Switch Datacenters opent tweede locatie in Woerden

Upgrade voormalig ABN AMRO datacenter gaat zorgen voor niet eerder vertoonde efficiencyverbetering in bestaand datacenter


Switch Datacenters, een toonaangevende aanbieder van hoogwaardige klimaat-neutrale datacenters, breidt haar capaciteit uit door de aankoop van het voormalige ABN AMRO datacenter in Woerden. Het datacenter is aangekocht voor een bedrag van elf miljoen euro en wordt grotendeels afgenomen door een van de grootste cloud providers  ter wereld. De nieuwe locatie zal tevens fungeren als twin datacenter voor het bestaande Switch Datacenter in Amsterdam. Net als de locatie in Amsterdam Zuidoost beschikt het datacenter in Woerden over robuuste technieken voor gegarandeerde stroom, beveiliging en connectiviteit.

“De overname van dit Tier3+gebouwde datacenter is een belangrijke aanvulling op het productaanbod van SwitchDatacenters dat toegespitst is op de grotere cloud-omgevingen en klanten die behoefte hebben aaneen twin datacenter oplossingen.”aldus Gregor Snip, oprichter en CEO van Switch Datacenter Group. Het gehele complex bestaat uit 2 gebouwen met een totaaloppervlak van 12.500 m2 waarbij het datacenter gebouw 5.500 m2 telt. Switch Datacenters zal het Woerdense datacenter upgraden op gebied van koeling, stroomcapaciteit en efficiency zodat er op korte termijn een Power Usage Efficiency (PUE) factor van minder dan 1,10 behaald kan worden zoals ook inhaar datacenter in Amsterdam. Voor een upgrade van een bestaand datacenter is dit een niet eerder in Europa vertoonde stap in efficiencyverbetering.

Door voor  100 procent gebruik te maken van groene stroom en van de meest recente ultra efficiëntekoelmachines met StatiqCoolingtechnologie behaalt SwitchDatacenters haar doelstelling om het hoogst haalbare niveau te kunnen leveren voor veeleisendedatacenter gebruikers en tegelijkertijd klimaat neutraal te kunnen opereren.  Door de beschikking te hebben over twee energie-efficiënte en netwerk rijke datacenters met een gezamenlijkevloeroppervlakte van 13.820 m2 is Switch Datacenters de grootsteaanbieder in Nederland van“klimaat en netwerk neutraledatacenters”. Verder zal Switch Datacenters de komende maanden tussen Amsterdam en Woerden directe glasvezelverbindingen aanleggen zodat data eenvoudig gespiegeld kan worden tussen de twee datacenters en Woerden als neutraal internet knooppunt kan fungeren voor de omliggende regio.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.