Regionale datacenters bundelen krachten

Kijkje in de keuken van drie Zuid-Hollandse kwaliteitsdatacenters

  • Bedrijfsnieuws van
  • TIER010
  • geplaatst op
  • 24 september 2015 14:28 uur

Op donderdag 29 oktober wordt voor de derde keer het TIER010 evenement gehouden. Tijdens het evenement worden IT-managers en directieleden uit de ICT-sector in de gelegenheid gesteld om drie deelnemende datacenters in één dag te bezoeken. De bezoekers mogen tijdens deze dag een kijkje in de keuken nemen van de streng beveiligde datacenters: Bytesnet Rotterdam, The Datacenter Group Delft en Dataplace Alblasserdam.

Het uitbesteden van de bedrijfsprocessen neemt in populariteit steeds verder toe. Dit komt enerzijds door de explosieve groei van datacommunicatie en anderzijds doordat bedrijven een professionaliseringslag willen doormaken. Veelal wordt de overweging om wel of niet te gaan outhousen gebaseerd op de mogelijke kostenbesparing. Daarnaast zijn risicoverlagingen, productiviteitverhoging en kwaliteitsverbetering redenen om tot outhousing van het serverpark over te gaan. Hierdoor kunnen bedrijven zich richten op hun kernactiviteiten. In het kader hiervan staat het event tijdens deze editie in het teken van de volgende drie thema’s:

Zonder zorgen de ICT-omgeving outsourcen
Bij Dataplace in Alblasserdam wordt ingegaan op het outsourcen van de ICT-omgeving. Dataplace maakt de klant- en gebruikersverwachtingen van een datacenter meer dan waar. Jarenlange ervaring als grootgebruiker van diverse datacenters ligt hieraan ten grondslag. In het datacenter is werkelijk over ieder detail nagedacht en wordt tevens de gebruiker, de klant, volledig centraal gesteld. Dit komt terug in het onderwerp: ‘Zonder zorgen uw ICT omgeving outsourcen’. Via enkele voorbeelden wordt inzichtelijk gemaakt waaraan gedacht moet worden, wat de voordelen zijn en welke rol Dataplace als datacenter kan vervullen.

“In Rotterdam ken je de Cloud aanraken”
Bytesnet Rotterdam is gevestigd in de Spaanse Kubus. Een in het oog springend pand met een rijke historie. De aanwezigheid van meer dan 25 verschillende glasvezelnetwerken maakt de Spaanse Kubus tot één van de belangrijkste strategische internetknooppunten van Nederland. Deze netwerk infrastructuur maakt het gebouw bij uitstek geschikt voor huisvesting van een datacenter. Bytesnet Rotterdam gaat samen met één van haar ICT partners in op de vraag wat deze netwerk infrastructuur betekent voor uw bedrijfsvoering?

Toekomst van de datacenters
Door de marktontwikkelingen omtrent cloud en thema’s als The Internet of Things is het voor huidige datacenters niet meer voldoende om alleen in connectiviteit te faciliteren. In de nabije toekomst zal het moderne datacenter steeds meer een centrale rol gaan spelen in het distribueren van complexe cloud oplossingen, zowel public als private. The Datacenter Group presenteert deze dag hoe zij zich voorbereiden op deze beweging in de markt om haar klanten te voorzien van een onafhankelijk platform. Dit alles zonder interruptie van de positie in de waardeketen waarin onze klanten zich bevinden. Dit platform biedt klanten de mogelijkheid hun applicaties en diensten naar de cloud te transformeren en onderdeel te worden van een groter ecosysteem. Dit laatste zonder dat zijzelf grote investeringen in platformen en connectiviteit moet doen.

Aanmelden
Bezoekers worden op donderdag 29 oktober 9.30 uur verwelkomd bij Bytesnet in Rotterdam. Van daaruit worden met bussen de overige datacenters bezocht, waarna de deelnemers weer bijeenkomen om gezamenlijk de dag af te sluiten met een netwerkborrel bij Bytesnet. Het evenement en vervoer zijn gratis. Ook is het mogelijk om op eigen gelegenheid de datacenters te bezoeken. Meer informatie over de open dag, een uitgebreid programma en/of het aanmelden is te vinden op www.tier010.nl

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...