SURFnet en Infradata organiseren 24-uurs hackathon ‘Heel Holland Hackt’

  • Bedrijfsnieuws van
  • Infradata
  • geplaatst op
  • 12 februari 2015 10:30 uur

Infradata en SURFnet organiseren op 21 en 22 maart 2015 een Hackathon onder de naam ‘Heel Holland Hackt’. Diverse teams die bestaan uit studenten aan het MBO, HBO of een universiteit krijgen de opdracht om binnen 24 uur, from scratch een beveiligings-app te ontwikkelen. SURFnet opent voor deze programmeerwedstrijd de deuren van haar nieuwe kantoor in Utrecht. Teams kunnen zich aanmelden voor deze hackathon via www.heelhollandhackt.nl. SURFnet en Infradata dragen zorg voor alle benodigde faciliteiten en maaltijden. De teams nemen hun eigen laptop, software en kennis mee.

Winnaar vliegt naar de VS!
Tijdens ‘Heel Holland Hackt’ ontwikkelen studenten in teams binnen 24 uur een werkend prototype van een app. De exacte opdracht wordt aan het begin van de hackathon aan de deelnemers bekendgemaakt. Het winnende team mag deelnemen aan de Juniper Networks Hackathon en wint de daarvoor benodigde reis naar de Verenigde Staten.

Talent vinden en voeden
Managing Director van Infradata, Nino Tomovski: “Onze levens spelen zich in steeds grotere mate online af. We gebruiken dus ook steeds meer data. Door deze groei worden netwerken die deze data transporteren en beveiligen, steeds complexer. Om geen files te krijgen op de snelwegen van de toekomst, hebben we mensen nodig die gecompliceerde casussen simpel maken. Dit talent willen we vinden en voeden. Met de hackathon wil Infradata samen met SURFnet innovatie op networking-gebied door studenten stimuleren.”

Voorwaarde voor innovatief onderzoek creëren
Erwin Bleumink, algemeen directeur van SURFnet, voegt toe: “Samenwerken, onderzoeken, leren en het delen van kennis, data en instrumenten bepalen mede de kwaliteit van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. Door studenten toegang tot innovatieve ICT- en internetdiensten te geven, creëren we een noodzakelijke randvoorwaarde voor geavanceerd en innovatief onderwijs en onderzoek. Deze hackathon sluit hier perfect bij aan.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.