Straalverbinding biedt uitkomst voor bedrijven in buitengebied

Rodin Connect en NDIX gaan samenwerken om bedrijven in het buitengebied te voorzien van breedband

  • Bedrijfsnieuws van
  • NDIX
  • geplaatst op
  • 2 september 2015 11:59 uur

Rodin Connect en NDIX zijn een samenwerking aangegaan om bedrijven te voorzien van een snelle breedbandverbinding in de gebieden waar geen glasvezel beschikbaar is. Breedband wordt naar de bedrijven gebracht in de vorm van een straalverbinding van Rodin, die vervolgens wordt gekoppeld op de open digitale marktplaats van NDIX. Daar zijn ICT-diensten zoals internet en telefonie beschikbaar van meer dan 85 aanbieders. Als eerste klant is inmiddels Noordgastransport B.V. in Uithuizen aangesloten.

Jeroen van de Lagemaat, directeur van NDIX is verheugd over de samenwerking: “Rodin Connect en NDIX vullen elkaar goed aan. De buitengebieden zijn lastig te bereiken, ook al heeft NDIX inmiddels een glasvezelnetwerk dat een groot deel van Nederland en Duitsland bestrijkt. In de buitengebieden zijn de kosten van een glasvezelverbinding erg hoog. Dan biedt een straalverbinding uitkomst.”

Kwalitatief hoogwaardige verbindingen
Bernie Stanneveld, directeur van Rodin Connect ziet in NDIX een partner om meer bedrijven en industrieterreinen van een breedbandverbinding te voorzien. “Onze straalverbindingen kunnen we via NDIX met de rest van de wereld verbinden. Met de moderne technieken van tegenwoordig zijn straalverbindingen net zo betrouwbaar als een kabel in de grond. We kunnen hoge snelheden bereiken, de verbindingen zijn al schaalbaar naar 2Gbit/s.”

Eerste gezamenlijke klant
Rodin en NDIX hebben onlangs hun eerste gezamenlijke aansluiting opgeleverd voor Noordgastransport B.V. in Uithuizen. NDIX heeft haar netwerk uitgebreid met een locatie in Eemshaven bij Groningen Seaports. Vandaaruit is de straalverbinding naar Noordgastransport B.V. door Rodin gerealiseerd. De verbinding heeft een eigen frequentie, waardoor gegarandeerd kan worden dat er geen storingen door interferentie optreden. Kees Mark, locatiedirecteur van Noordgastransport B.V. is blij met de aansluiting: “Wij hebben in deze samenwerking een goede partij gevonden die ons op ICT-gebied weer aansluit bij de laatste stand der techniek”.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.