Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NL-IX opent 25e POP bij Eurofiber in Utrecht

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2008 08:05 uur

De NL-IX heeft een Point of Presence (POP) geopend in het datacentrum van Eurofiber aan de Nijverheidsweg in Utrecht. De teller staat hiermee op 25 Nederlandse datacentra waarbij de NL-IX aanwezig is. De groei lijkt hiermee echter nog niet gestopt. Dit jaar zal de NL-IX ook nog 3 nieuwe locaties toevoegen in Amsterdam: Equinix (Voorheen Virtu en ING) en de nieuwe datacentra Telecity-4 en InterXion-5.

In de nieuwste editie van haar nieuwsbrief vallen naast de openingen van de extra POP’s ook andere zaken te lezen en wordt er een opsomming gegeven van enkele bijeenkomsten waarbij de NL-IX als spreker aanwezig zal zijn. De nieuwsbrief (2008-02) is via deze link te bekijken.

De NL-IX is tevens met een promotieactie voor IPv6 begonnen.De inmiddels 195 aangesloten leden krijgen van zusterbedrijf JointTransit gratis IPv6 transit aangeboden. Eerder al startte BIT in Ede een dergelijke actie. De actie is geldig op 100 Mbit poorten en geldt tot eind 2009. Voor veel providers een goede gelegenheid om in ieder geval haar routers te testen voor IPv6 en de nameservers IPv6 enabled te maken.

Namens ISPam.nl feliciteren we Jan Hoogenboom, directeur van de NL-IX, met bet behalen van de mijlpaal door de 25e POP te openen.

Dirk-Jan Alken, 7 oktober 2008 10:53 am

Goed nieuws, op deze manier ontstaat er toch een behoorlijk netwerk buiten Amsterdam waar gewoon de beschikking is over de NL-ix diensten, dat kan de ontwikkeling van lokale datacentra alleen maar ten goede komen :)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.