Unisys voorspelt nieuwe soorten cyberdreigingen in 2016 die om nieuwe maatregelen vragen

Losgeslagen intelligence officers, geautomatiseerde aanvallen, en de opkomst van quantum computing vragen om nieuwe benaderingswijzen, zoals microsegmentering en kwantumencryptie

  • Bedrijfsnieuws van
  • Unisys
  • geplaatst op
  • 18 december 2015 13:13 uur

Na een jaar van schadelijke beveiligingsincidenten bij allerlei organisaties – van de U.S. Office of Personnel Management tot de Ashley Madison-website – voorspellen beveiligingsexperts van Unisys dat wereldwijd toonaangevende beveiligingsprofessionals een nieuwe mindset zullen gaan adopteren. Daarbij zullen ze geavanceerde benaderingen als microsegmentering gaan omarmen, om de toenemend vooruitstrevende aanvallen door cybercriminelen te kunnen bestrijden.

“Leiders uit de particuliere en publieke sector snappen dat ze hun benadering van beveiliging moeten veranderen, nu hun organisaties groter zijn dan de muren van het gebouw en bedreigingen niet langer conceptueel maar realiteit zijn”, zegt Tom Patterson, vice president of global security bij Unisys. “In 2016 zullen zij dan ook de benodigde actie ondernemen om hun organisaties te beschermen in deze nieuwe realiteit.”

Verder voorspelt Patterson de opkomst van een nieuwe benadering van beveiliging die draait om microsegmentering, wat ervoor zorgt dat bedrijven eenvoudig en voordelig hun fysieke netwerken opdelen in honderdduizenden logische micronetwerken, of microsegmenten. Deze benadering houdt er rekening mee dat kwaadwillenden uiteindelijk toch wel een organisatie zullen binnendringen, maar beperkt op deze manier de schade die ze kunnen aanbrengen. En dat maakt uiteindelijk het verschil tussen een routine cyberincident en een bedrijfsramp.

Patterson voorspelt verdere ontwikkelingen in 2016, waaronder beveiligingsbedreigingen van losgeslagen intelligence officers, cyberaanvallen met fysieke schade tot gevolg, en de opkomst van quantum computing als bedreiging voor beveiliging op basis van encryptie.

Voorspelling: Losgeslagen intelligence officers zullen overheidsspionagemiddelen inzetten voor hun eigen doeleinden
Hoewel veel overheidsspionage wordt toegeschreven aan regeringen wereldwijd, wordt deze eigenlijk uitgevoerd door overheidsmedewerkers, gemotiveerd door hun eigen ideologische ideeën en zonder autorisatie.

In 2016 voorspelt Unisys dat losgeslagen intelligence officers een losse bedreigingscategorie zullen vormen. Bedrijven en overheidsorganisaties zullen deze anders moeten monitoren en controleren dan ze bij officiële overheidsaanvallen zouden doen.

Voorspelling: Cyberattacks zorgen voor fysieke schade – met mogelijk dodelijke afloop

Tot nu toe was het ergste dat met een computer kon gebeuren in het geval van een cyberaanval een blue screen of death. Nu kunnen aanvallers apparaten echter overnemen, wat betekent dat ze je auto kunnen laten verongelukken, iemands hart kunnen stoppen, steden kunnen afsluiten van elektriciteit, of publieke infrastructuur kunnen ontregelen. Omdat veel van deze apparaten gebouwd zijn op verouderde open systemen, is adoptie van moderne beveiligingsmaatregelen kritiek voor onze levens en ons levensonderhoud.

Unisys voorspelt dat organisaties de tastbare gevolgen zullen gaan zien in 2016, omdat digitale en fysieke werelden zullen samensmelten.

Voorspelling: Verwacht een enorme versnelling in de wapenwedloop rondom kwantumencryptie

Hedendaagse cybercriminelen die versleutelde berichten proberen te ontcijferen, worden beperkt door het onvermogen van moderne computers om een lange encryptiesleutel te berekenen. Maar met de naderende komst van kwantumcomputers, die encryptie binnen enkele seconden kunnen ontcijferen, zullen organisaties meer geavanceerde versleuteling nodig hebben om criminelen dwars te zitten.

Unisys voorspelt een significante toename in 2016 van investeringen in de ontwikkeling van kwantumencryptie als een manier om de komst van kwantumcomputers tegen te werken.

“Hoewel er veel bedreigingen op de loer liggen in 2016, hebben beveiligingsprofessionals een arsenaal aan nieuwe tegenmaatregelen, zoals microsegmentering”, aldus Patterson. “Dit wordt het jaar waarin we het speelveld gaan veranderen en de goeden weer de overhand zullen krijgen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...