Robots stuwen toekomstige digitale datacenters naar grote hoogtes


In het datacenter van de toekomst werken geen mensen, maar robots. Deze robots hebben geen behoefte aan licht, werken de klok rond en bewegen zich voort op rails. Hierdoor zijn data centers niet langer afhankelijk van de horizontale ruimte, maar reiken ze tot grote hoogte. Hoewel dit nog toekomstmuziek is, gaan de technologische ontwikkelingen ontzettend rap. Deze ontwikkelingen dwingen IT-afdelingen om anders te kijken naar moderne datacenters en de bijbehorende mogelijkheden.

Eerder bouwden organisaties hun eigen datacenters, aangepast aan de eigen, specifieke behoeften. Het IT-team onderhield de datastructuur routinematig, zorgde voor updates en bluste brandjes wanneer de gebruikers tegen problemen aanliepen. Tijden zijn echter veranderd; niet alleen moet de IT-afdeling zorgen voor een professionele en solide IT-infrastructuur, ze moeten ook de de veranderende behoefte van het bedrijf in het digitale tijdperk zien bij te houden. Het digitale tijdperk vraagt om hogesnelheidsbreedband, analysemogelijkheden van big data, mobiliteit en de cloud. Met de intrede van het Internet of Things worden weer nieuwe capaciteiten van de IT-afdelingen en het datacenter gevraagd.

Betreed het digitale datacenter

Wat als je de IT-afdeling geen brandjes meer laat blussen, maar zich laat bezighouden met innovatie en ontwikkeling. Dat lijkt met de huidige bedrijfsstructuur vaak een moeilijke opgave, maar wat als je je vereisten voor een datacenter zou uitbesteden aan een innovatie-hub? Zo ontstaat er een kant-en-klare, op maat gemaakte omgeving voor de planning, lancering en het verfijnen van lange termijnstrategieën. Wat als dit digitale centrum organisaties direct koppelt aan partners die zich in dezelfde sectoren begeven, zodat ondersteuning wordt geboden door experts in de implementatie en begeleiding van infrastructuurbeheer in praktische en veilige locaties?

Het datacenter wordt op die manier niet alleen een plek die stroom, ruimte en koelingssystemen verkoopt, maar verandert naar een digitaal ecosysteem met krachtige online tools en snelle interconnectie met data, bedrijven, partners en essentiële diensten – het digitale datacenter, of Digital Centre. Bedrijven met een vooruitziende blik zijn zich bewust van de kansen van deze digitale datacenters en plaatsen zichzelf in het centrum van dit ecosysteem. Zo worden ze zelf echt een digitale onderneming.

Hoe ziet een Digital Centre er in de praktijk uit?

Een Digital Centre is verbonden en digitaal, maar geeft ook de mogelijkheid tot een keuze in breedband en mobiele netwerken, internet exchange punten, content distributienetwerken en vaste lijnen. Op die manier ben je in staat om sneller en veiliger workloads te migreren over een wereldwijd netwerk. Tegelijkertijd, haal je voordeel uit de makkelijke integratie met publieke, private en hybride clouds.
digi-dc

De voordelen op een rijtje:
Snellere groei, met minder risico met een bewezen partner voor infrastructuurbeheer.
De mogelijkheid om mondiaal te werken door middel van beveiligde locaties in meerdere markten.
Verbinden met een grote hoeveelheid cloudleveranciers en Infrastructure-as-a-Service, Platform-as-a-Service en Software-as-a-Service oplossingen.

Een digitale onderneming worden?

Om een digitale onderneming te worden is er meer nodig dan alleen efficiënt handelen. Het draait om handelen in een slimmere wereld waar ondernemen anders is geworden. In deze omgeving laten proactieve bedrijven specialisten, en in de toekomst wellicht zelfs robots, hun IT-infrastructuur beheren. Hierdoor focussen zij zich op hun kerntaken, beheren ze kosten en verminderen ze risico’s. Hoe staat jouw organisatie ervoor?

Door: Ricky Cooper, Vice President EMEA & APAC, Digital Realty

Geschreven door Ricky Cooper (Digital REALTY)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Ricky Cooper van Digital REALTY.

Lees ook de onderstaande artikelen van Digital REALTY

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.