Truston kiest voor datacenter- en netwerkdiensten van Vancis

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vancis
  • geplaatst op
  • 5 september 2014 15:17 uur

Truston Solutions B.V. kiest voor haar Shared Service Center voor de datacenter- en netwerkdiensten van Vancis, aanbieder van hoogwaardige ICT-diensten. Truston, specialist op het gebied van Oracle Health Insurance (OHI), biedt door middel van het Service Center de OHI-applicatie suite als Software as a Service (SaaS) aan aan zorgverzekeraars. OHI is een basisapplicatie die zorgverzekeraars gebruiken om primaire bedrijfsprocessen te regelen, zoals polisbeheer, debiteurenbeheer, verwerking van declaraties en contractmanagement. Door het SaaS-model hoeven de zorgverzekeraars zich niet meer te bekommeren over eigen apparatuur en aanschaf van software licenties. Ook het beheer (technisch, applicatief (deels) en functioneel) van de OHI-suite wordt nu door Truston uitgevoerd.

Truston heeft haar OHI-infrastructuur geplaatst in de twee datacenters van Vancis. Het bedrijf neemt ook netwerk- en internetconnectiviteit tussen beide datacenters af om zo de beschikbaarheid van de applicatie te optimaliseren. OHI wordt vanuit beide datacenters van Vancis aangeboden en is geografisch redundant opgebouwd. Vancis verzorgt hierin de netwerkbeveiliging door de inzet van managed firewalls. Daarnaast levert Vancis netwerkdiensten aan Truston buiten het datacenter om. Zo beheert Vancis de netwerkapparatuur op locatie van zorgverzekeraars en levert de ICT dienstverlener advies omtrent netwerkvraagstukken.

Beschermde omgeving

De datacenters zijn fysiek gescheiden maar zijn virtueel gezien één. Paul van Roozendaal, algemeen directeur van Vancis: ‘Wij hebben alle netwerkcomponenten volledig geografisch redundant, in een zogenaamde active/active configuratie opgebouwd vanuit onze eigen datacenters. Mocht er een component falen dan heeft dit geen invloed op de beschikbaarheid en de performance van de applicatie. De OHI SaaS-omgeving moet namelijk te allen tijde beschikbaar zijn. De oplossing dient daarom in hoogwaardige datacenters te draaien die elkaar kunnen opvangen met een betrouwbare netwerkinfrastructuur.’

Keuze Vancis

Ton Leppers, directeur van Truston: ‘Wij kozen voor Vancis omdat beide datacenters van Vancis voldoen aan de technische eisen omtrent hoogwaardige datacenters. Ook de systemen en diensten voldoen aan alle technische voorwaarden. Denk hierbij aan UPS-systemen, noodstroomaggregaten, brandpreventie- en koelsystemen. Daarnaast beschikt Vancis over de juiste papieren op het gebied van beveiliging. Zo heeft Vancis het ISO-certificaat voor informatiebeveiliging (ISO/IEC 27001) en het ISO 9001:2008-certificaat, dat betrekking heeft op kwaliteitsmanagement binnen een organisatie. Verder speelde de gunstige connectiviteit een rol in ons besluit; het Vancis Amsterdam datacenter is een “AMS-IX certified datacenter”. Door de aanwezigheid van meer dan 100 verschillende ISP’s, Carriers en Telco’s in de datacenters is het erg eenvoudig voor eindklanten om additionele diensten af te nemen bij partijen die ook in de Vancis datacenters staan opgesteld.”

Omdat de OHI-applicatiesuite nu als SaaS-model beschikbaar is kunnen de verzekeraars zich vanaf heden focussen op hun core business. De eerste zorgverzekeraar draait inmiddels productie op deze oplossing en de tweede zorgverzekeraar zal naar verwachting dit najaar gebruik gaan maken van de SaaS-oplossing.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.