Tinder swipet naar rechts voor de Rackspace Managed Cloud

Mobiele dating-app gebruikt ObjectRocket van Rackspace voor het tot vier keer sneller matchen van gebruikers

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 6 maart 2015 10:10 uur

Tinder, de populaire matchmaking-app, heeft voor ObjectRocket van Rackspace gekozen om gebruikers nog sneller met elkaar te kunnen matchen. Dat maakt Rackspace vandaag bekend.

ObjectRocket voorziet Tinder van een oneindig schaalbaar database-as-a-service-platform dat altijd beschikbaar is en wordt ondersteund door Rackspace database-experts. Automatisering stelt Tinder in staat horizontaal te schalen zonder een beroep te doen op interne resources. Rackspace Managed Data Services, inclusief ObjectRocket, vereenvoudigt database-beheer door het bieden van volledig beheerde public- en private cloud-oplossingen die de meest populaire relationele, NoSQL- en big data-platformen omvatten.

Tinder ziet vier keer hogere prestaties en stabiliteit sinds het is overgestapt naar Rackspace. Het bedrijf heeft 40 man in dienst, waaronder 25 engineers, daarom zet Tinder Rackspace in als verlengstuk van zijn eigen IT-team. Hierdoor kunnen de mensen van Tinder focussen op innovatie en groei van de core business, terwijl de Rackspace DBA-specialisten zich buigen over het dagelijkse beheer van van de database en 24×7 monitoring.

“Rackspace heeft voor ons het beste aanbod in de markt”, zegt Ryan Ogle, CTO van Tinder. “ObjectRocket van Rackspace is het snelste en meest betrouwbare MongoDB-aanbod dat we geprobeerd hebben. Dankzij Fanatical Support en de Rackspace Managed Cloud zijn we er zeker van dat er altijd een team met experts klaar staat dat echt als verlengstuk van ons eigen IT-team fungeert. Met een populaire, snelgroeiende app als Tinder is snel kunnen schalen en ondersteuning daarbij cruciaal voor succes.”

Tinder is in augustus 2012 gestart als pilot op een select aantal campussen. Vandaag is de app beschikbaar in 24 talen en heeft het wereldwijd miljoenen gebruikers. De app maakt gebruik van geo-location-technologie om gebruikers binnen een bepaalde straal met elkaar te matchen. Gebruikers kunnen potentiële matches vervolgens anoniem ‘liken’ of afwijzen door hun foto respectievelijk naar rechts of links te swipen. Wanneer twee mensen elkaar naar rechts swipen, koppelt Tinder hen aan elkaar. Tinder-gebruikers hebben momenteel de mogelijkheid om door 1,7 miljard profielen te swipen en de app maakt dagelijks meer dan 25 miljoen matches.

“De hoeveelheid data die organisaties verzamelen groeit exponentieel en de tools, kennis en kunde die nodig zijn om alle data op die schaal te beheren wordt een steeds grotere uitdaging”, zegt John Engates, CTO van Rackspace. “Met ObjectRocket maakt Tinder gebruik van onze expertise in de wereld van data. Hierdoor hoeft het bedrijf niet te investeren in kennis die nodig is voor, en de zorgen die komen kijken bij het zelf beheren van data. Tinder kan zich daardoor concentreren op groei en innovatie om nog meer mensen wereldwijd aan elkaar te koppelen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.