Rackspace introduceert krachtige en eenvoudige managed container-omgeving ‘Carina by Rackspace’

Containers met native container tooling en –orkestratie plus de snelheid bare-metal-prestaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 28 oktober 2015 16:11 uur

Rackspace introduceert de gratis bèta van Carina by Rackspace, een intuïtieve, ‘instant-on’, native container-omgeving. Carina focust op portabiliteit en gebruiksgemak, door klanten voor hun containerized applicaties tot 6,5 keer sneller clusters te laten maken dan wanneer ze dat zelf zouden doen. Carina is een container cluster-dienst die gebruikmaakt Docker Engine, native container tooling en Docker Swarm voor orkestratie, waarmee container clusters voor iedereen toegankelijk worden. Daarnaast evenaart Carina de prestaties van bare-metal servers.

Carina biedt een container-omgeving voor ontwikkelaars, data scientists en beheerders. Met Carina beschikken klanten over een zogenaamde ‘zero infrastructure’-containeromgeving, waarbinnen experts van Rackspace de infrastructuur en de Docker-omgeving beheren. Deze aanpak biedt meer efficiëntie omdat klanten hierdoor geen tijd meer kwijt zijn aan het bouwen, beheren en updaten van hun containeromgeving.

Snelst groeiende technologie
Containertechnologie is één van de snelst groeiende software-ontwikkelingen van de IT-industrie op dit moment. Deze technologie biedt verschillende voordelen, inclusief verbeterde applicatieportabiliteit over verschillende ontwikkel-, test- en productie-omgevingen. Containers gebruiken een fractie van de computerkracht die virtuele machines gebruiken en zorgen voor ‘near-instant’-beschikbaarheid, een betere schaalbaarheid van applicaties en zeer hoge applicatiedichtheid. Klanten kunnen daarmee tijd en kosten besparen.

“Onze missie bij Rackspace is dat we onze klanten de beste service en expertise willen bieden op de beste technologie in de wereld. Carina is een uitbreiding op deze missie en is onderdeel van onze strategie voor het ondersteunen van OpenStack als beste keuze voor enterprise clouds”, aldus Scott Crenshaw, SVP, strategy and product bij Rackspace. “Carina-design maakt containers snel, simpel en toegankelijk voor ontwikkelaars die native container interfaces inzetten, gebruikmakend van de infrastructuurmogelijkheden van OpenStack.”

Klanten kunnen het innovatietempo vergroten dankzij de volgende voordelen die Carina biedt:

• Container-Native Tools – Carina maakt gebruik van de native Docker API en tooling, dit in tegenstelling tot veel platforms die containers implementeren met behulp van eigen of nagemaakte tooling. Dit geeft ontwikkelaars de vrijheid eenvoudig applicaties te verplaatsen van ontwikkeling- naar test- en productie-omgevingen. Daarnaast helpt het fouten te reduceren en tijd te besparen.

• Bare-Metal Performance – Containers zijn bovenop een server gesitueerd. Dit elimineert de hypervisor overhead en zorgt voor een snellere prestatie van de applicatie.

• Makkelijke installatie en support – Een ‘instant-on’- setup, keuze voor klant-interfaces om clusters te creëren, handleidingen en een community forum dat wordt ondersteund door Rackspace-expertise, zorgt ervoor dat klanten snel kunnen starten en direct support van de ontwikkelaars krijgen.

“Het Carina beta-aanbod van Rackspace zorgt ervoor dat het Docker Swarm-cluster eenvoudig en snel gestart kan worden”, zegt Nick Stinemates, VP business development bij Docker, Inc. “Je kunt in minder dan een minuut aan de slag door images in een cluster rechtstreeks van Docker Hub binnen te halen. Ook kunnen bestaande Docker tools en plugins gebruikt worden. Dit is bijzonder omdat het voortbouwt op, en samenwerkt met, onze bestaande community en ons ecosysteem. De focus op de container-ontwikkelaar ervaring staat voorop en laat commitment zien.”

Rackspace heeft de ambitie klanten te helpen bij het bouwen, implementeren en uitvoeren van container-gebaseerde applicaties waarbij Rackspace de keuze biedt uit een public of private cloud-platform. Carina is nu beschikbaar als een gratis bèta-aanbod op de Rackspace Public Cloud voor Amerikaanse klanten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.