Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Europarlement tegen het afsluiten van filesharers

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 11 april 2008 07:58 uur

Europees Parlement spreekt zich uit tegen het afsluiten van internettersHet leek er even op dat het Europees Parlement zich, dankzij een effectieve lobby campagne van de muziekindustrie, zou uitspreken voor het afsluiten van internetters, die zich schuldig maken aan illegaal filesharing. Burgerrechten organisaties en weblogs hebben zich hier hevig tegen verzet, met als resultaat dat er nu geen oproep van het Europarlement is gekomen voor het afsluiten maar juist tegen het afsluiten van filesharers.

Afgelopen woensdag heeft het Europarlement met 314 stemmen voor en 297 stemmen tegen het volgende amendement aangenomen:

22 bis. roept de Commissie en de lidstaten op te erkennen dat het internet een breed platform is voor culturele expressie, toegang tot kennis en democratische participatie in de Europese creativiteit, dat generaties samenbrengt in de informatiemaatschappij; roept de Commissie en de lidstaten daarom op geen maatregelen te nemen die strijdig zijn met de burgerlijke vrijheden en de mensenrechten alsmede de beginselen van evenredigheid, doelmatigheid en ontradende werking, zoals onderbreking van de internettoegang.

Het is nog niet duidelijk welke gevolgen deze oproep van het Europarlement gaat hebben, wel is dit een streep door de rekening van europarlementariër Christopher Heaton-Harris die juist wel wilde dat filesharers worden afgesloten. Ik ben ook benieuwd of Engeland en Frankrijk naar aanleiding van de oproep afzien van hun plannen om filesharers af te sluiten.

Frances Moore, IFPI Executive Vice President is niet blij:

Dit is een slecht geschreven, gehaast amendement dat haaks staat op de rest van de tekst. Als het doel van het rapport is om creatieve content te beschermen, ook online, dan moeten we kijken naar alle beschikbare opties om te vechten tegen inbreuk op auteursrechten (diefstal). In plaats daar van sluit dit amendement bepaalde opties uit, zelfs zonder debat.

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...