Vancis door SURFnet gecontracteerd als cloudleverancier voor Nederlands onderwijs en onderzoek

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vancis
  • geplaatst op
  • 23 december 2016 16:23 uur

Vandaag is Vancis door SURFnet gecontracteerd als één van de acht leveranciers die via SURFcumulus, de hybride IaaS-dienstverlening van SURFnet, clouddiensten gaat aanbieden aan het Nederlands onderwijs en onderzoek. Instellingen kunnen daardoor zonder aanbesteding de clouddiensten van Vancis afnemen.

Bekend in het onderwijs en onderzoeksveld
Vancis heeft een achtergrond en ruime ervaring in het Nederlandse onderwijs en onderzoeksveld. “Vandaar dat wij precies weten welke vraagstukken er spelen op het gebied van het gebruik van clouddiensten. Onze IaaS-omgeving hebben we daar dan ook specifiek voor in kunnen richten”, aldus Paul van Roozendaal, Algemeen Directeur Vancis.

Eenvoudiger aanbieden van clouddiensten
Clouddiensten worden op steeds grotere schaal ingezet, ook bij onderwijs- en onderzoeksinstellingen. De sector heeft specifieke eisen en wensen met betrekking tot veiligheid, betrouwbaarheid, technische integratie en financiën. Om clouddiensten onder de juiste voorwaarden te kunnen gebruiken, hebben de zesendertig Europese NREN’s (National Research and Education Networks) gezamenlijk de aanbesteding opgezet. Het doel is om alle aangesloten onderwijs- en onderzoeksinstellingen betaalbare, betrouwbare en voorspelbare IaaS-dienstverlening te leveren, waarbij gegevens veilig kunnen worden gedeeld. De Europese koepelorganisatie GÉANT, die de aanbesteding deed namens de NRENs, heeft in totaal drieëntwintig leveranciers geselecteerd.

Markt van 500 miljoen
Door de vraagbundeling van de NRENs en de tienduizend instellingen die zij verbinden, is een aanzienlijke digitale markt ontstaan waarin tot 500 miljoen euro kan omgaan via de raamcontracten die uit de GÉANT tender voortvloeien. Alle geselecteerde clouddiensten voldoen aan nationale en Europese regelgeving en de tienduizend instellingen kunnen deze de komende vier jaar via hun NREN afnemen zonder dat zij zelf een aanbesteding hoeven uit te voeren.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...