Unisys spreekt over veiligheid tijdens Overheid 360

  • Bedrijfsnieuws van
  • Unisys
  • geplaatst op
  • 16 april 2015 10:20 uur

Unisys is 22 en 23 april aanwezig op Overheid 360°, de beurs die voorheen bekendstond als “Overheid & ICT”. Jim Vlaming, Client Executive en Thought Leader Security bij Unisys, geeft op beide beursdagen een presentatie over hedendaagse beveiligingsvraagstukken, waarbij de focus ligt op een betere bescherming tegen lagere kosten en speciale aandacht wordt gegeven aan Security Information en Event Management (SIEM).

Overheid 360° beurs
In de huidige informatiemaatschappij is informatie een groot goed geworden. Echter, met welke informatie nemen overheden de juiste beslissing? Welke informatie biedt daadkracht? Hoe beveilig je privacygevoelige informatie afdoende? De overheid heeft hier een belangrijke taak en met de steeds verder terugtrekkende rijksoverheid, ligt hier een belangrijke verantwoordelijkheid voor de lokale overheden. De Overheid 360° beurs is bedoeld om overheidsprofessionals te helpen met het vinden van oplossingen en het opdoen van ideeën voor de (informatie)vraagstukken uit hun dagelijkse werk.

De holistische beveiligingsstrategie van Unisys
Unisys werkt met ’s werelds grootste bedrijven en overheidsinstanties aan het veiligstellen en optimaal draaiend houden van bedrijfskritische processen. Jim Vlaming van Unisys neemt de beursbezoekers tijdens zijn presentaties mee in een ogenschijnlijk simpele benadering van security-vraagstukken, die leidt tot een betere bescherming tegen lagere kosten. “Overheden, en met name lokale overheden, kampen met krimpende budgetten en groeiende verantwoordelijkheden,” stelt Vlaming. “De aard van de informatie waar men mee werkt is vaak privacygevoelig en dient met deze beperkte middelen toch afdoende beschermd te worden. Security Information en Event Management kan dan uitkomst bieden, mits het op de juiste manier wordt geïmplementeerd.” Vlaming zal een holistische aanpak van hedendaagse en toekomstige bedreigingen op basis van SIEM presenteren en hij zal stilstaan bij overheidsspecifieke privacyvraagstukken.

De Overheid 360° beurs vindt op 22 en 23 april plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Jim Vlaming spreekt in Theater 5 sessie (145) 12.40 – 13.10 op 22 April en 10.40 – 11.10 op 23 April. De titel van zijn presentatie is ‘Help, indringers zijn “binnen”! Traditionele beveiliging is dood. Wat nu?’. U kunt zich via deze link kosteloos inschrijven.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.