Serverius levert DDoS bescherming aan NDIX gebruikers

  • Bedrijfsnieuws van
  • NDIX
  • geplaatst op
  • 23 maart 2016 10:48 uur

Serverius Connectivity is gestart met het leveren van haar DDoS-beschermingsproducten aan aanbieders op de digitale marktplaats van NDIX. Hiermee hebben aanbieders de mogelijkheid om via het NDIX-netwerk direct diensten bij Serverius af te nemen en deze aan hun eigen productportfolio toe te voegen.

Gijs van Gemert, directeur van Serverius: “Het aantal DDoS-aanvallen op IP-gerelateerde diensten neemt nog steeds toe. Waar het voorheen vooral ging om hostinggerelateerde diensten, zien we nu vooral een toename van aanvallen op internet access, point to point verbindingen, VoIP en andere private cloudoplossingen. Kortom, de gehele infrastructuur dient tegenwoordig te worden beschermd tegen DDoS-aanvallen.”

Bescherming afstemmen op applicatie
Van Gemert is er geen voorstander van DDoS-bescherming volledig uit te besteden: “Het is absolute noodzaak om de IP-bescherming vooraf volledig op de IP-applicatie af te stemmen. Dit kan alleen de applicatiebeheerder zelf. Want alleen hij heeft kennis over zijn IP-gebruik en is in staat om een juiste gepersonaliseerde bescherming af te stemmen op zijn gebruik. Een externe partij kan deze inschatting slecht maken. Er is dus maar één oplossing en dat is dat de beheerder zelf ‘in full control’ is.”

IP-bescherming in eigen beheer
Daarom biedt Serverius, als Nederlandse marktleider in DDoS-bescherming, een set van IP-bescherming waarmee de IP-beheerder zelf aan de slag kan. Deze kan daarmee zijn eigen IP-bescherming opzetten, beheren en bij aanvallen zien wat er gebeurd. Van Gemert: “Het is dus een verlengstuk van zijn eigen omgeving, niet iets externs waarbij hij maar moet hopen dat het goed gaat. Want voordat je het weet beland je tijdens een aanval in het web van menselijke support, zoals dat momenteel bij ongeveer elke externe DDoS-beveiligingspartij het geval is. Met ons product is de aanbieder zelf in control. Ideaal voor de aanbieders op de NDIX-marktplaats, zij zijn doorgaans voldoende technisch onderlegd om alles zelf te regelen.”

Samenwerking tussen aanbieders
Dennis Seppenwoold, accountmanager van NDIX, moedigt samenwerking tussen de aanbieders op de NDIX-marktplaats aan: “In deze huidige tijd waarin ICT-veiligheid hoog op de agenda van elk bedrijf staat, kan de DDoS-dienst van Serverius een mooie toevoeging zijn op de diensten van de overige aanbieders op onze marktplaats. Middels de NDIX-PoP in de Serverius datacenters kan er op eenvoudig wijze worden gekoppeld op laag 2, zoals dat op alle locaties kan. Er kan worden gekoppeld via 1G en 10G poorten, dus elke gewenste snelheid kan worden afgenomen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.