Winkelstraat.nl geeft Rackspace Managed Cloud vijf sterren

CEO Winkelstraat.nl: “Alles wat we doen moet excellent zijn!”

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 17 april 2015 10:30 uur

Online fashion-platform Winkelstraat.nl heeft Rackspace geselecteerd als preferred partner voor het hosten van zijn e-commerce-platform. Dankzij de expertise, service en support van Rackspace profiteren zowel klanten als aangesloten boutiques van optimale schaalbaarheid, 100% uptime en realtime management van voorraden. Om dit te kunnen realiseren maakt Winkelstraat.nl gebruik van de Rackspace Managed Cloud met Fanatical Support waardoor Rackspace proactief zorgt dat de website van Winkelstraat.nl optimaal presteert en zij zich kunnen focussen op het uitbreiden en verkopen van exclusieve fashion.

Cross channel experience
Winkelstraat.nl is in 2012 opgericht door Joost van der Veer. Hij zag dat veel onafhankelijke fashion retailers worstelden met het succesvol opzetten van hun e-commerce activiteiten. Het opzetten van een webshop is zo gebeurd, maar de dagelijkse operatie en de online vindbaarheid door (potentiële) klanten kost veel tijd, energie en geld. Winkelstraat.nl biedt exclusieve fashion retailers een cross channel experience middels een platform waarop de collectie die zij in hun fysieke winkel hebben hangen, tevens online kan worden aangeschaft. Zo kunnen consumenten online shoppen bij de mooiste boutiques uit Nederland en België en hebben zij altijd keuze uit meer dan 600 high-fashion designer labels. Het team van Winkelstraat.nl bestaat inmiddels uit 30 fashion- en e-commerce-professionals die al meer dan 150 partnerboutiques bedienen vanuit het hoofdkantoor in Vianen.

Rackspace Managed Cloud
Joost van der Veer, CEO van Winkelstraat.nl: “Toen we vrij snel na de start hard begonnen te groeien moesten we op zoek naar een schaalbare oplossing die daarbij past. We zochten een hosting-partner die zich, net als wij, onderscheidt door het leveren van excellente service en die ons proactief kan ondersteunen in onze hosting-vraagstukken. We nemen als bedrijf geen genoegen met minder dan vijf sterren. Onze leveranciers zullen daarom ook best in class moeten zijn. Snel kunnen schalen is erg belangrijk voor ons want de hoeveelheid traffic op ons platform is soms moeilijk vooraf te voorspellen en downtime is per definitie geen optie.”

De keuze voor Rackspace was relatief snel gemaakt omdat Van der Veer het bedrijf kende als grote speler op het gebied van Managed Cloud en zij een onderscheidend aanbod hadden. “De user interface die Rackspace aan zijn klanten biedt is zeer intuïtief. Ondanks dat we prima worden ondersteund is het voor ons zeer eenvoudig zelf virtuele servers en aanvullende services op te starten of bijvoorbeeld load balancers in te richten. De beloftes van zijn Fanatical Support komt Rackspace echt na. Dat maakt hen niet ‘zomaar’ een hosting-leverancier, maar een strategische partner die met ons meedenkt over de juiste manieren voor expansie van ons bedrijf. We zijn blij dat wij als premium partij die high fashion biedt uit de beste boutiques, een partner hebben gevonden van hetzelfde niveau en ons de zekerheid en service biedt die wij nodig hebben om de enorme groei van ons bedrijf te kunnen voortzetten”, besluit Van der Veer.

Betrouwbaar, snel en schaalbaar
We zijn blij dat een groeiende en vooruistrevende onderneming als Winkelstraat.nl heeft gekozen voor Rackspace”, zegt Bert Stam, Regional Director CEMA van Rackspace. “Jonge ondernemers, en zeker die actief zijn in de e-commerce, zouden zich niet druk moeten maken over de hosting van hun platform. Zij moeten al hun energie kunnen steken in dat waar ze goed in zijn: ondernemen. Wij zorgen ervoor dat Winkelstraat.nl en al onze andere klanten beschikken over een betrouwbaar, snel en schaalbaar platform zodat zij 24×7 zaken kunnen doen en zij hun groeiplannen kunnen realiseren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.