Rackspace vereenvoudigt cloud-adoptie met Managed Private Cloud Everywhere

Klanten kunnen OpenStack inzetten in het datacenter van hun keuze

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 7 april 2016 15:20 uur

Rackspace introduceert een nieuw aanbod waarbij bedrijven een volledige managed private cloud kunnen draaien in elk willekeurig datacenter waar dan ook ter wereld, zonder de hoge kosten, risico’s en operationele uitdagingen die daarbij komen kijken. Het nieuwe geïntegreerde software-, hardware en service-aanbod ‘OpenStack everywhere’ biedt CIO’s managed services voor private clouds op basis van de wensen van de klant. Hiermee helpt Rackspace klanten bij elke stap in hun transitie naar of binnen de cloud. In hun eigen datacenter, een datacenter van een derde partij, een door Rackspace ondersteunde colocatiefaciliteit of een datacenter van Rackspace zelf.

Hybride model

Binnen veel bedrijven vindt een transformatie plaats waarbij gekeken wordt naar het eigen datacenter, maar zeker ook daarbuiten. Steeds vaker wordt een hybride model met public en private clouds geadopteerd voor betere klantbeleving, verhoogde betrouwbaarheid en het verlagen van de operationele kosten voor infrastructuur. OpenStack is een leidend platform geworden voor private clouds, maar de hoeveelheid moeite en kosten die komt kijken bij het binnenhalen van talent om dit platform te kunnen inzetten en zelf te onderhouden, zorgt ervoor dat steeds meer organisaties ervoor kiezen OpenStack als een managed service te gebruiken.

“Steeds meer bedrijven besparen geld en kunnen resources inzetten voor meer strategische zaken wanneer ze hun IT-uitgaven omzetten in operationele uitgaven”, zegt Darrin Hanson, GM en VP van OpenStack Private Cloud bij Rackspace. “Wanneer OpenStack als een managed service wordt afgenomen kunnen organisaties werk dat niet tot hun core business behoort afstoten. Hiermee besparen ze op kosten voor softwarelicenties en de kosten voor hun infrastructuur en IT-operations.”

Cloud voor enterprises

Deze aankondiging van Rackspace is een aanvulling op de strategie om cloud computing eenvoudig te maken voor enterprises. Door OpenStack als managed service te bieden in elk mogelijk datacenter, helpt Rackspace bedrijven bij het adopteren van een private cloud. Hierdoor worden betere prestaties gerealiseerd, wordt het voldoen aan regelgeving eenvoudiger en komt de veiligheid op een hoger niveau.

Hoe het werkt

●     Klanten starten met een door Rackspace ontworpen OpenStack private cloud in het datacenter van hun keuze, waar ook ter wereld. Ze maken daarbij gebruik van een volledig getest, geïntegreerd, modulair rack van hardware en software met daar bovenop service

●     Experts van Rackspace beheren en monitoren het geïntegreerde systeem volledig. Zo wordt de klant geholpen met het leren kennen van zijn nieuwe OpenStack private cloud omgeving

●     Rackspace breidt zijn Fanatical Support uit naar de OpenStack private cloud van de klant, vanaf de stekkerdoos tot en met de service stack. Rackspace beheert de onderliggende OpenStack-software, de hardware én het netwerk

●     Klanten kunnen bij Rackspace rekenen op zeer goede service level agreements, gecombineerd met de beste OpenStack-expertise ter wereld en een OpenStack API uptime-garantie van 99,99 procent

“Rackspace blijft actief met het afbreken van barrières van enterprise cloud-adoptie door bedrijven nu nog meer keuze en flexibiliteit te bieden bij hun datacentertransformatieproces. Met deze nieuwe oplossing maakt Rackspace OpenStack bereikbaar voor alle klanten, onafhankelijk van hun situatie”, zegt Patrick Moorhead, oprichter, president en principal analyst bij Moor Insights & Strategy. “Er is een enorme toename in de adoptie van hybride clouds en Rackspace zorgt ervoor dat dit steeds eenvoudiger te realiseren is.”

Rackspace Private Cloud powered by OpenStack is per direct wereldwijd beschikbaar in elk datacenter waar de klant gebruik van wil maken.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...