Swisscom beveiligt datacenter met Fortinet

Het grootste telecombedrijf van Zwitserland kiest de FortiGate-oplossingen van Fortinet voor hoogwaardige firewalls, virtualisatie, schaalbaarheid en flexibiliteit

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fortinet
  • geplaatst op
  • 16 juni 2015 10:17 uur

Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldleider op het gebied van hoogpresterende oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt aan dat Swisscom (VTX: SCMN), het grootste telecombedrijf van Zwitserland, ervoor gekozen heeft de essentiële infrastructuur van het datacenter te beschermen met FortiGate firewalls, de FortiManager-appliance voor beveiligingsbeheer en FortiAnalyzer voor het vastleggen, analyseren en rapporteren van netwerkbeveiliging. Voor de keuze van Swisscom was doorslaggevend dat Fortinet de hoogwaardige firewall kan virtualiseren, zodat het telecombedrijf klaar is voor de toekomst met een schaalbare en flexibele beveiliging van het datacenter.
Swisscom is het grootste telecombedrijf van Zwitserland met ruim 21.000 werknemers en een jaaromzet van 11 miljard euro. Het bedrijf biedt mobiele communicatie, vaste netwerken en geïntegreerde internet en digital televisie aan miljoenen zakelijke en particuliere klanten.
De beveiliging van de infrastructuur onder deze dienstverlening is een belangrijk component van de bedrijfsstrategie voor 2020. “De realisatie van de best mogelijke infrastructuur in ons datacenter is een kernonderdeel van onze langetermijnstrategie voor het leveren van meer dan 100 verschillende diensten aan onze klanten,” zegt Gianpiero Tavano, netwerk and security development engineer bij Swisscom. “We hebben gekozen voor de hoogwaardige firewall van Fortinet om dit doel te bereiken.”
Swisscom implementeerde de FortiGate 3700D, een hoogwaardige firewall voor datacenters. De appliance biedt hoog presterende bescherming, die veel sneller ingezet kan worden voor nieuwe diensten dankzij segmentatie en virtualisatie (VDOM). “De FortiGate bleek de meest volledige en uitbreidbare oplossing die op dit moment beschikbaar is,” aldus Tavano. “De oplossing van Fortinet heeft een betere schaalbaarheid en uitstekende functionaliteit voor virtualisatie en netwerken, zodat we robuuste en innovatieve diensten kunnen aanbieden. Bovendien hoeven de firewalls van Fortinet niet aangepast te worden om hun hoogwaardige testwaarden te behalen.”
Andere waardevolle voordelen voor Swisscom zijn de eenvoud, efficiëntie en kostenbesparingen die hand in hand gaan met beter beheer van het netwerk en de beveiliging. De FortiManager- en FortiAnalyzer-appliances van Fortinet brengen inzicht in de verzamelde processen van de teams en 30 beheerders die verspreid zijn over Swisscom werkgebied.
Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “We verheugen ons dat we Swisscom tot onze internationale klanten mogen rekenen, wat opnieuw aantoont dat de oplossingen van Fortinet ideaal zijn om te voldoen aan zelfs de meest strenge eisen voor beveiliging in de telecomindustrie. Zowel de datacenters als de behoefte van hun klanten veranderen steeds sneller. Dat zorgt ervoor dat beveiliging moet voldoen aan heel andere criteria dan waar de bestaande toepassingen op berekend zijn. Telecombedrijven en dienstverleners stellen tegenwoordig de hoogste eisen aan virtualisatie, schaalbaarheid, prestaties, flexibiliteit en ondersteuning en alleen ons FortiGate-platform biedt dat allemaal.”

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.