Vancis laat klant zelf clouddiensten samenstellen met CloudController® van InContinuum

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vancis
  • geplaatst op
  • 10 oktober 2013 15:17 uur

ICT-dienstverlener Vancis biedt klanten directe toegang tot haar clouddiensten via de CloudController®-oplossing van softwareleverancier InContinuum. Dankzij deze cloud-automatiseringsoplossing kan een klant zelf alle diensten binnen de VancisCloud instellen, afnemen en gebruiken via een self-service portaal. Een klant is zo volledig in control.

CloudController® is een webplatform voor het beheren van clouddiensten als virtuele servers, applicaties en Platform as a Service. Het platform voorziet in het automatiseren van configuratie, bestellen, factureren, betalen, doorbelasten, inzet, onderhoud en support van alle typen beheerde diensten vanuit een private of publieke cloud infrastructuur. CloudController® werkt naadloos samen met beheerplatforms voor virtuele servers en virtuele desktops.

Het webplatform biedt klanten directe toegang tot de VancisCloud, waar zij altijd een actueel overzicht hebben van de door hen geselecteerde Cloud Building Blocks. Daarbij biedt Vancis in één scherm een compleet overzicht van alle gebruikte diensten. Dit ‘Single-Pane-of-Glass’-concept voorkomt dat een klant voortdurend moet inloggen op allerlei aparte systemen om diensten te bestellen, aan te maken of te monitoren.

De VancisCloud is een volledig beheerde en veilige cloudomgeving die voldoet aan de hoogste eisen voor wat betreft beschikbaarheid, veiligheid, milieu en ISO-certificeringen. De omgeving stelt bedrijven in staat om medewerkers altijd en overal toegang te bieden tot data en applicaties. Klanten betalen alleen voor daadwerkelijk afgenomen capaciteit. Onder de Cloud Building Blocks vallen onder meer connectiviteit, het aantal servers, back-up en de beveiligingsfaciliteiten.

“Met dit platform geven wij de meest praktische invulling aan het cloudconcept”, zegt Paul van Roozendaal, algemeen directeur van Vancis. “Klanten hebben op ieder moment vanaf elke plek directe toegang tot hun diensten. Zij zijn altijd in control en kunnen zonder tussenkomst van onze medewerkers zelf wijzigingen doorvoeren in hun virtuele datacenter. Zo zijn zij altijd flexibel en wendbaar, wat de effectiviteit en productiviteit verbetert.”

“Het feit dat Vancis CloudController® inzet in zo’n belangrijk, grootzakelijk cloudproject in plaats van een concurrerende oplossing is een onderstreping van onze strategie en visie. Wij bouwen voort op eerdere successen in de markt. CloudController® heeft zich ontwikkeld als tool voor het creëren, inzetten en beheren van ieder type clouddienst. Vancis heeft nu een volledig geautomatiseerde versie van IaaS in gebruik. Vancis gaat gebruikmaken van de volledige reeks van CloudController-mogelijkheden nu ze meer diensten voor PaaS, SaaS, STaaS uitrolt”, zegt Phillip Hyde, CEO van InContinuum Software. “De mogelijkheid om alle eigen en hybride cloudservices met het ‘Single-Pane-of-Glass’ van CloudController® te beheren en te monitoren, biedt Vancis en haar klanten operationele efficiëntie in de gehele dienstenlevenscyclus.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.