Unisys spreekt over digitale politie en veiligheid tijdens CCR summit 2015

  • Bedrijfsnieuws van
  • Unisys
  • geplaatst op
  • 25 september 2015 09:52 uur

Unisys zal op woensdag 30 september tijdens de jaarlijkse CCR Summit een presentatie geven over ‘ Digital Policing, Holmes Powered by U-LEAF ’. Aan de hand van het actuele onderwerp migratiestromen, zal inzichtelijk worden gemaakt hoe organisaties die betrokken zijn bij dit proces efficiënt kunnen samenwerken met behulp van het U-LEAF framework van Unisys. Unisys zal worden vertegenwoordigd door John Wright, Global Director Public Safety & Justice en Roland Heesen, Business Consultant Security & SME openbare orde en veiligheid van Unisys Nederland. Daarnaast vertelt Adrian Green, Detective Superintendent van de Durham Police (UK), over zijn praktijkervaring met het U-LEAF fr amework tijdens zijn presentatie ‘Intelligence Led Policing in an International Investigation’. De achtste editie van de CCR Summit vindt van 30 september tot en met 1 oktober plaats in het Conference Center Bovendonk in Hoeven. Unisys levert niet alleen een inhoudelijke bijdrage, maar is ook sponsor van het evenement.

Eerder dit jaar kondigde de Britse dochter van Unisys aan dat de Britse politie de cloudversie van het Home Office Large Major Enquiry System (HOLMES) gaat gebruiken voor belangrijke strafrechtelijke onderzoeken en incidentenmanagement. Meer dan 40 Britse politiekorpsen worden aangesloten op de cloudversie van HOLMES, die wordt gehost in de veilige Unisys-cloud.

Adrian Green: Intelligence led policing in an International Investigation
Detective Superintendent Adrian Green van de Engelse Durham Police heeft de afgelopen 26 jaar diverse functies binnen de politie vervuld. Green geeft de laatste drie jaar leiding aan Operation Griffin, een nationale taakgroep die onderzoek doet naar de tak van georganiseerde misdaad.

John Wright en Roland Heesen: Digital Policing and demonstration, Holmes Powered by U-LEAF
John Wright is Global Director Public Safety and Justice Solutions voor Unisys en Roland Heesen is Busi-ness Consultant Security & SME openbare orde en veiligheid voor Unisys Nederland. Aan de hand van het onderwerp migratiestromen wordt snel duidelijk hoe de verschillende betrokken organisaties (zoals Kmar, IND, Vreemdelingendienst, COA, Nationale Recherche en Dienst Terugkeer en Vertrek) voor veel meer efficiëntie in de vreemdelingenketen kunnen zorgen door samen te werken binnen één applicatie, met een eigen gebruikersinterface.

CCR Summit
De CCR Summit vindt dit jaar plaats op 30 september en 1 oktober en richt zich onder leiding van voor-zitter Annemarie Jorritsma op 450+ professionals die werkzaam zijn op het gebied van publieke en nationale veiligheid. Tijdens de jaarlijkse summit staat de synergie tussen de diverse belanghebbenden zoals beleidsmakers, uitvoerende instanties en diverse leveranciers centraal. De afgelopen tien jaar zijn enorm belangrijk geweest voor Openbare Veiligheid en Binnenlandse Veiligheid. Nederland was het eerste land dat een landelijk dekkend netwerk (TETRA Netwerk C2000) en een systeem van 25 gezamenlijke meldkamers voor politie, brandweer en ambulance had. In 2015 wordt de nationale politie een feit en worden alle meld- en controlekamers samengevoegd tot één organisatie. De CCR Summit wordt georganiseerd door het kennis- en onderzoeksinstituut RB&W dat het grootste multidisciplinaire ken-nisnetwerk binnen de sector Publieke Veiligheid faciliteert. Overheids- en semi-overheidsorganisaties op het gebied van Publieke Veiligheid (zoals politie, defensie, brandweer en ambulance) nemen hieraan deel om informatie, kennis- en ervaringen uit te wisselen.

Bijwonen CCR Summit
Registreren voor de CCR Summmit kan via de website: http://www.ccrsummit.com/registration/

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.