Storagebehoefte initieert samenwerking Aprycus en Vancis

IBM TS3500 tape-library met IBM LTO6-tapedrives biedt uitkomst

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vancis
  • geplaatst op
  • 6 mei 2014 11:30 uur

Vancis BV, aanbieder van hoogwaardige ICT-diensten aan bedrijven, universiteiten en onderwijsinstellingen, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met IT-totaalleverancier Aprycus BV. Inzet hierbij is het kunnen waarborgen van een goede datacenter-dienstverlening aan klanten. Dankzij de door Aprycus aangedragen IBM System Storage TS3500 Tape Library-oplossing met IBM LTO6-tapedrives, beschikt Vancis nu over een duurzame, toekomstbestendige storage-oplossing. Daarmee profiteren zowel Vancis als haar klanten van een aanzienlijke capaciteitstoename en verbeterde back-up performance.

Vancis is sinds 2008 actief als aanbieder van hoogwaardige ICT-diensten op het gebied van datacenter services, cloud services, managed services, big data en technisch applicatiebeheer. Het bedrijf biedt vanuit twee duurzaam ingerichte datacenters in Amsterdam en Almere value-for-money, 24×7-continuïteit en goede beveiliging. Om dit ook in de toekomst te kunnen verzorgen en de bijkomende groei te kunnen ondervangen, bleek de bestaande omgeving niet toereikend.

Oplossing

Vancis zocht naar een oplossing voor de gewenste tapedrives en vond deze bij Aprycus. Bekend met de IBM System Storage TS3500 tape-library, wees Aprycus Vancis op de voordelen van deze schaalbare, geautomatiseerde tape-library voor de back-up en archivering van mainframes en open systems in middelgrote tot enterprise-omgevingen. Daarbij werd de migratie naar de allernieuwste versie bewust meegenomen. “Sinds de introductie van de eerste IBM LTO-tapedrive heeft elke volgende generatie nieuwe features en prestatieverbeteringen opgenomen als reactie op veranderende opslagbehoeften. Daarnaast heeft IBM sinds TSM V6 nieuwe functionaliteit toegevoegd op basis van een relationele database. Er kunnen nu meerdere objecten worden vastgelegd en er zijn verbeteringen gerealiseerd ten aanzien van database-schaalbaarheid, back-up en recovery performance en back-up management”, zegt Bertram le Duc, Managing Director Aprycus BV.

Groene groei

Met de keuze voor IBM TS3500 tape-library met IBM LTO6-tapedrives kan Vancis in dezelfde ruimte tweemaal zo veel gegevens opslaan, waarbij back-ups tot veertig procent sneller verlopen en het energieverbruik in bepaalde gevallen met dertig procent wordt teruggedrongen. Ook toekomstige groei is gewaarborgd. “Per dag komt er ruim 40 TB aan data binnen. Het is een prettige gedachte te weten dat we met de keuze voor TSM zowel de fysieke als performancegroei hebben ondervangen”, zegt Willibrord Blom, Financieel Directeur Vancis BV. “In ons geval is dit extra belangrijk aangezien we gebruikmaken van twee gespiegelde datacenterlocaties die met elkaar verbonden zijn via een eigen redundante fiberring, oftewel twee verschillende routes tussen Amsterdam en Almere. Hierdoor is de data van onze klanten niet op één maar op twee verschillende locaties opgeslagen.” Frans Sloothaak, System Storage sales IBM vult aan: “Het prettige is dat Vancis kan doorgroeien naar het TS3500 shuttlesysteem en klanten de keuze kan bieden meerdere TS3500 tape-libraries te laten beheren als een enkel systeem dat bestaat uit één of meer groepen drives of cartridges.”

Samenwerking

Levering en implementatie van het project is in 2013 begonnen. Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking. De aanpak van Aprycus sluit op alle vlakken goed aan bij de mentaliteit van Vancis. Le Duc: “Als ICT-leverancier zijn wij op zoek naar een zorgrelatie met onze klanten. Daar ligt onze kracht. De manier waarop Vancis inzet op onze samenwerking ervaren wij als een verademing.” Ook Vancis is tevreden. “Dankzij Aprycus hebben we een toekomstige basis voor een breed aanbod van managed services”, zegt Blom. “Natuurlijk willen we daarvoor betaalbare en vooral betrouwbare storage-oplossingen bieden. Onze bijkomende eisen waren grote connectiviteit, schaalbaarheid, flexibiliteit en continuïteit. We willen zo nodig snel kunnen schakelen. Samenwerken met een partner zoals Aprycus, die de markt en mogelijkheden begrijpt, is dan extra plezierig.”

Toegevoegde waarde Avnet Technology Solutions
“Avnet heeft in overleg met Aprycus de levering en logistieke afhandeling van de systemen verzorgd”, vertelt Le Duc. “Op verzoek van Vancis, die de levering in twee periodes wilde laten plaatsvinden, heeft Avnet ervoor gezorgd dat wij aan deze voorwaarden konden voldoen.´

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?