Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: AMS-IX, Realtime Register en EvoSwitch

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 22 september 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: AMS-IX  heeft de grens doorbroken van 4 Terabits per seconde, Realtime Register is als eerste Nederlandse registrar geaccrediteerd door de Russische registry en EvoSwitch lanceert OpenCloud; een veilige toegang tot global en lokale publieke clouds.

1. AMS-IX doorbreekt de grens van 4 Terabits per seconde

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) heeft de grens doorbroken van 4 Terabits per seconde (Tbps). Deze nieuwe piek in de hoeveelheid van het internetverkeer op een bepaald moment, gecombineerd met het aantal aangesloten IP-netwerken (>700), onderstrepen AMS-IX’s leidende positie in de wereldwijde Internet Exchange-markt. AMS-IX doorbrak de grens van 4 Tbps (4.000 Gbps) op 16 september om 20:30 uur. De vorige piek van 3 Tbps behaalde AMS-IX op 14 september 2014. In november 2012 doorbrak AMS-IX de toen geldende 2 Tbps-grens. Het internetverkeer dat het AMS-IX-platform passeert, laat de afgelopen jaren dus een steeds sterkere groei zien.
Lees het volledige bericht

2. Realtime Register als eerste Nederlandse registrar geaccrediteerd voor .RU en .PФ-domeinnamen

Realtime Register, ICANN-geaccrediteerde registrar van domeinnamen en leverancier van webhostingdiensten, is als eerste Nederlandse registrar geaccrediteerd door de Russische registry. Dit betekent dat Realtime Register als enige zonder tussenkomst van derden .RU- en .PФ-domeinnamen mag registreren bij TCI, de Russische registry. Met deze accreditatie helpt Realtime Register lokale Russische bedrijven en organisaties met ambities in Rusland, online te groeien. Door de directe relatie die Realtime Register heeft met de .RU-registry, kunnen domeinnamen snel worden geregistreerd en is geen aanvullende validatie vereist.
Lees het volledige bericht

3. EvoSwitch lanceert OpenCloud; een veilige toegang tot global en lokale publieke clouds

EvoSwitch, een toonaangevende provider van duurzame en innovatieve cloud-neutrale datacenterdiensten, kondigde vandaag de lancering van OpenCloud aan, een online marktplaats voor cloud service providers (CSP’s), netwerk providers, system integrators en enterprise klanten. OpenCloud biedt nieuwe kansen voor aanbieders van cloud (interconnectie) diensten, en maakt het makkelijk voor Enterprise en System Integrator klanten om de juiste partner te vinden en om hun publieke of hybride cloud-omgeving te ondersteunen. Daarbij hoort ook toegang tot de grote publieke clouds van Amazon AWS, Microsoft Azure en Google Cloud Platform.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen:

Franse cloud hosting-speler IKOULA breidt haar aanbod uit naar Nederland

Ikoula, de Franse expert in cloud hosting en winnaar van de EuroCloud Trophy voor ‘Best Cloud Service Infrastructure’, heeft onlangs haar public cloudaanbod naar Nederland uitgebreid om een optimale klantenservice te garanderen. Intussen is Ikoula al begonnen met haar verdere expansie. Zo heeft het in de loop van de afgelopen drie maanden nieuwe cloud instances opgezet in Singapore, Florida en Duitsland.
Lees het volledige bericht

Previder wordt Fortinet Gold Partner

Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, is Gold Partner geworden van netwerksecurityspecialist Fortinet. De nieuw verworven partnerstatus stelt Previder in staat om klanten nog beter te ondersteunen als high end Managed Security Service Provider.
Lees het volledige bericht

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.