Venafi integreert Trust Protection Platform met Amazon Web Services voor veilige en snelle cloud-services

Oplossing voor inzichtelijk maken, managen en automatiseren van certificaatgebruik via Amazon

  • Bedrijfsnieuws van
  • Venafi
  • geplaatst op
  • 28 april 2016 08:27 uur

Venafi, leverancier van het immuunsysteem voor het Internet, introduceert ondersteuning voor Amazon Web Services (AWS) in het Venafi Trust Protection Platform 16.1. Daardoor krijgen Global 5000 organisaties voor het eerst een bedrijfsbrede oplossing voor het uitgeven en managen van alle encryptiesleutels en digitale certificaten ter bescherming van hun cloud-services. Venafi’s integratie met AWS Certificate Manager, AWS Elastic Load Balancing (ELB) en AWS CloudFront is de eerste oplossing voor volledig inzicht, management en automatisering van zowel door Amazon als anderen uitgegeven certificaten.

Blinde vlekken voorkomen

Organisaties die AWS cloud computing services implementeren en Amazon-certificaten gebruiken, hebben nog geen centrale oplossing voor het opslaan en beveiligen van alle gebruikte sleutels en certificaten. Door het toenemend gebruik van AWS-certificaten, of van derden, kunnen er daarom blinde vlekken ontstaan met betrekking tot welke certificaten waar worden toegepast. Venafi’s integratie met AWS vereenvoudigt en versnelt voor IT-securityteams het inzichtelijk maken en beschermen van alle gebruikte sleutels en certificaten. Door gecentraliseerde policies te gebruiken voor zowel de eigen netwerkinfrastructuur als cloud-services.

Certificaatmigratie bij incidenten

In tegenstelling tot andere oplossingen voor certificaatmanagement, kan Venafi alle sleutels en certificaten uitgegeven door meerdere certificaatautoriteiten (CA’s) beveiligen. Om het gebruik daarvan in het eigen netwerk, op mobiele apparatuur en voor cloud-servcies inzichtelijk te maken. Het is tevens de eerste gepatenteerde oplossing die naadloze certificaatmigratie mogelijk maakt bij incidenten. Verder vereenvoudigt Venafi’s nieuwe Trust Protection Platform het geautomatiseerd genereren en implementeren van sleutels en certificaten in DevOps-architecturen. Door deze automatisch compliant te maken met het bedrijfsbeleid en –richtlijnen en daarmee DevOps-teams te helpen snel en flexibel te werken.

 Bescherming tegen onveilige sleutels en certificaten  

“Steeds meer organisaties gebruiken Amazon-certificaten en AWS cloud computing services, voor cloud gebaseerde applicaties en DevOps-projecten”, zegt Kevin Bocek, Vice President Security Strategy & Threat Intelligence van Venafi. “Om de implementatie van nieuwe IT-toepassingen te versnellen. Die versnelling mag echter niet ten koste gaan van de beveiliging, wat nu regelmatig gebeurt. Het toenemend gebruik van cloud computing en Fast IT leidt namelijk tot verwaarlozing van securityrichtlijnen, waardoor zowel blinde vlekken als kwetsbaarheden ontstaan. Venafi’s AWS-integratie maakt het voor operationele IT-teams eenvoudiger om projecten sneller uit te voeren, zonder securitygevolgen. Tegelijkertijd biedt het securityteams betere mogelijkheden om alle risico’s te managen en bescherming te bieden tegen onveilige sleutels en certificaten.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?