Terugblik LeaseWeb Tech Summit 2015: “Hoe technischer, hoe beter”

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 17 juni 2015 13:58 uur

Op 4 juni vond met ruim 200 deelnemers de tweede jaarlijkse LeaseWeb Tech Summit in Amsterdam plaats. Een dertiental sprekers van een breed scala aan internationale bedrijven gaf een serie presentaties over het thema: “Automate. Build. Secure.”
Laurens Rosenthal, verantwoordelijk voor innovatie en productontwikkeling bij LeaseWeb, trapte de dag af in evenementenlocatie Undercurrent aan de oever van het Amsterdamse IJ. Hij vertelde het publiek – voornamelijk ontwikkelaars en DevOps – dat het evenement een mooie kans was om onder de motorkap van het internet te kijken. Over de presentaties zei Rosenthal: “hoe technischer, hoe beter”. Hij had gelijk.

18546099809_928cd28f67_b

Automate. Build. Secure.

“Microsoft is weer cool,” verklaarde Marc van Eijk stoutmoedig onder de vlag van het “Automation” thema, om vervolgens de voordelen van Azure Resource Manager te beschrijven en zijn visie te geven op hoe de toekomstige hybride cloud eruit komt te zien. Job Snijders van NTT sprak over hoe zijn bedrijf gebruik maakt van SDN en over opgedane ervaring met het gebruik van “automated control”, terwijl Paul de Raaij uitleg gaf over hoe Coolblue bedrijfskritische software intern ontwikkelt, volgens het principe van “continuous integration”.

De bulk van de presentaties viel onder de “Build”-paraplu. “Open source software zorgt voor een betere wereld door kennis te delen,” aldus Robin Johnson van Sendgrid, voordat Julien Lemoine van Algolia beschreef hoe zijn bedrijf hun supersnelle search-API heeft ontwikkeld door gebruik te maken van een wijdverspreid (en makkelijk te verkrijgen) model. Stephen Hoogedijk van LeaseWeb beval Tutum voor het gebruik van Docker aan, omdat Docker volgens Stephen geweldig werkt in een developmentomgeving, maar het Tutum nodig heeft om optimaal te presteren in een operationele omgeving.

Ryan Frantz van Etsy sprak over internettechnologie vanuit het perspectief van een onderneming en concentreerde zich daarbij op het belang voor start-ups om vanaf dag één de juiste cultuur rondom het bedrijf te ontwikkelen. Of, zoals Frantz zei: “Docker bindt geen mensen aan zich. Ruby on Rails ook niet. De cultuur wel.” Bart Jan Menkveld van Cisco introduceerde vervolgens het Group Based Policy Model voor OpenStack dat Cisco als open source beschikbaar heeft gemaakt.

Peter van Dijk van PowerDNS en Diogo Monica van Docker gaven invulling aan het onderwerp “Security”. Van Dijk behandelde beveiligingsaspecten van DNS en DNSSEC en Monica besprak belangrijke beveiligingskwesties die start-ups niet kunnen negeren, zoals het open en bloot achterlaten van je AWS-inloggegevens in GitHub! Tenslotte gaven Brad Lhotsky en Willem Gerber ontwikkelaarstrucs in een onderhoudende presentatie waarin ze onder meer lieten zien hoe je ElasticSearch kunt gebruiken om diep in logs verborgen data tevoorschijn te halen.

18734942321_88d09e3481_b 18544550718_ca6caf8b38_b

Jaarlijks forum voor internettechnologie

Trendwatcher en socialmedia-expert Richard Bordes trad op als host van het evenement, dat internetprofessionals vanuit heel Europa aantrok. Elke presentatie eindigde met een vragenronde en er was geen gebrek aan vragen vanuit het enthousiaste publiek. Het was ook een kans voor mensen uit de ontwikkelaarsgemeenschap om ideeën met elkaar uit te wisselen en om te netwerken met andere gelijkgestemde specialisten. De LeaseWeb Tech Summit lijkt een goede start hebben gemaakt om een podium te worden voor prominente denkers op het gebied van internettechnologie. Er zijn dan ook al plannen in de maak voor de volgende editie in 2016. Blijf op de hoogte van de LeaseWeb Tech Summit door @LeaseWebTech te volgen, of door naar techsummit.leaseweb.com te gaan. Of abonneer je op het YouTube-kanaal van LeaseWeb waar je binnenkort de presentaties van dit jaar kunt bekijken.

18739003051_26cf464656_b 18548801648_a88d5d4595_b

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.