Rackspace Fanatical Support voor AWS nu ook beschikbaar in Nederland

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 4 februari 2016 12:36 uur

Rackspace biedt vanaf heden ook Fanatical Support voor Amazon Web Services (AWS) in alle regio’s buiten de Verenigde Staten, waaronder Nederland. Graze, aanbieder van gezonde snacks, is een van eerste Europese klanten die hiervan gebruik maakt nadat het zijn IT-infrastructuur een flinke update heeft gegeven en een Rackspace heeft geselecteerd als zijn managed cloud provider.
Fanatical Support voor AWS biedt tools, expertise, applicatiebeheer en operationele ondersteuning voor de AWS Cloud. De dienst is vorig jaar oktober aangekondigd tijdens AWS Re:Invent. Sinds die tijd heeft Rackspace een team van 200 gecertificeerde AWS engineers en -architecten samengesteld en getraind.

Graze is al langere tijd een klant van AWS en meldde zich begin 2016 aan voor Fanatical Support voor AWS. Het van origine Britse bedrijf is gestart is 2009 door zeven vrienden die mensen graag betere en gezondere snacks wilden aanbieden. Zij ontwikkelden een e-commerce-bedrijf dat pakketten met diverse gezonde snacks, de zogenaamde ‘Graze boxes’, verstuurt naar klanten op een locatie naar keuze; vaak naar hun werkplek. Het bedrijf heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt en biedt sinds 2013 zijn diensten ook succesvol aan in de Verenigde Staten.

Het IT-team van Graze besloot enige tijd geleden om de oplossing opnieuw te programmeren om zo ervoor te zorgen dat deze meer schaalbaar zou worden, terwijl de in-house resources om de infrastructuur te ondersteunen konden worden verkleind. Het imago van Rackspace als leverancier van eersteklas support en expertise was belangrijk voor Graze, dat de mogelijkheden van diverse managed cloud-aanbieders heeft bekeken. Door samen te werken met Rackspace kan Graze nu focussen op zaken die waarde toevoegen aan het bedrijf en bijdragen aan de ambitie om technologie in te zetten om grootste aanbieder van gezonde snacks ter wereld te worden.

Tom Percival, CIO van Graze: “We wilden graag het aantal manuren dat we in house besteedden aan het onderhouden van onze IT-infrastructuur omlaag brengen. Doordat we nu gebruikmaken van Fanatical Support voor AWS, kan ons IT-team nu echt focussen op het toevoegen van waarde aan het bedrijf. We denken tevens flinke stappen te kunnen maken op het gebied van software-ontwikkeling dankzij de verbeteringen in de infrastructuur waaraan we samen werken.”

James Cowe, Director of AWS Strategy & Architecture bij Rackspace: “Fanatical Support voor AWS is een aantrekkelijke optie voor snelgroeiende ondernemingen zoals Graze. Zulke bedrijven moeten zich richten op het leveren van waarde aan het bedrijf in plaats van dat ze zich met ingewikkelde technologie bezighouden. Veel CIO’s die we spreken vinden het moeilijk uit te leggen dat ze een deel van hun budget moeten besteden aan het uitbreiden van hun IT-team om ervoor te zorgen dat alles goed blijft draaien. Hier kunnen managed cloud-diensten zoals Fanatical Support voor AWS echt helpen om de kosten en de tijd die wordt besteed aan het onderhoud van de IT-infrastructuur te drukken.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...