Vancis B.V. beschikt over een ISAE3402 Type I rapport

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vancis
  • geplaatst op
  • 27 november 2015 11:40 uur

Vancis heeft beheersmaatregelen uit de ISO27001:2013 en ISO27002:2013 raamwerken gebruikt om haar interne beheersing rondom de datacenter-, cloud- en managed dienstverlening verder te formaliseren en te laten auditen. Het resultaat hiervan is dat ze nu beschikt over een ISAE3402 Type I rapport. Vancis is trots op het bereikte resultaat. Alex Klaassen, partner bij Koenen & Co, heeft het rapport op 26 november 2015 op het Vancis hoofdkantoor overhandigd.

Certificering is belangrijk

Bedrijven besteden steeds meer bedrijfskritische activiteiten uit aan externe serviceorganisaties. De verantwoordelijkheid voor die activiteiten blijft bij het bedrijf zelf, dus het is belangrijk te weten dat een serviceorganisatie zoals Vancis betrouwbaar is en de afgegeven zekerheden ook realiseert.

Als service organisatie onderkent Vancis het belang van de interne beheersingsmaatregelen die in het kader van de dienstverlening zijn opgezet en geïmplementeerd. Daarom stellen we jaarlijks een Service Organisatie Control-rapport op die door onze onafhankelijke auditor wordt gecontroleerd, gebruikmakend van Richtlijn 3402.

De Service Organisatie Control-rapportage betreft de interne beheersingsmaatregelen die getroffen zijn, voor de datacenter-, cloud- en managed services, die ogenschijnlijk relevant zijn voor de interne beheersing van de gebruikende klanten in relatie tot hun financiële verslaggeving.

De rapportage verschaft de accountant van onze klanten in het kader van de jaarrekeningcontrole passende onderbouwende informatie onder Standaard 402 ‘Overwegingen bij gebruikmaken van serviceorganisatie’. Voor gebruik door onze klanten en hun accountants is de genoemde Service Organisatie Control-rapportage beschikbaar.

Om de interne beheersing ook in de toekomst te garanderen, vinden er vanaf nu regelmatig interne en externe audits plaats. Het doel is om over 2016 voor de eerste keer een ISAE3402 Type II rapport op te laten stellen waarmee niet alleen de opzet en bestaan, maar ook de werking van alle beheersmaatregelen wordt aangetoond.

Paul van Roozendaal, Algemeen Directeur Vancis B.V.: “Met dit rapport laten we zien dat we de lat voor de kwaliteit van onze dienstverlening voortdurend hoog leggen. Veel van onze klanten hebben te maken met toezichthouders. Wij ervaren het als onze plicht om onze dienstverlening te laten aansluiten op de kwaliteitseisen van onze klanten en deze toezichthouders. Met het ISAE3402 rapport en de eerdere ISO9001 en ISO27001 certificeringen geven we onze klanten de zekerheid dat de uitbesteding van ICT-dienstverlening bij Vancis in goede handen is.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?