Rackspace verhoogt beveiliging en schaalbaarheid van zijn hybride cloud

RackConnect brengt nieuwe security-mogelijkheden naar de cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 21 oktober 2014 10:27 uur

Rackspace introduceert zijn nieuwe Rackspace Hybrid Cloud-aanbod, RackConnect v3, inclusief nieuwe security-mogelijkheden, meer schaalbaarheid en een verbeterde gebruikerservaring. Rackspace heeft de RackConnect-technologie ontworpen voor klanten die behoefte hebben aan de schaalbaarheid van de cloud, gecombineerd met de geavanceerde beveiliging en prestaties van traditionele, dedicated hosting.

RackConnect v3 stelt klanten in staat traditionele dedicated hardware en netwerken te laten samenwerken met een keur aan diensten in de public cloud. RackConnect maakt gebruik van software-defined netwerktechnologie en Rackspace Cloud Networks voor een naadloze samenwerking tussen verschillende omgevingen, met de nadruk op veiligheid binnen de volledige configuratie.

Rackspace biedt met deze hybride cloud-oplossing de mogelijkheid aangepaste apparaten te integreren binnen de dedicated hosting en te verbinden met de public cloud, de private cloud van VMware, Openstack en Microsoft of offsite naar een datacenter van de klant, allemaal op basis van Fanatical Support. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruik van RackConnect bovenop de kosten van de diensten die al worden afgenomen.

“RackConnect v3 zet een geheel nieuw aanbod neer voor de hybride cloud door enterprise-klanten een migratiepad te bieden naar de public cloud zonder haken en ogen”, aldus John Engates, CTO van Rackspace. “Deze hybride cloud-technologie stelt onze klanten in staat optimaal gebruik te maken van ons managed public cloud-, private cloud- en dedicated hosting-aanbod met een naadloze integratie en Fanatical Support. Een dergelijk aanbod vind je nergens anders in de markt.”

Met de nieuwe versie van RackConnect kunnen klanten profiteren van verbeterde beveiliging, meer schaalbaarheid en automatisering met meer device-opties:

  • Verbeterde beveiliging – RackConnect v3 breidt de beveiliging van dedicated-omgevingen uit naar de Rackspace Public Cloud door geïsoleerde Rackspace Cloud Networks te integreren en verkeer gescheiden te houden.
  • Meer schaalbaarheid en automatisering – RackConnect v3 is tot zeker vijf keer schaalbaarder dan de vorige versie. Het vermindert ook de tijd die nodig is voor het inzetten van nieuwe resources en helpt de kans op fouten te verminderen dankzij de introductie van Rackspace Cloud Server provisioning.
  • Verbeterde gebruikerservaring – Door gebruik te maken van best practices en software-defined networking (SDN), is RackConnect v3 eenvoudig in gebruik.
  • Meer keuze in devices – RackConnect blijft gratis voor alle Rackspace-klanten die gebruikmaken van compatible netwerkapparatuur. De Brocade ADX load balancer is onlangs toegevoegd aan de lijst van RackConnect compatible devices, samen met de Cisco ASA firewall series en de F5 BIP-IP local traffic manager. Hierdoor dalen de kosten voor een basis RackConnect-implementatie nog verder.

De nieuwe functionaliteit en mogelijkheden van RackConnect zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 23 oktober voor klanten met dedicated en cloud-omgevingen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.