Rackspace ontvangt certificering van De Nederlandsche Bank

Nederlandse financiële instellingen kunnen nu outsourcen naar Rackspace Cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 16 januari 2015 10:11 uur

Nederlandse financiële instellingen kunnen vanaf heden gebruikmaken van de (cloud-) diensten van Rackspace, dankzij een overeenstemming die De Nederlandsche Bank (DNB) heeft bereikt met Rackspace over het ‘right to examine’. Dit houdt in dat nu contractueel is vastgelegd dat DNB te allen tijde het recht heeft onderzoek uit te voeren naar Nederlandse financiële instanties die klant zijn bij Rackspace. Alle klanten van Rackspace die verantwoording moeten afleggen aan DNB kunnen een nieuw contract aanvragen waarin dit ‘right to examine’ is opgenomen.

Veel financiële instellingen willen gebruikmaken van de cloud maar tot voor kort mocht dat wettelijk niet, omdat DNB als toezichthouder geen garanties had dat het onderzoeken mocht uitvoeren bij de cloud service provider. In de afgelopen periode heeft DNB, mede namens de gezamenlijke internationale IT-toezichthouders (ITSG), contact gezocht met verschillende internationale cloud service providers om te onderzoeken of daar bindende afspraken over gemaakt konden worden. Rackspace is één van de partijen die nu gecertificeerd is en met wie Nederlandse, financiële instellingen die behoefte hebben aan solide cloud-oplossingen met uitgebreide service en support, nu zaken kunnen doen.

“We zijn zeer verheugd dat De Nederlandsche Bank ons heeft gecertificeerd. Dat is namelijk niet alleen goed nieuws voor Rackspace en de financiële instellingen zelf, ook de eindgebruikers zullen hierdoor profiteren van de voordelen die cloud computing de banken en verzekeraars te bieden heeft”, zegt Bert Stam, Country Manager van Rackspace Benelux. “Door cloud-aanbieders te certificeren heeft DNB een belangrijke hobbel weggenomen voor groei en innovatie in de financiële sector. We hebben hiervoor nauw samengewerkt met DNB en zullen eraan blijven werken om al onze klanten een betrouwbare, snelle en schaalbare omgeving te bieden samen met onze Fanatical Support.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.