Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)


Switch Datacenters, aanbieder/operator van carrier-neutrale colocatie services en ‘built-to-suit’ corporate datacenters met eigen datacenters in Amsterdam Zuidoost en Woerden, heeft indirect adiabatische koeling in zijn datacenters geïmplementeerd. De technologie wordt geleverd door het Nederlandse bedrijf Air@Work en zorgt voor significante besparingen op het gebied van energie- en waterverbruik en onderhoud. Deze technologie stelt Switch Datacenters in staat om een gecalculeerde PUE van 1,07 te realiseren.

De implementatie van Air@Work’s indirect adiabatische koeling technologie is onderdeel van een upgrade van Tier 3+ naar Tier 4 specificaties voor de datacenters van Switch in Amsterdam Zuidoost (Switch AMS1) en Woerden (Switch WRD1). De ultra-energiezuinige Power Usage Effectiveness (PUE) is een belangrijk onderdeel van de Tier 4 upgrade.

“De strengere infrastructurele eisen van met name internationaal opererende cloud service providers, hebben ons ertoe bewogen om verder te investeren in innovatieve technologieën en de upgrade naar Tier 4 te maken,” zegt Gregor Snip, CEO en oprichter van Switch Datacenters. “Recent hebben wij 20 nieuwe cloud providers toegevoegd aan ons klantenportfolio, overwegend ISP’s die een Europese hub in Amsterdam wilden onderbrengen. Deze bedrijven willen hun cloud klanten een gewaarborgde 100% uptime garantie bieden.”

“De Tier 3+ specificaties van onze datacenters voldeden al aan enterprise standaarden,” zegt Snip. “Met deze upgrade naar Tier 4 specificaties gaan we nog een stap verder met onze datacenter infrastructuur. Hiermee zijn we de eerste datacenter aanbieder in de regio Amsterdam die Tier 4 geclassificeerde datacenter services aanbiedt in lijn met de strenge specificaties van Uptime Institute.”

“Energie-efficiëntie zorgt voor significante verbeteringen van de betrouwbaarheid en robuustheid van de infrastructuur in een datacenter,” zegt Snip. “De indirect adiabatische koeling technologie van Air@Work levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de Tier 4 status. De technologie zorgt tevensvoor een energiebesparing van maar liefst 80 procent binnen de koeling installatie terwijl de eenvoudig te onderhouden koeling-units lage onderhoudskosten met zich meebrengen – het onderhoud kan nu door onze eigen engineers worden gedaan. De gecalculeerde PUE van 1,07 maakt ons nu een van de groenste en waarschijnlijk ook een van de meest kosteneffectieve datacenter service providers op de Europese markt.”

Air@Work, StatiqCooling

Air@Work’s indirect adiabatische koeling oplossing maakt gebruik van ‘StatiqCooling’ – een synthetische warmtewisselaar voor adiabatische koeling. De warmtewisselaar betreft gepatenteerde technologie welke ontwikkeld is door Air@Work. De technologie kenmerkt zich door een extreem laag waterverbruik. De systemen zijn relatief klein van vorm en uitgerust met modulaire en dus sterk schaalbare eigenschappen. De stroomcapaciteit kan modulair en stapsgewijs worden uitgebouwd van 20kW naar 200 kW.

Alle adiabatische koeling elementen van Air@Work zijn ontworpen voor N+1. Het betekent dat de oplossing zeer redundant is uitgevoerd – de koeling is niet afhankelijk van een enkel koud-water circuit. Daarnaast zorgt een slim operating systeem (OS) ervoor dat alle single-points-of-failure worden geëlimineerd terwijl de complexiteit sterk wordt gereduceerd. De modulariteit van het Air@Work systeem zorgt er tevens voor dat er accurate metingen mogelijk zijn en er nauwgezette controle kan plaatsvinden. Onder andere met betrekking tot de utilisatie en het verbruik, maar ook als het gaat om eisen ten aanzien van verschillende koeling modellen – kenmerkend voor ‘multi-tenancy’ datacenter omgevingen.

Switch Datacenters heeft, naast de investering in indirect adiabatische koeling van Air@Work, verschillende andere nieuwe technologieën geïmplementeerd om te kunnen voldoen aan Uptime Institute’s Tier 4 specificaties. Alle systemen binnen Switch AMS1 en Switch WRD1 hebben in nauwe samenwerking met Schneider Electric een belangrijke upgrade gekregen. De gehele datacenter infrastructuur (behalve de racks) hebben een design metamorfose ondergaan – van transformatoren tot het elektrische board en de Uninterruptable Power Supplies (UPS’en), tot en met de busbar systemen en de Power Distribution Units (PDU’s).

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Arjan, 19 oktober 2016 10:04 am

Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier certificering vanuit het Uptime Institute lijkt echter te ontbreken.... Zie ook: https://uptimeinstitute.com/TierCertification/certMaps.php

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Vier hosters aan het woord: eigen hardware of uitbesteden?
Lanceanons: nice website http://longblackcock.com/bibcam-boy-bbc.html

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...