Rackspace en VMware sluiten strategische samenwerking voor de Managed Private Cloud

Dedicated VMware vCloud vanaf nu algemeen beschikbaar in Managed Private Cloud portfolio

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 26 januari 2015 14:35 uur

Rackspace heeft Dedicated VMware vCloud recentelijk toegevoegd aan zijn Managed Private Cloud-portfolio. Dedicated vCloud is een single-tenant gehoste omgeving die bedrijven geavanceerde automatisering, self-service, gehoste catalogi en toegang tot de vCloud API en vCloud web portal biedt. De volledige omgeving wordt ondersteund door 100 procent netwerk uptime-garanties en de zekerheid dat defecte hardware binnen één uur wordt vervangen.

Dedicated vCloud stelt IT-afdelingen in staat activiteiten gericht op het draaiend houden van de omgeving, zoals het opslaan van VM’s en OS patching, uit te besteden aan Rackspace. Doordat onderhoud en controle worden uitbesteed, kan IT zich richten op waardevollere projecten. Rackspace biedt klanten een single-tenant private cloud, met fysieke hardware-isolatie vanaf de firewall tot en met de storage-laag. Dit vermindert problemen die je vaak ziet in een gedeelde infrastructuur zoals het ‘noisy neighbor-effect’ en zorgt voor meer veiligheid. Daarnaast biedt vCloud verbeterde controle en helpt het bestaande investeringen die bedrijven hebben gedaan in VMware vCloud Director te beschermen.

Hybride cloud-omgeving
Dedicated vCloud stelt klanten in staat hun on-premise-omgeving uit te breiden naar een Rackspace-datacenter, om met behulp van public of private catalogi met beelden en vApps te synchroniseren binnen hun hybride cloud-omgeving. Met de introductie van VMware’s enterprise-editie van vCloud Director zijn de API en toekomstige functionaliteiten ook beschikbaar in de provider-editie. Bedrijven kunnen op hun vCloud-investering voortbouwen door gebruik te maken van de nieuwe vCloud Director 5.6 in het Dedicated vCloud aanbod van Rackspace.

“Als één van VMware’s grootste vCloud Air Network service providers, zijn we blij dat we de strategische samenwerking met Rackspace uitbreiden. Zo versnellen wij de adoptie van de hybride cloud onder zakelijke klanten”, zegt Bill Fathers, executive vice president en general manager, Cloud Services Business Unit bij VMware. “Rackspace biedt bedrijven een volledig beheerde private cloud op basis van VMware vCloud en biedt hybride cloud-diensten, ondersteund door zijn Fanatical Support. Door infrastructuurbeheer uit te besteden aan Rackspace kunnen klanten zich volledig richten op de groei van hun business.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.