Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Terugblik: Kijkje in het datacenter van Dataplace, Interconnect, Previder en BIT

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 29 juli 2015 10:00 uur

Wat is er nou leuker dan een kijkje te nemen binnen in een datacenter? Het is voor onze bezoekers onmogelijk om elk Nederlands datacenter zelf te bezoeken. ISPam.nl springt in dit gat met een nieuwe rubriek: Kijkje in het datacenter van. Afgelopen 6 maanden hebben we een kijkje kunnen nemen in het datacenter van Dataplace, Interconnect, Previder en BIT. Elk datacenter kreeg van ons een aantal vragen en de opdracht om een aantal foto’s van het datacenter te sturen.  Een van de vragen was:  Wat verwachten jullie van de toekomst van jullie datacenter en hoe gaan jullie dat waarmaken?. Bekijk hier het antwoord van deze 4 partijen:

Dataplace

dp-pand-buiten-entree

De voorkant, entree, van het Dataplace datacenter

Volgens Gerben van der Veen merken ze bij Dataplace dat de markt groeit. “Veel organisaties denken momenteel na over de volgende stappen in hun ICT-strategie. Gelukkig maakt de ICT-strategie steeds vaker deel uit van de managementagenda van organisaties en wordt er zodoende gekeken naar de eerste stap, het outhousen van de ICT-omgeving naar een professioneel datacenter. Ons datacenter is modulair opgebouwd. Wij hebben gefaseerd gebouwd en zijn momenteel weer met de gemeente Alblasserdam en diverse aannemers in gesprek om een aangrenzend pand op eigen grond aan te bouwen. De fundering voor dit aan te bouwen pand, welk ongeveer even groot is als het huidige, is in 2010 reeds aangebracht waardoor we niet meer hoeven te heien.”
Lees hier het volledige bericht

Interconnect

Interconnect 's Hertogenbosch

Het in 2006 geopende datacenter in ’s-Hertogenbosch, tevens fungerend als hoofdkantoor.

Interconnect groeit snel. Volgens Jeroen Stevens is het datacenter Eindhoven reeds voorbereid op een toekomstige uitbreiding. Daar waar nu een L-vormig gebouw met 3.000 m2 datacentervloer op Park Forum staat, wordt straks een U-vormig pand gevormd wat 6.000 m2 datacentervloer bekleedt!
Lees hier het volledige bericht

Previder

pand van buiten

PDC2 by night: PDC2 heeft 4 datazalen van 400m2

“We verwachten dat de groei van de afgelopen jaar gaat doorzetten. Dat wordt met name veroorzaakt door de (zeer) sterke groei van het gebruik van SaaS, waarvoor veel datacentercapaciteit benodigd is. Daarnaast zien we dat bedrijven er steeds vaker voor kiezen om hun IT-omgeving in een extern datacenter te plaatsen. Onze datacenters zijn modulair opgebouwd, waardoor we snel en flexibel in kunnen spelen op de vraag. We kijken daarbij nadrukkelijk ook naar het buitenland, met name naar Duitsland”, aldus Adrian Ariese.
Lees hier het volledige bericht

BIT

BIT  Ede

Datacenter BIT in Ede BIT is gespecialiseerd in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing voor zakelijke gebruikers van het internet.

“Doordat we binnen Nederland een zeer goede digitale infrastructuur hebben en profiteren van betrouwbare en betaalbare energie, is het voor buitenlandse bedrijven zeer aantrekkelijk om te kiezen voor een Nederlands datacenter. Wij verwachten dat de vraag vanuit met name het buitenland de komende jaren zal toenemen. Outsourcing en het ‘internet of things’ zijn andere factoren die de vraag naar datacenters aanwakkert. Aan de andere kant zien we ook dat er veel geïnvesteerd wordt in Nederlandse datacenters. In vrijwel elk modern datacenter zijn de voorzieningen in orde, daar onderscheid je je niet meer mee. Er zijn dan ook partijen die het moeilijk hebben. We proberen bij BIT het verschil te maken middels innovatie, transparantie, maatwerk en beschikbare kennis. Dat lukt vooralsnog heel goed. De laatste serverruimte in datacenter BIT-2BCD zal dit jaar in gebruik genomen worden en we hebben grond aangekocht voor toekomstige uitbreidingen”, aldus Wido Potters.
Lees hier het volledige bericht

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...