Whitepaper: Cold Corridors voor een nieuwe generatie datacenters

Minkels belicht voordelen van de Next Generation Cold Corridor en Free Standing Cold Corridor

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 1 juni 2015 14:42 uur

Datacenterfabrikant Minkels, Europees producent van geïntegreerde oplossingen voor datacenterkoeling, behuizing, stroomverdeling en datacentermonitoring, heeft een whitepaper uitgebracht waarin alle ins en outs van de Next Generation Cold Corridor® en Free Standing Cold Corridor® aan bod komen. Het whitepaper helpt datacentermanagers, datacentereigenaren, architecten en consultants bij het selecteren van het optimale Cold Corridor®-concept.

Om warme en koude luchtstromen op energie-efficiënte wijze van elkaar te scheiden, worden in veel datacenters Cold Corridors geïnstalleerd. “Uit onderzoek van onze R&D-afdeling blijkt dat met Cold Corridors tot 40 procent op het energieverbruik kan worden bespaard”, stelt Niek van der Pas, Strategic Product Designer Datacenters bij Minkels en auteur van het whitepaper met de titel ‘Cold Corridors voor een nieuwe generatie datacenters; Flexibel, modulair & optimaal geïntegreerd’.

Het optimaliseren van de koeling en de energie-efficiëntie zijn echter niet de enige uitdagingen in moderne datacenters, zo blijkt ook uit een onderzoek dat Pb7 Research heeft uitgevoerd in opdracht van Minkels. Datacentermanagers en -eigenaren worden in toenemende mate geconfronteerd met een hoge wijzigingsgraad in het datacenter, behuizingen met afwijkende afmetingen en de noodzaak om sensoren voor bijvoorbeeld het beheer van het datacenter en diverse koelsystemen te integreren in de Cold Corridor.

Continue innovatie
De geschetste uitdagingen vragen om Cold Corridor-oplossingen die een grotere flexibiliteit en modulariteit en meer integratiemogelijkheden bieden. Met de Next Generation Cold Corridor en de Free Standing Cold Corridor biedt Minkels datacentermanagers en -eigenaren ‘future proof’- oplossingen die de flexibiliteit en modulariteit bieden om te kunnen anticiperen op de dynamiek in het hedendaagse datacenter. Door de continue innovatie kunnen datacenters bovendien nog energie- efficiënter opereren dan met de traditionele Cold Corridors al het geval was, mede met dank aan een optimale integratie van bijvoorbeeld sensoren voor beheer en de koeltechnieken die worden toegepast binnen het datacenter.

De Free Standing Cold Corridor is de nieuwste innovatie van Minkels’ afdeling Product Development en recent beloond met de ‘Frost & Sullivan’s 2015 New Product Innovation Award’. De Free Standing Cold Corridor is erkend als een baanbrekende oplossing in termen van modulariteit en flexibiliteit. Deze award is een aanvulling op de award die Minkels in 2013 kreeg uitgereikt voor haar innovatieve aisle-containment concept de Next Generation Cold Corridor.

Waar de Next Generation Cold Corridor gebruikmaakt van racks ter ondersteuning van de constructie is de Free Standing Cold Corridor een volledig zelfdragend aisle-containmentsysteem waarmee onafhankelijk van de racks afgesloten gangen kunnen worden gecreëerd. Hierdoor is een initiële investering in racks niet nodig waardoor vanaf dag 1 een pay-as-you-growmodel voor energie-efficiënte scheiding van warme en koude luchtstromen wordt geboden. De Free Standing Cold Corridor heeft meteen na implementatie dezelfde energie-efficiëntie als een regulier Cold Corridor-ontwerp mét datacenterracks.

Overzichtelijke installatie
“Met de Next Generation Cold Corridor en de Free Standing Cold Corridor biedt Minkels flexibele en modulaire cold-containmentoplossingen die integreren met verschillende typen datacenterkoeling, het datacenterbeheer eenvoudiger maken en bovendien zorgen voor een
overzichtelijke installatie doordat er geen apparaten meer ‘los’ in de ruimte staan”, concludeert Van der Pas. “Hiermee biedt Minkels voor iedere situatie het beste scenario. Welk scenario uiteindelijk de voorkeur verdient, is sterk afhankelijk van de eisen die worden gesteld aan de Cold Corridor, zoals ook uiteen wordt gezet in onze nieuwe whitepaper.”

Over het whitepaper
Het whitepaper ‘Cold Corridors voor een nieuwe generatie datacenters’ is een 16 pagina’s tellend document, geschreven in het Engels en Nederlands en kan worden gedownload via www.minkels.com/whitepaper. Het whitepaper besteedt onder andere aandacht aan:
– de werking van Cold Corridors,
– de nieuwe eisen die volgens Pb7 Research worden gesteld aan Cold Corridors,
– de kenmerken van Next Generation Cold Corridors en Free Standing Cold Corridors,
– de mogelijkheden om bijvoorbeeld branddetectie- en blussystemen en beveiligingssystemen te integreren in de Cold Corridor,
– de voordelen van een Free Standing Cold Corridor op het gebied van certificering, en
– de verschillende scenario’s waarbinnen de innovatieve Cold Corridor-concepten van Minkels het beste tot hun recht komen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.