Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 25 netwerken van de grootste hostingbedrijven

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 6 juni 2014 08:25 uur

Een week geleden publiceerde we een overzicht van de top 10 van netwerken van hostingbedrijven. Deze week zoomen we verder in op de gegevens en heb ik de netwerken ingedeeld naar het aantal medewerkers dat er bij de verschillende hostingbedrijven werken. Op basis hiervan heb ik twee lijsten met de 25 grootste netwerken gemaakt, één versie met alle hostingbedrijven én één met alleen hostingbedrijven met tenminste 3 medewerkers. Dat levert een aantal interessante verschillen op.

Vergeleken met de top 10 netwerken van hostingbedrijven, zijn er  ook een aantal verschillen in aantallen in de lijst naar het aantal medewerkers omdat van een kwart van de hostingbedrijven het aantal medewerkers niet bekend is. In de top 25 van hostingnetwerken naar het aantal medewerkers is hier ook LeaseWeb de grootste, gevolgd door TransIP, Serverius, Nedzone en CloudVPS.

top25-netwerken-aantalmedewerkers

Klik op het plaatje voor een grote versie.

Wanneer echter wordt gekeken naar de netwerken met hostingbedrijven met tenminste 3 medewerkers dan verandert de top 25 drastisch. Op de eerste plaats staat nog steeds LeaseWeb, maar deze moet deze positie delen met  TransIP, gezien beiden 17 hostingbedrijven huisvesten. Deze worden gevolgd door BIT (14 hostingbedrijven), NedZone (12 hostingbedrijven), ProServe en Serverius (beide 10 hostingbedrijven).

Wat opvalt, is dat bepaalde netwerken vooral in trek zijn bij grotere hostingbedrijven. In de top 25 gaat het om BIT, ProServe, XS4ALL, Rijndata en PCextreme die relatief veel grotere hostingbedrijven in hun netwerken hebben staan.

top25-netwerken-3medewerkers-plus

 

Klik op het plaatje voor een grote versie.

[advpoll id=”45″ title=”Vraag van de dag” width=”100%”]

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.