Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hostdeal-eigenaar ook plotseling gestopt met VPS Markt

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 juni 2014 08:01 uur

Anderhalve maand nadat Hostdeal zijn activiteiten plotseling staakte én eigenaar Joey Vanschoor al bezig was met de oprichting van een nieuw hostingbedrijf, lijkt het er ook op dat zijn nieuwe hostingbedrijf VPS Markt de activiteiten ook plotseling heeft gestaakt.

De redactie van ISPam.nl ontdekte afgelopen woensdag dat de website (www.vpsmarkt.nl/be/eu) én het bestelsysteem (secure.vpsmarkt.nl/be/eu) van VPS Markt niet meer te bereiken zijn. Cloudflare geeft bij de website een melding dat de server onbereikbaar is en de server waar het bestelsysteem op draait, is ook niet te pingen.

Aan het e-mailadres [email protected], waarmee het bedrijf eerder contact met mij opnam, heb ik gisteren een mail gestuurd met de vraag of de activiteiten inderdaad (opnieuw) gestaakt zijn. Op die e-mail heb ik geen antwoord gehad. De laatste versie van de website van VPS Markt in de Google cache is van 11 juni. Het lijkt er dus op dat het nieuwe hostingbedrijf van Joey Vanschoor maximaal één week geleden zijn activiteiten gestaakt heeft.

VPS Markt screenshot

Het is niet duidelijk of er dit keer ook klanten gedupeerd zijn. Bij Hostdeal waren er duizenden klanten die in de problemen zaten. Echter bestond Hostdeal al lange tijd. In het geval van VPS Markt was er veel commotie rondom het bedrijf en bestond het bedrijf amper anderhalve maand. Het is niet waarschijnlijk dat het bedrijf veel klanten heeft weten te werven. Mogelijk is dat ook de reden dat VPS Markt zijn activiteiten plotseling gestaakt heeft.

Over de oprichting van VPS Markt ontstond commotie omdat het bedrijf op dezelfde dag was opgericht als wanneer Hostdeal zijn activiteiten staakte. Tegenover de media werd er door het bedrijf bij hoog en laag gesteld dat de banden met Joey Vanschoor zouden zijn verbroken nadat er commotie over was ontstaan.

Zelf kreeg ik ook een e-mail van VPS Markt die was ondertekend met Tom Dodds. Hij vroeg mij om VPS Markt van ISPGids.com te verwijderen, want de bewuste vermelding was niet door het bedrijf zelf aangemaakt. Gezien ik het vermoeden had dat Vanschoor hier zelf achter zat, heb ik gevraagd om mij een kopie van zijn paspoort toe te sturen. Op de kopie hoefde alleen zijn naam zichtbaar te zijn, de rest mocht hij zwart maken. Daarna heb ik echter niks meer van VPS Markt gehoord.

Anderzijds werd kritiekloos door De Stentor opgeschreven dat Tom Dodds de nieuwe CEO van het bedrijf zou zijn. Daarnaast zouden er 7 aandeelhouders zijn met stuk voor stuk een minderheidsaandeel. Ook zou VPS Markt al een kantoor in Brugge (België) hebben en een week later zou ook een vestiging in Rotterdam worden geopend. Daarnaast zou aan inschrijving bij de Nederlandse Kamer van Koophandel worden gewerkt.

Het feit dat VPS Markt nu ook zijn activiteiten plotseling heeft gestaakt en de vestigingen in Brugge en Roterdam tot aan het moment dat deze offline ging, niet werd vermeld op de website, bevestigt dat het verhaal in De Stentor waarschijnlijk enkel realiteit was in het brein van Vanschoor.

Uit de Facebook-groep van Hostdeal gedupeerden blijkt ook nog een interessante ontwikkeling. Afgelopen dinsdag ontvingen verschillende klanten van Hostdeal ineens e-mails vanaf hun servers die bij Hostdeal draai(d)en. De bewuste klanten maakten er ook melding van dat ze vanaf dat moment ook weer bij hun server(s) konden. Mogelijk kunnen andere Hostdeal-klanten ook weer (tijdelijk) bij hun server. Eerder kregen Hostdeal-klanten van Hetzner al 2 uur lang toegang tot hun servers, maar mogelijk hebben niet alle klanten van Hostdeal daar voldoende aan gehad.

Hostdeal toegang tot servers

Tom, 20 juni 2014 11:03 am

Wat een prutser is het toch, iedere keer maakt die meer gedupeerden. Valt er dan tegenwoordig helemaal niks aan dit soort mensen te doen? Er zou toch een soort van lijst gemaakt kunnen worden waar dergelijke dingen vermeld worden lijkt me.

Peter, 25 juli 2014 10:17 pm

LET OP: Hostdeal.eu is weer actief, maar reageert op geen enkele mail. Met name de mailtjes die ik gestuurd heb over het vorige hostdeal worden niet beantwoord. MENSEN, trap er niet in!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.