Rackspace introduceert nieuw OnMetal Cloud Servers-aanbod

Bare metal servers’ even snel beschikbaar als VM’s

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 20 juni 2014 12:59 uur

Rackspace Hosting introduceert een nieuw aanbod onder de naam OnMetal Cloud Servers, waarbij klanten ‘bare metal’ servers razendsnel kunnen toevoegen aan hun infrastructuur. Dit API-gedreven, single-tenant infrastructure-as-a-service-aanbod is ontworpen voor klanten met snel groeiende infrastructuren, die op zoek zijn naar de elasticiteit van de cloud in combinatie met de eenvoud en prestaties van colocatie.

“De toenemende complexiteit van de multi-tenant cloud heeft op diverse manieren invloed op klanten”, zegt Angelo Dijkstra, country manager Benelux bij Rackspace. “Virtualisatie en het delen van een fysieke machine zijn prima oplossingen zijn voor specifieke werklasten op een bepaalde schaal. Maar we hebben gezien dat de one-size-fits-all-aanpak niet altijd meer werkt wanneer klanten snel groeien. Daarom hebben we OnMetal in het leven geroepen, zodat klanten snel kunnen blijven opereren en kunnen focussen op het uitbouwen van hun producten.”

OnMetal Cloud Servers zijn gebouwd op basis van Open Compute-hardware en OpenStack. De servers komen beschikbaar in drie verschillende versies, elk met andere specificaties.

  • Compute-optimized-configuratie – 20 threads en 32GB RAM voor grootschalige webservers, applicatieservers, queue processoren en load balancers.
  • Memory-optimized-configuratie – 24 threads en 512GB RAM voor caches, zoekindexen en in-memory-analyses.
  • I/O-optimized-configuratie – 40 threads, 128GB RAM, 3.2TB PCIe flash drive voor grote NoSQL data stores, traditionele SQL databases en OLTP-applicaties.

Fanatical Support

Klanten kunnen tevens gebruikmaken van Fanatical Support voor het beheer van hun complexe infrastructuur. Elke OnMetal Cloud Servers-klant krijgt automatisch toegang tot de specialisten van Rackspace voor het optimaliseren van zijn infrastructuur, assistentie bij het debuggen van code en het monitoren van de infrastructuur.

OnMetal Cloud Servers zal gefaseerd uitgerold worden in de diverse datacenters van Rackspace. Voor meer informatie over Rackspace OnMetal Cloud Servers, klik hier.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.