Vancis B.V. beschikt over een ISAE3402 Type I rapport

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vancis
  • geplaatst op
  • 27 november 2015 11:40 uur

Vancis heeft beheersmaatregelen uit de ISO27001:2013 en ISO27002:2013 raamwerken gebruikt om haar interne beheersing rondom de datacenter-, cloud- en managed dienstverlening verder te formaliseren en te laten auditen. Het resultaat hiervan is dat ze nu beschikt over een ISAE3402 Type I rapport. Vancis is trots op het bereikte resultaat. Alex Klaassen, partner bij Koenen & Co, heeft het rapport op 26 november 2015 op het Vancis hoofdkantoor overhandigd.

Certificering is belangrijk

Bedrijven besteden steeds meer bedrijfskritische activiteiten uit aan externe serviceorganisaties. De verantwoordelijkheid voor die activiteiten blijft bij het bedrijf zelf, dus het is belangrijk te weten dat een serviceorganisatie zoals Vancis betrouwbaar is en de afgegeven zekerheden ook realiseert.

Als service organisatie onderkent Vancis het belang van de interne beheersingsmaatregelen die in het kader van de dienstverlening zijn opgezet en geïmplementeerd. Daarom stellen we jaarlijks een Service Organisatie Control-rapport op die door onze onafhankelijke auditor wordt gecontroleerd, gebruikmakend van Richtlijn 3402.

De Service Organisatie Control-rapportage betreft de interne beheersingsmaatregelen die getroffen zijn, voor de datacenter-, cloud- en managed services, die ogenschijnlijk relevant zijn voor de interne beheersing van de gebruikende klanten in relatie tot hun financiële verslaggeving.

De rapportage verschaft de accountant van onze klanten in het kader van de jaarrekeningcontrole passende onderbouwende informatie onder Standaard 402 ‘Overwegingen bij gebruikmaken van serviceorganisatie’. Voor gebruik door onze klanten en hun accountants is de genoemde Service Organisatie Control-rapportage beschikbaar.

Om de interne beheersing ook in de toekomst te garanderen, vinden er vanaf nu regelmatig interne en externe audits plaats. Het doel is om over 2016 voor de eerste keer een ISAE3402 Type II rapport op te laten stellen waarmee niet alleen de opzet en bestaan, maar ook de werking van alle beheersmaatregelen wordt aangetoond.

Paul van Roozendaal, Algemeen Directeur Vancis B.V.: “Met dit rapport laten we zien dat we de lat voor de kwaliteit van onze dienstverlening voortdurend hoog leggen. Veel van onze klanten hebben te maken met toezichthouders. Wij ervaren het als onze plicht om onze dienstverlening te laten aansluiten op de kwaliteitseisen van onze klanten en deze toezichthouders. Met het ISAE3402 rapport en de eerdere ISO9001 en ISO27001 certificeringen geven we onze klanten de zekerheid dat de uitbesteding van ICT-dienstverlening bij Vancis in goede handen is.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.