Redbee eerste Nederlandse hostingprovider gecertificeerd als PCI-DSS Certified Service Provider

  • Bedrijfsnieuws van
  • Redbee
  • geplaatst op
  • 17 maart 2015 10:38 uur

Redbee heeft onlangs de unieke status van PCI-DSS level-1 Certified Service Provider behaald en is daarmee het eerste hostingbedrijf dat in Nederland gecertificeerd is om managed hosting uit te voeren voor PCI-DSS compliant omgevingen. PCI-DSS staat voor Payment Card Industry Data Security Standard en wordt wereldwijd ingezet ter bescherming van creditcarddata. Alle organisaties die creditcards opslaan, verwerken of verzenden, zijn verplicht om te voldoen aan deze standaard.

“Het is een uitdaging voor bedrijven om PCI-DSS compliant te worden, maar het is zeker niet onoverkomelijk. Voor het behalen van compliance moet aan een aantal zaken zijn voldaan op het gebied van infrastructuur, software-gebruik, development-proces, systeembeheer, administratieve procedures en noodmaatregelen. Met onze managed hosting ontzorgen we klanten die PCI-DSS-compliant dienen te zijn. Het behalen van de service-provider status is het bewijs dat Redbee voldoet aan de eisen voor beveiliging om risico tot fraude bij bedrijven te verminderen. We hebben hard gewerkt en we zijn erg trots op het behalen van de certificering”, aldus Rogier Mars, CEO en mede-eigenaar van Redbee.

Payment Card Industry Security Standard (PCI-DSS)
Creditcards en debitcards vormen de ruggengraat van het moderne betalingsverkeer. De PCI-DSS-standaard is een uitgebreide veiligheidsstandaard, bestemd voor organisaties die betaalgegevens opslaan, verwerken of verspreiden. PCI-DSS is een openbare standaard en is samengesteld door Mastercard, VISA, American Express, JCB en Diners. Geregistreerde service providers zijn geaudit door een onafhankelijke auditor. Ze dienen op elk moment aantoonbaar te voldoen aan zware eisen ten aanzien van techniek, organisatie en personeel.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.