedt bedrijven een volledig beheerde private cloud op basis van VMware vCloud en biedt hybride cloud-diensten, ondersteund door zijn Fanatical Support. Door infrastructuurbeheer uit te besteden aan Rackspace kunnen klanten zich volledig richten op de groei van hun business.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...