Rackspace introduceert krachtige en eenvoudige managed container-omgeving ‘Carina by Rackspace’

Containers met native container tooling en –orkestratie plus de snelheid bare-metal-prestaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 28 oktober 2015 16:11 uur

Rackspace introduceert de gratis bèta van Carina by Rackspace, een intuïtieve, ‘instant-on’, native container-omgeving. Carina focust op portabiliteit en gebruiksgemak, door klanten voor hun containerized applicaties tot 6,5 keer sneller clusters te laten maken dan wanneer ze dat zelf zouden doen. Carina is een container cluster-dienst die gebruikmaakt Docker Engine, native container tooling en Docker Swarm voor orkestratie, waarmee container clusters voor iedereen toegankelijk worden. Daarnaast evenaart Carina de prestaties van bare-metal servers.

Carina biedt een container-omgeving voor ontwikkelaars, data scientists en beheerders. Met Carina beschikken klanten over een zogenaamde ‘zero infrastructure’-containeromgeving, waarbinnen experts van Rackspace de infrastructuur en de Docker-omgeving beheren. Deze aanpak biedt meer efficiëntie omdat klanten hierdoor geen tijd meer kwijt zijn aan het bouwen, beheren en updaten van hun containeromgeving.

Snelst groeiende technologie
Containertechnologie is één van de snelst groeiende software-ontwikkelingen van de IT-industrie op dit moment. Deze technologie biedt verschillende voordelen, inclusief verbeterde applicatieportabiliteit over verschillende ontwikkel-, test- en productie-omgevingen. Containers gebruiken een fractie van de computerkracht die virtuele machines gebruiken en zorgen voor ‘near-instant’-beschikbaarheid, een betere schaalbaarheid van applicaties en zeer hoge applicatiedichtheid. Klanten kunnen daarmee tijd en kosten besparen.

“Onze missie bij Rackspace is dat we onze klanten de beste service en expertise willen bieden op de beste technologie in de wereld. Carina is een uitbreiding op deze missie en is onderdeel van onze strategie voor het ondersteunen van OpenStack als beste keuze voor enterprise clouds”, aldus Scott Crenshaw, SVP, strategy and product bij Rackspace. “Carina-design maakt containers snel, simpel en toegankelijk voor ontwikkelaars die native container interfaces inzetten, gebruikmakend van de infrastructuurmogelijkheden van OpenStack.”

Klanten kunnen het innovatietempo vergroten dankzij de volgende voordelen die Carina biedt:

• Container-Native Tools – Carina maakt gebruik van de native Docker API en tooling, dit in tegenstelling tot veel platforms die containers implementeren met behulp van eigen of nagemaakte tooling. Dit geeft ontwikkelaars de vrijheid eenvoudig applicaties te verplaatsen van ontwikkeling- naar test- en productie-omgevingen. Daarnaast helpt het fouten te reduceren en tijd te besparen.

• Bare-Metal Performance – Containers zijn bovenop een server gesitueerd. Dit elimineert de hypervisor overhead en zorgt voor een snellere prestatie van de applicatie.

• Makkelijke installatie en support – Een ‘instant-on’- setup, keuze voor klant-interfaces om clusters te creëren, handleidingen en een community forum dat wordt ondersteund door Rackspace-expertise, zorgt ervoor dat klanten snel kunnen starten en direct support van de ontwikkelaars krijgen.

“Het Carina beta-aanbod van Rackspace zorgt ervoor dat het Docker Swarm-cluster eenvoudig en snel gestart kan worden”, zegt Nick Stinemates, VP business development bij Docker, Inc. “Je kunt in minder dan een minuut aan de slag door images in een cluster rechtstreeks van Docker Hub binnen te halen. Ook kunnen bestaande Docker tools en plugins gebruikt worden. Dit is bijzonder omdat het voortbouwt op, en samenwerkt met, onze bestaande community en ons ecosysteem. De focus op de container-ontwikkelaar ervaring staat voorop en laat commitment zien.”

Rackspace heeft de ambitie klanten te helpen bij het bouwen, implementeren en uitvoeren van container-gebaseerde applicaties waarbij Rackspace de keuze biedt uit een public of private cloud-platform. Carina is nu beschikbaar als een gratis bèta-aanbod op de Rackspace Public Cloud voor Amerikaanse klanten.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...