Voorspellingen over de cloud in 2017 van Rackspace

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 23 december 2016 10:15 uur

2016 was een turbulent jaar voor de cloud. Salesforce werd een speler in e-commerce, HP en Verizon sloten hun openbare clouds, kunstmatige intelligentie brak door, de dominantie van AWS hield aan met ongekende partnersales en Rackspace is van de beurs gehaald. Wat ligt er in het verschiet voor de cloud? We vroegen senior leidinggevenden van Rackspace om in hun kristallen bol te kijken en voorspellingen te doen over de cloud in 2017. Dit zijn hun antwoorden.

1) Activiteiten beheren zal de aankomende 10 jaar het belangrijkste thema van opensource-infrastructuur zijn

Organisaties die verschillende opensourceplatformen inzetten lopen tegen de steeds lastigere uitdaging aan om alles efficiënt, betrouwbaar en veilig te laten samenwerken. We naderen een nieuw kruispunt bij de inzet van open source. De primaire focus ligt niet meer op de ontwikkeling van software. De aandacht gaat nu uit naar hoe we deze software succesvol kunnen gebruiken. Er breekt dus een nieuw tijdperk aan waarin activiteiten de ultieme uitdaging zijn voor open source.
Scott Crenshaw, SVP Product en Strategy 

2) Multi-cloud is de nieuwe realiteit

Nu de combinatie van openbare en particuliere clouds niet meer weg te denken is, maken grote cloudserviceproviders zoals Rackspace, VMware en Microsoft het nu mogelijk om meerdere cloudleveranciers tegelijkertijd in te zetten bij meerdere cloudprojecten. Deze trend noemen we de “multi-cloud”, en zal in 2017 steeds populairder worden. Verschillende clouds voldoen aan verschillende wensen voor verschillende gebruikers, en we zien dat de meeste bedrijven gebruikmaken van verschillende clouds in meerdere regio’s voor uiteenlopende use cases/workloads. De kosten voor het migreren van een oude workload uit het datacenter van de klant en naar de “cloud” kunnen enorm hoog zijn.
Kaushik Balasubramanian, Sr. Director van VMware practice

3) Veiligheid voltooit zijn transformatie van IT-functie tot ‘geïntegreerde bedrijfsenabler’

Nu we de realiteit onder ogen durven zien en veiligheidsactiviteiten aanpassen aan de complexe en aanhoudende dreigingen van tegenwoordig, wordt veiligheid technologisch dynamischer en bedrijfsgerichter. Uitgebreid inzicht in het bedrijf en de bedrijfsimpact van de data en de systemen die we beschermen maakt effectieve automatisering mogelijk met efficiënte “zero trust”-omgevingen met weinig of geen permissies.
Daniel Clayton, Director of Operations, Rackspace Managed Security

4) OpenStack wordt de API van het softwarematige datacenter

In 2017, wanneer de OpenStack-gemeenschap de 15e en 16e grote releases van de geïntegreerde projecten publiceert (Ocata en Pike), zal deze verzameling projecten een van de snelst groeiende opensourcegemeenschappen ter wereld zijn, en zal het zijn positie als de de facto standaard voor het bouwen van particuliere clouds flink versterken. De kracht van OpenStack is en blijft de API – een standaardinterface waarmee gebruikers en systemen kunnen communiceren met allerlei soorten infrastructuur, zoals compute, netwerk, opslag en andere services. Nu meer en meer organisaties gebruikmaken van OpenStack voor hun particuliere clouds, zien ze de mogelijkheden van het softwarematige datacenter en de veelzijdigheid en innovatie die het mogelijk maakt.
Bryan Thompson, General Manager, OpenStack Private Cloud

5) De verschuiving naar toepassingen

Application automation wordt steeds belangrijker – en verschuift de aandacht van de infrastructuur naar de toepassing. Containers zullen meer mainstream worden, en men gaat voor het eerst experimenteren met serverloze architectuur (bijv. AWS Lambda).
Prashanth Chandrasekar, Vice President en GM, Fanatical Support voor AWS

6) Serverloze architectuur

Serverloze computing vereenvoudigt het werk van ontwikkelaars, en als mijn ogen me niet bedriegen, wordt 2017 het jaar waarin dit echt een hoge vlucht gaat nemen. De term “serverloos” klopt natuurlijk niet helemaal. Er zullen altijd servers zijn; serverloze architectuur verwijst naar toepassingen die afhankelijk zijn van services van derden (backend-as-a-service) of code op maat (function-as-a-service). AWS Lambda is hiervan momenteel de populairste leverancier. Serverloos betekent eigenlijk dat ontwikkelaars zich niet meer bezig hoeven te houden met de infrastructuur. En als die drempels voor IoT-toetreding verdwijnen, groeien nieuwe spelers en hun apparaten uit tot een markt met onbegrensde mogelijkheden.
John Engates, Chief Technology Officer

7) Geavanceerde workloads in Microsoft Azure zullen de belangrijkste reden zijn waarom mensen overstappen op Azure

Verbeteringen van Azure, zoals de Cortana Intelligence Suite, Machine Learning en het Azure Security Center zullen grote hoeveelheden workloads naar Azure trekken dankzij de voordelen van Azure. DevOps-transformatie en datacenterconsolidatie zijn tot nu toe de belangrijkste voordelen geweest van de overstap naar de openbare cloud. Vooral de IT-afdelingen binnen bedrijven hebben hiervan geprofiteerd. De hierboven genoemde grotere mogelijkheden zullen een grote impact hebben op alle aspecten van een bedrijf met belangrijke tools om dynamisch te dataminen, te leren van typen acties (niet alleen machines), en de data en resultaten te beveiligen. De cloud van Microsoft doet meer dan computing efficiënter maken – het is een revolutie in het bedrijfsleven.
Jeff DeVerter, CTO van Microsoft Technologies

8) Dankzij Microsoft Azure Stack wordt Azure dé cloud voor workloads van bedrijven

De broekriem wordt in alle IT-organisaties aangehaald en hogere IT-vaardigheden zijn zeldzaam, en dus moeten IT-organisaties van de gelegenheid gebruikmaken om te standaardiseren op Azure – openbaar en particulier – als voorkeursplatform. Omdat de code van Azure Stack gebaseerd is op dezelfde codebase als Azure, kunnen bedrijven standaardiseren op hun eigen set API’s en de mogelijkheden van Azure voor hun particuliere clouds. Dankzij deze twee producten beschikken IT-organisaties over meer efficiency en mogelijkheden dan ooit tevoren. –
Jeff DeVerter, CTO van Microsoft Technologies

9) “Internet of Things” komt thuis

Steeds meer mensen gaan thuis tegen hun apparaten praten. Amazon.com staat vol met advertenties voor Echo, het audioapparaat van het bedrijf dat altijd verbonden is met de cloud. Echo praat met je en luistert naar de naam Alexa. Je kunt met Google Home praten dankzij Google Assistant, en commando’s geven aan je Xbox met Cortana. Het zal niet lang meer duren voordat Microsoft met iets soortgelijks komt voor het hele huis. Apple werkt ook hard aan een concurrent voor Echo, gebaseerd op de stemassistent Siri. Zelfs je auto praat mee, met dashboards die op je andere apparaten lijken, altijd verbonden via Wi-Fi. Tesla maakt zijn technologie voor iedereen bereikbaar met de introductie van de betaalbaardere Tesla 3 volgend jaar, terwijl Chevrolet met de Volt het vuur na aan de schenen legt van Tesla.
John Engates, Chief Technology Officer

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...