Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN deelnemers starten Petitie tegen prijswijziging

 • Door
 • Veenman
 • geplaatst op
 • 12 december 2008 08:05 uur

Landrush numerieke .nl-domeinnaam rampzalig verlopenOp de prijswijziging die SIDN afgelopen dinsdag werd aangekondigd, is door veel deelnemers niet al te positief gereageerd. Het feit dat de grote (of zoals SIDN zelf zegt actieve) SIDN deelnemers per saldo er financieel op vooruit gaan en de kleinere SIDN deelnemers in het slechtste geval maximaal 200 euro per jaar meer aan SIDN moeten betalen vanaf 2009 is vooral, bij de laatste groep slecht gevallen. Direct de zelfde dag werd al aangekondigd dat er een petitie zou worden gestart gericht aan SIDN en er mogelijk ook juridische stappen tegen SIDN zullen worden ondernomen.

De petitie is gistermiddag online gegaan op PetitieSIDN.nl en bestaat uit de volgende punten:

 • De staffelkorting wordt teniet gedaan
 • De prijsverhoging wordt terug gedraaid
 • Er moet opnieuw een Raad van Deelnemers komen en dit moet vanuit de SIDN geïnitieerd worden
 • Een antwoord van de SIDN waarom de SIDN een reserve kapitaal van 12 miljoen euro heeft

Reactie SIDN CEO Roelof Meijer
In een reactie op de petitie laat SIDN CEO Roelof Meijer weten absoluut geen reden te zien om aan de eisen die gesteld zijn in de petitie tegemoet te komen. De netto prijsverhoging waar sommige (niet actieve) SIDN deelnemers mee geconfronteerd worden zijn nou niet bepaald “schokkende bedragen”. SIDN zit nota bene in een B2B-markt.

Verder wijst Meijer er op dat in omringende landen er zelfs quota gelden voor een minimale hoeveelheid transacties die moeten worden gedaan, zoals bijvoorbeeld bij DNS.BE in Belgie. De hoeveelheid transacties die je daar verplicht op jaarbasis moet halen zijn aanmerkelijk hoger dan wat je bij SIDN minimaal aan transacties moet doen om jaarlijks juist minder aan SIDN te betalen na de prijswijziging.

Over de staffelkorting geeft Meijer aan ondertussen dat 80 procent van alle .nl-domeinnamen door de 300 grootste deelnemers is geregistreerd. Dat betekent ook dat die deelnemers 80% van de kosten voor het in de lucht houden van van het .nl-domein dekt. Het is dan ook een logische stap dat die partijen korting krijgen, gezien de enorme financiële bijdrage die zij aan SIDN leveren.

Het feit dat er een Raad van Deelnemers moet komen en dat SIDN dat zou moeten initiëren reageert Meijer dat kort voor zijn aanstelling de structuur van SIDN is veranderd en de bestaande samenwerking met de Raad van Deelnemers was versterkt. Daar heeft SIDN naar eigen zeggen ook een jaar lang hard aan lopen trekken, maar uiteindelijk concludeerden zowel SIDN als de destijdse voorzitter én de leden van de RvD dat het niet functioneerde. Deelnemers konden er onvoldoende tijd in steken. In plaats daarvan heeft SIDN nu andere manieren gevonden om het contact met deelnemers te onderhouden. Desniettemin staat SIDN open voor goede suggesties voor verdere verbetering van de interactie tussen SIDN en haar deelnemers.

De 12 miljoen aan reserve kapitaal van SIDN waar over wordt gesproken in de petitie weet Meijer niet te plaatsen. Tenzij de initiatiefnemers alle posten op de balans bij elkaar worden opgeteld, inclusief alle hardware die SIDN als registry heeft. De geldmiddelen die SIDN heeft dienen als weerstandsvermogen mochten er heel gekke dingen gebeuren.

Dat SIDN een financieel buffer dient te hebben is ook weergegeven in de onderliggende docomentatie van het convenant dat SIDN dit jaar met Staatssecretaris Heemskerk heeft gesloten. Faillissement van SIDN is zeer bedreigend voor de continuïteit van .nl,

Het feit dat de initiatiefnemers van de petitie naar verschillende partijen als de NMa, OPTA en zelfs ICANN toestappen vindt Meijer “opmerkelijk”, volgens Meijer is daar namelijk geen enkele grond toe en dat zal dan ook weinig opleveren.

Toelichting initiatiefnemer Berrie Pelser
In een toelichting tegenover ISPam.nl laat initiatiefnemer Berrie Pelser van Ber|Art Visual Design weten dat hij vindt dat er sprake is van oneerlijke concurrentie en discriminatie van kleine deelnemers door de prijswijziging. Daarnaast is de prijswijziging in de ogen van Pelser een opmars naar een groter plan waarmee SIDN haar kleine deelnemers buiten spel wil zetten. Dat kan SIDN niet maken als monopolist, in tegen stelling tot wat SIDN zelf vindt is EURid in de ogen van Pelser geen concurrent, net zo min als DENIC (.de) of Nominet (.uk) dat zijn.

Verder vindt Pelser ook dat SIDN niet naar de deelnemers luistert en vreest hij dat SIDN uiteindelijk misschien zelf .nl-domeinnamen gaat verkopen. Dat gevoel kreeg hij namelijk al bij de aankondiging van SIDN bij de promotie campagne voor .nl-domeinnamen jouwunieke.nl (deze campagne is op dit moment nog actief, AV). In een eerdere reactie gaf SIDN woordvoerster Lycke Hoogeveen al aan dat SIDN er niet eens aan wil denken, gezien al het werk dat het zou opleveren.

Wat betreft het reserve kapitaal van SIDN, blijft Pelser volhouden dat er 12 miljoen euro is, dat zou hij van specialisten op dat gebied hebben begrepen. En ook al zou het maar 8 miljoen euro zijn, dan is dat nog te veel. Ook de uitleg dat het convenant tussen SIDN en de Staatssecretaris een weerstandsvermogen verplicht stelt, reageert Pelser dat bijvoorbeeld 4 miljoen euro ook voldoende moet zijn. De prijsverhoging zoals Pelser de prijswijziging zelf pertinent omschrijft, is daarom compleet misplaatst.

Als laatste over de inspraak bij SIDN stelt Pelser dat het feit dat de Raad van Deelnemers drie jaar geleden niet werkte met andere personen nu ook niet zal werken. Er zaten destijds simpelweg niet de juiste personen in zo vindt Pelser. De suggestie die ISPam.nl hem deed om de Raad van Deelnemers bij elkaar te roepen, want in de statuten van SIDN bestaat deze nog steeds, gaat Pelser meenemen naar zijn achterban.

Op het moment van schrijven staan er 69 ondertekeningen op de website, waarvan er 40 van SIDN deelnemers zijn en 29 aangeven zelf geen SIDN deelnemer te zijn. Al kunnen partijen de petitie ook niet publiekelijk ondertekenen en verschijnt hun naam niet in de lijst. Aan het einde van de avond verwacht Pelser totaal 100 ondertekenaars te hebben. Het is overigens niet verwonderlijk dat de petitie nauwelijks door grote SIDN deelnemers getekend wordt.

Daarnaast hebben de initiatiefnemers het ook mogelijk gemaakt om te doneren, ondertussen zou er al 750 euro zijn gedoneerd. Verder zijn er ook nog verschillende toezeggingen gedaan voor verdere donaties. In een later stadium zal er ook op de petitie website de exacte bedragen worden gepubliceerd en ook waar het precies aan wordt uitgegeven. Al zal dat naar verwachting waarschijnlijk het inkopen van juridisch advies zijn.

Op dit moment worden er al dingen geopperd om het initiatief voor de petitie een verder vervolg te geven, door bijvoorbeeld meer van dit soort acties vanuit webhostingtalk.nl te faciliteren. Maar vooralsnog wil men eerst de focus volledig op deze kwestie houden. Het gaat namelijk volgens Pelser helemaal de verkeerde kant op met SIDN en dat moet een halt te worden geroepen.

SIDN relatiedag vandaag!
Vandaag is ook de SIDN relatiedag en daar zal deze kwestie absoluut aan de orde komen. Meijer zal de toelichting die hij tegenover ISPam.nl heeft gegeven daar ook geven. Het wordt daarom interessant hoe de aanwezige deelnemers hier op zullen reageren.

 • Pingback: SIDN wil af van kleine deelnemers | Ber|Art Hosting en Design

 • max, 12 december 2008 9:53 am

  Berr|e,
  wat is je probleem die 200 euro per jaar?
  plus de mutatie kosten gaan eraf, dan ben je toch al snel goed koper uit nu? of...?

  Robin Bohnen, 12 december 2008 10:01 am

  Dat ligt aan het aantal transacties wat je doet per jaar. Wij zijn deelnemer, en zullen absoluut niet goedkoper uit zijn.

  Daarnaast is ons hoofdpunt de kortingen, en de Raad van Deelnemers. ;)

  gerwin, 12 december 2008 10:04 am

  Ach die mensen van partijen zoals mijndomein enzo, zitten vuistdiep in de SIDN. Dat soort partijen verkoopt al domeinen zo'n beetje tegen kostprijs. En nu kunnen ze nog iets lager. De SIDN zorgt dat er een tweesplitsing komt tussen de verschillende providers waarbij de kleine parijen straks niets meer in de melk hebben te brokkelen.

  Helaas niet aanwezig op de deelnemersdag... ongeluk gehad :(

  Alexander, 12 december 2008 11:02 am

  "Over de staffelkorting geeft Meijer aan ondertussen dat 80 procent van alle .nl-domeinnamen door de 300 grootste deelnemers is geregistreerd. Dat betekent ook dat die deelnemers 80% van de kosten voor het in de lucht houden van van het .nl-domein dekt. Het is dan ook een logische stap dat die partijen korting krijgen, gezien de enorme financiële bijdrage die zij aan SIDN leveren."

  Hier spreekt meneer over de 300 grootste, echter is de realiteit dat het om de 65 grootste gaat. Wij vallen ook binnen die top 300 dus hij spiegelt het weer mooier voor dan dat het is...

  Jan, 12 december 2008 12:26 pm

  Wanneer gaat het Agentschap Telecom eens langs bij deze kleine hosting providers? Ik neem aan dat ze niet zijn geregistreerd bij de OPTA. Zijn niet aftapbaar en hebben nog nooit gehoord van het CIOT. Deze kleine hosting providers zeuren altijd over de SIDN dat deze amateuristisch werk levert maar laten zij ook eens kritisch naar zichzelf kijken.

  Arnoud Engelfriet, 12 december 2008 12:47 pm

  Hm, mijn trackback is niet aangekomen, dan maar handmatig:

  "Mag dat zomaar? Goeie vraag. Op zich mag een stichting zelf haar prijzen vaststellen. Alleen, SIDN heeft een monopolie - zij is de enige die .NL domeinnamen kan uitgeven. En dan moet SIDN goed uitkijken wat ze doet, want misbruik van een “economische machtspositie” (zoals dat heet) is ten strengste verboden. De Europese mededingingsregels verbieden expliciet “het toepassen ten opzichte van handelspartners van ongelijke voorwaarden bij gelijkwaardige prestaties, hun daarmede nadeel berokkenend bij de mededinging”, kortweg discriminatie. Onze eigen Mededingingswet kent een overeenkomstig verbod."
  http://blog.iusmentis.com/2008/12/12/sidn-biedt-bulkkorting-voor-grote-domeinboeren-mag-dat/

  Eric Veraart, 12 december 2008 12:52 pm

  @Gerwin, duidelijk dus wat je moet doen! Omzet halen met domeinnamen door ze goedkoper aan te bieden en zo ook van de korting gebruik kunnen maken, of je differentiëren in de markt zodat klanten het niet erg vinden om een euro extra aan jouw uit te geven.

  Daarnaast is het niet zo dat alle grote partijen prijsstunters zijn, kijk naar http://www.eurodns.com/top-level-domain/Netherlands/Nl. € 18,- per jaar (zonder eventuele korting) en toch meer dan 30.000 domeinnamen.

  Peter, 12 december 2008 1:08 pm

  Jan, een tip voor jou: lees de wetgeving nog eens goed door over wie er wel en niet aftapbaar moet zijn. Veelal exploiteren deze kleine providers namelijk geen eigen netwerk.

  Roger, 12 december 2008 1:14 pm

  Het feit dat er over een prijsverhoging zo wordt gepiept terwijl je die met minimale inspanning zo weer hebt terugverdient zegt mij genoeg over het registratievolume en het bestaansrecht van een hoop deelnemers van SIDN.

  Kijk anders eens naar Eurid, dat kost je 10000,- aan borg. Of probeer DNS.be, met een minimale jaaromzet van een paar duizend euro (en anders ben je geen lid meer). Het gevolg: Er zijn alleen serieuze partijen lid die willen investeren in hun lidmaatschap van zo'n organisatie - en dat zijn echt niet alleen maar de grootste partijen.

  Ik ben blij dat SIDN eindelijk eens stappen neemt om het kaf van het koren te gaan scheiden.

  De hostingbranche is weinig gebaat bij een paar duizend piepkleine hostingproviders die kennelijk een zo'n klein registratievolume hebben dat ze de verhoging in lidmaatschapskosten niet kunnen compenseren op transactiekosten.

  sidn relatiedag, 12 december 2008 1:59 pm

  Nu zit ik hier op de sidn relatiedag, maar waar is die Berrie. Een hoop blabla maar wanneer het er toe doet en het over de prijsverhoging gaat, is hij de grote afwezige.

  Toon, 12 december 2008 2:44 pm

  Berrie werkt alleen, die zal vast geen tijd hebben om naar die pino met z'n macbook te kijken :)

  Robin Bohnen, 12 december 2008 2:45 pm

  Berrie zit thuis bij zijn zieke zoontje, helaas, zoals gezegd zijn er 4 mensen van ons aanwezig. En zo te zien mist hij niets want de SIDN vind het ons probleem blijkbaar niet zo belangrijk, zeer Typisch.

  Robin Bohnen, 12 december 2008 2:47 pm

  Overigens kan Berrie niet reageren, hij is geblokt door het spamfilter / Arnout.

  Randy-update: Het spamfilter inderdaad. Gewoon geen links posten en er is niets aan de hand.

  TotallyHosted, 12 december 2008 4:16 pm

  Wij vinden de kortingsstaffel prima. Iedereen die loopt te zeiken hierover valt er waarschijnlijk niet onder en gunt een ander de knaken niet.

  Liever zo'n regeling en die kwartaalprijs omhoog, dan 10.000 euro minimumstorting (EurID) of een minimaal aantal domeinen registreren (DNS.BE).

  De mensen die vinden dat de grote deelnemers een voordeel krijgen, wil ik zeggen: Wie houdt je tegen om ook zo groot te worden?

  Wij vinden het alleen raar dat er aan het begin van dit jaar een prijsstijging van 2% kwam, en dat dit blijkbaar niet nodig was geweest aangezien er nu weer van alles van af kan.

  Ook wij zitten overigens voorlopig nog niet in de kortingsstaffel.

  Eric Veraart, 12 december 2008 4:48 pm

  Ook de partijen welke onder de kortingsregeling vallen betalen voor de eerste 10.000 domeinen nog steeds de prijsverhoging van begin dit jaar. Ik heb het niet nagerekend, maar waarschijnlijk is de totaal uitgekeerde korting minder dan de hogere inkomsten door de prijsverhoging.
  Alle prijzen gaan elk jaar omhoog ivm inflatie, hier is niks aan te doen.

  Marco, 12 december 2008 6:34 pm

  Hopenlijk heeft Berrie wel de webcast kunnen volgen? Zoniet, misschien plaatst SIDN de webcast wel op zijn site een dezer dagen.

  Mark Scholten, 12 december 2008 10:31 pm

  "Verder wijst Meijer er op dat in omringende landen er zelfs quota gelden voor een minimale hoeveelheid transacties die moeten worden gedaan, zoals bijvoorbeeld bij DNS.BE in Belgie. De hoeveelheid transacties die je daar verplicht op jaarbasis moet halen zijn aanmerkelijk hoger dan wat je bij SIDN minimaal aan transacties moet doen om jaarlijks juist minder aan SIDN te betalen na de prijswijziging."

  Uit betrouwbare bron (RtH) heb ik begrepen dat hier ook 500 verlengingen voldoende zijn. In dat geval zou het bij SIDN juist iets duurder worden (of het noemenswaardig is is een tweede).

  Toon, 13 december 2008 12:40 am

  @Totallyhosted;
  Geef mij maar die 10.000 euro inleg dan, zoals bij EURid, zijn we ook lid van, en je kunt die 10.000 EUR gewoon opreggen.
  Prima systeem!

  Zonder gekheid, we zijn allemaal nederlanders, en willen uiteraard voor dubbie op 1e rij zitten, je moet ons het niet kwalijk nemen dat we zeuren, zo zijn we eenmaal.

  Martijn, 13 december 2008 1:36 am

  Volgensmij mis ik nu bij zowel SIDN als bij de "actievoerders" de nodige feitelijke onderbouwing.

  De opmerkingen wat betreft het reservekapitaal zijn volgensmij prima te controleren of te ondersteunen met bronnen, linkjes, etc. Lijkt me dat je daarmee beter je punt neerzet.

  Alexander schreef: "Hier spreekt meneer over de 300 grootste, echter is de realiteit dat het om de 65 grootste gaat. Wij vallen ook binnen die top 300 dus hij spiegelt het weer mooier voor dan dat het is…"
  Ook hier lijkt een mooie berekening of iets van ondersteuning met bronnen me op zijn plaats. Als Meijer het dan echt bij het verkeerde eind heeft, dan zijn die cijfertjes ook vast wel boven tafel te krijgen.

  Zonder goed ondersteunde beweringen zal deze hele affaire mij persoonlijk verder een worst wezen.

  Wij hebben een paar honderd domeinnamen geregistreerd, en ik ben blij dat de SIDN ons die kans geeft. De bedragen waarover we hier nu praten zijn in deze wereld echt complete peanuts en kortingen bij grote afnames komen op iedere markt voor, met wel hogere percentages dan SIDN hier aangekondigd heeft.

  Lijkt me een mooie stimulans om het product .NL nog eens goed op de agenda te zetten voor onze (potentiele) klanten.

  Alexander, 13 december 2008 11:12 am

  Martijn schreef: "Ook hier lijkt een mooie berekening of iets van ondersteuning met bronnen me op zijn plaats. Als Meijer het dan echt bij het verkeerde eind heeft, dan zijn die cijfertjes ook vast wel boven tafel te krijgen."

  Als jij SIDN lid bent dan kun jij de TOP 100 deelnemers inzien dus dan kun jij zelf ook concluderen dat enkel de top 62 boven de 10k domeinen zit en dus recht hebben op de korting staffel. Ik citeerde het 300 voorbeeldje overigens uit het bericht hier op ISPam.nl dus ook dit kun je zelf nalezen.

  De nieuwe regeling zal voor ons weinig uitmaken overigens want er op vooruit gaan we toch wel ondanks de 50 euro per kwartaal die we meer moeten betalen maar aan 100 transacties per kwartaal komen we wel. Het enige waar ik me zorgen over maak is de positie die de grote partijen krijgen door de korting die ze krijgen. Hiermee is het dus mogelijk om domeinen onder onze inkoopprijzen aan te bieden en krijg je dus een oneerlijke concurrentie.

  Martijn, 13 december 2008 3:57 pm

  Alexander: Ah, excuses. Ik lees je eerste opmerking nu opnieuw en heb hem verkeerd begrepen. Het leek er even op dat je appels en peren aan het vergelijken was. ("80 procent van alle .nl-domeinnamen is door de 300 grootste deelnemers geregistreerd" versus "dat is niet waar, want de 65 grootste krijgen korting"). Maar het gaat je niet om de opmerking van Meijer die feitelijk mogelijk correct is, maar wat hij ermee insinueerde, namelijk "de 300 grootste deelnemers krijgen korting".

  Hoe dan ook, en dat is mijn tip: mijn ervaring is dat als je anderen met dergelijke beweringen wil overtuigen dat je ze echt voor moet rekenen en het niet aan de lezer over moet laten om alles bij elkaar te zoeken.

  Rekenen is niet mijn beste vak, maar ik wil wel een poging doen:
  Intussen heb ik even de top 100 erbij gepakt om wat uit te rekenen, en de top 62 hebben nu samen 1.920.842 geregistreerd. In juli 2008 waren er 3 miljoen domeinnamen in totaal. Sindsdien zijn er c.a. 5 maanden verstreken dus we kunnen gerust stellen dat we nu ruim over de 3 miljoen zitten. Exacte cijfers heb ik even niet, dus stel even dat er helemaal geen groei is geweest (worst-case zeg maar), dan kun je dus zeggen dat de top 62 hooguit voor 64% van de kosten dekt, nooit meer.

  Gezien we grofweg 2100+ SIDN deelnemers cat. I hebben, kun je volgensmij ook stellen dat 3% van de deelnemers opdraait voor 64% van de kosten.

  Randy ten Have, 13 december 2008 4:18 pm

  @Mark Scholten:
  DNS.BE wil dat gebruikers minimaal 250 transacties per jaar doen en minimaal 2.500,- afstorten als 'prepaid' tarief:

  "Het jaarlijks door de registrar te behalen omzetcijfer nodig voor de verlenging van de overeenkomst met DNS BE bedraagt 250 domeinnamen. Iedere nieuwe registratie, iedere verlenging van een bestaande domeinnaam, iedere door de registrar ingezette en succesvol afgeronde transfer of trade en iedere re-activatie van een domeinnaam voegen telkens 1 eenheid toe aan het te behalen omzetcijfer."

  De inkoopkosten liggen op 3,- per domein per jaar. Transactiekosten op 0,25 en domeinen uit quarantaine halen kost 10,- per. De minimumomzet die behaaldmoet worden is dus slechts 250*3=750,- als je uitsluitend nieuwe .be-domeinen registreerd.

  (Volgende keer even vragen als ik niet tegenover je in de trein in slaap gevallen ben :))

  Randy ten Have, 13 december 2008 4:25 pm

  @Martijn:
  Op http://www.extensiemonitor.nl/ (Een andere X-Cat.nl Publishing site) kun je het aantal registraties per TLD inzien. Voor het .nl-domein is dit momenteel: 3.148.871 domeinen.

  @Allen:
  De vrienden van Streamhier.nl hebben vrijdag even een relay voor me opgezet en de stream opgenoemen. Ik zal even kijken of dit allemaal gelukt is en de opname in stukken zagen, dan kunnen delen hiervan in de artikelen ter ondersteuning gebruikt worden.
  Aangezien de link op de besloten deelnemerssite stond, lijkt het me niet netjes zonder overleg met de SIDN deze als geheel online te zetten. We gaan op de redactie eens het e.e.a. overleggen.

  Berrie Pelser, 14 december 2008 2:17 pm

  [quote]Hopenlijk heeft Berrie wel de webcast kunnen volgen?[/quote]Zeker, ik heb geen seconde gemist!

  Eric Veraart, 14 december 2008 3:52 pm

  Ik vind de petitielijst hier een daar curieus. Behalve hier en daar andere handelsnamen dan op de deelnemerslijst van de SIDN (Domeinstad/Startdesign, P.L.C.S. BV/Prosystem en wiseadvise business solutions/wbs) staan er ook een aantal partijen die:

  Dubbel tekenen:
  Ospito Internet, Stoneart Productions, Stream Service

  Zover ik kan zien geen deelnemer zijn:
  Eurohosters, Sensson, Skywest, Stream Service, Triple internet Solutions, WebXtra

  En zelfs in de KvK niet te vinden zijn:
  Designwouter, Furion Internet Solutions

  Kom je uit op 110 deelnemers in categorie 1 (Xcellerate meegeteld ook al staat hij niet meer in de lijst op de SIDN site? :S ), 2 deelnemers in categorie 2 en 86 overige bedrijven of personen.

  Hieruit kan je concluderen dat:
  - Of de petitie leeft evenveel bij wel als niet deelnemers ;)
  - Er is niet genoeg steun voor de petitie met slechts 5,38% van de deelnemers die nu getekend hebben.

  Het aantal domeinen, 202685, lijkt me ook een beetje overschat. Dat kan komen doordat domeinen dubbel worden geteld omdat zowel de deelnemer als zijn klant de petitie tekent.
  Het aantal lijkt me overschat want het zou betekenen dat 6,50% van de domeinen wordt vertegenwoordigt door de 5,38% van de deelnemers. Dit terwijl juist de kleinste deelnemers getroffen worden door de petitie.
  In vergelijking: De top 100 deelnemers (4,89%) vertegenwoordigen 70% van de .nl domeinnamen.

  Ik verwacht dan ook dat de petitie niet echt een baanbrekend effect zal hebben.

  Eric Veraart, 14 december 2008 3:53 pm

  "Dit terwijl juist de kleinste deelnemers getroffen worden door de petitie."

  Ik bedoel natuurlijk getroffen worden door de nieuwe prijsstructuur :)

  Mark Scholten, 14 december 2008 7:28 pm

  Stream Service staat onder een andere naam op de deelnemerlijst. Zelf was ik afgelopen vrijdag ook aanwezig op de relatiedag. Dat Stream Service er dubbel op staat zal komen door een foutje en deze zal dan ook 1 keer verwijderd moeten worden (dit kan ik alleen niet zelf).

  Stream Service levert enkel white label .NL-domeinnamen en staat derhalve ook niet onder de handelsnaam Stream Service op de deelnemerslijst. Stream Service staat er onder een andere handelsnaam op.

  Eric Veraart, 14 december 2008 9:28 pm

  Ok Mark, in dat geval excuus. Ik had gezocht of Stream Service op hetzelfde adres onder een andere handelsnaam stond ingeschreven en kon niks vinden. Ook de registrar van streamservice.nl leek geen direct juridisch verband met Stream Service te hebben.

  Misschien is het voor de petitie interessant om deelnemers te registreren onder de naam waarop ze ook bekend zijn bij de SIDN?

  Eric Veraart, 14 december 2008 9:37 pm

  Ik heb nog even nagedacht over het aantal vertegenwoordigde domeinen.
  Ik schat dat de 80/20 regel goed toepasbaar is op de verdeling van domeinen onder deelnemers. Als je er vanuit gaat dat de 110 deelnemers niet bij de top 20% zit, dan kan je concluderen dat 6,73% van de 80% kleinere deelnemers vertegenwoordigt zijn.

  In totaal zou dan 6,73% van 20% van de domeinen zijn vertegenwoordigt, wat totaal minder dan 42.000 domeinen zijn.

  Ik verwacht niet dat de SIDN deze cijfers wil verifiëren, maar ben benieuwd hoe dichtbij het zit :)

  Berrie Pelser, 15 december 2008 5:31 pm

  Erik op dit moment staat er 300 mensen achter ons initiatief welke we drie dagen gelden zijn gestart omdat vrijdag de relatie dag was. Wij vinden dit bewijs genoeg dat er een grote groep niet eens is met de huidige plannen van de SIDN. Het is iig voor ons voldoende om de volgende stappen te gaan nemen. Hoever die teller nog oploopt zien we de komende tijd wel maar voor ons is iig de maat vol en actie zal ondernomen worden in naam van op dit moment 300 sympathisanten waarvan de grote meerderheid SIDN deelnemers is of binnenkort wil gaan worden.

  Eric Veraart, 15 december 2008 5:40 pm

  Berrie, ik wens je alle succes met je actie. Toch denk ik dat 120 deelnemers te weinig draagvlak is voor een petitie.
  Natuurlijk heb je altijd mensen die het niet zal schelen, maar de deelnemers die tegen deze wijziging zijn zullen de weg naar de petitie al gevonden hebben.
  Ik denk dat je toch minstens 10% van de deelnemers nodig zult hebben. Dan nog vertegenwoordig je slecht 2.5% van de .nl-zone.

  Berrie Pelser, 15 december 2008 5:51 pm

  Ik weet niet hoe je aan die getallen komt want er zijn erg veel petities die niet zichtbaar willen zijn, dus 120 klopt niet, maar goed je punt is duidelijk net zoals ons punt hopelijk is.

  Ik ga nu nog geen conclusies trekken aan deze getallen daar is het nog veels te vroeg voor ik denk dat het verstandig is dat wij zorgvuldig te werk gaan en hopelijk sluiten er dan steeds meer mensen (deelnemer of niet) bij ons aan. Ik ben het met je eens dat een grotere achterban de kansen doet verhogen, dus mensen sluit je aan! (mag ik hier reclame maken voor petitiesidn.nl) ;)

  Arjan Bijnen, 16 december 2008 4:32 pm

  Schijnbaar blijkt voor verschillende partijen de prijswijzing nogal aanleiding te zijn om SIDN deelnemers te bespammen met allerlei materiaal. De één roept op om het SIDN deelnemerschap te beëindigen, de ander om protest aan te tekenen.... Anyway, opzeggen van SIDN deelnemerschap lost niets op. SIDN moet het hebben van inkomsten op de domeinnamen, niet de vaste bijdragen.

  Arjan Bijnen, 16 december 2008 4:51 pm

  Ik heb me uitspraak nog niet gedaan of er komt wederom een mail binnen van PetitieSIDN terwijl deze al 100 keer ontvangen is. Denk dat we er eens een IronPort vermelding aan gaan wagen :-).

  Stop spam, 16 december 2008 10:13 pm

  SPAM SPAM SPAM SPAM -> Ber|Art

  Berrie Pelser, 17 december 2008 7:58 am

  Stoer! om onder mijn naam iets te posten! mss dat een MOD dit even weg kan halen en die suffe clown hierboven op IP bannen.

  Perrie Belser, 17 december 2008 9:51 am

  Nee, spammen, dat is pas stoer!

  ( http://www.youtube.com/watch?v=ZkKxOoxYjSM )

  Perrie Belser, 17 december 2008 9:52 am

  Tuurlijk geen IP ban, dat doe maar in die speeltuin van jullie. Misschien dat je dan weer likpunten kunt krijgen bij de ForumFuhrer.

  Peter, 17 december 2008 10:58 am

  Haha die stakker die onder de naam van berrie post moet eens naar het volgende kijken: http://nl.wikipedia.org/wiki/Afgunst

  Verder wekken zowel jaloezie en afgunst agressie op..

  Berrie Pelser, 17 december 2008 1:40 pm

  Goed, wil Jasper van *knip* stoppen met mijn naam te gebruiken. Erg kinderachtig, nu weet iedereen ook wie er zo kinderachtig is.

  Japje, 17 december 2008 1:57 pm

  Je bent wel erg makkelijk in het rondstrooien van namen.. volgende keer beter gokken..

  Er is hier vast wel iemand aanwezig die dit kan bevestigen om Berry op zn gemak te stellen?

  Peter, 17 december 2008 2:39 pm

  @fake Berrie, wat dacht je? WHT is een speeltuin dus moet ISPam er ook 1 worden? Ga toch iets nuttigs doen :/

  Berrie Pelser, 17 december 2008 2:47 pm

  Dank je Peter, Japje als jij het niet bent sorry! Ik kreeg van meerdere kanten wel die indruk. Eigenlijk is het te belachelijk voor woorden dat hier geen MODs hun werk doen.

  *KNIP-EDIT* Als je het niet eens bent met de manier van zaken, kun je gewoon wegblijven. In ieder geval wegblijven met je SPAM.

  DM, 17 december 2008 4:25 pm

  Ach kom nou meneer Berrie Pelser. Op webhostingtalk.nl kun je misschien wel de reacties die jou persoonlijk niet aanstaan volledig naar eigen willekeur verwijderen, maar hier werkt dat toch iets anders.

  Maar even - geheel ontopic - het volgende; je bent een spammer. Ja, Ber|Art alias Berrie Pelser is een ordinaire spammer. Je hebt alle SIDN deelnemers een spammail gezonden waarbij je reclame maakt voor jou eigen oorlogje tegen de SIDN. De reacties van mensen die jou erop aanspraken op webhostingtalk.nl heb je verwijderd of aangegeven dat ze maar ergens anders moeten klagen. Want als jij een spammailing doet, dan is het geen spam, omdat jij het geen spam vind. En laat dat nou het meest aangevoerde argument zijn van de gemiddelde spammer. Dit alles zegt ook wel aardig wat over jou persoonlijke – hypocriete - willekeur, wat overigens op webhostingtalk.nl ook vaak zat tot uitting komt.

  Berrie Pelser, 17 december 2008 6:39 pm

  Noem jij dat reacties? Dat zegt al genoeg net zoals je niet je eigen naam gebruikt. We hebben de mailing vanuit petitiesidn.nl gestuurd uit naam van petitiesidn. Ik ben daar een van de iniatiefnemers. Dus als je iemand beschuldigd doe het dan goed.

  Op WHT heb ik nog nooit iets verwijderd, want we verwijderen niets op webhostingtalk. Dus ook die bewering klopt niet. Verder een zeer goede bijdrage! Klasse!

  Peter, 17 december 2008 8:09 pm

  @DM

  Blijkbaar bezit jij het verstand van een kleuter, je geeft zelf al aan dat je spam zou hebben ontvangen vanuit ber|art, mag ik je eraan herinneren dat b2b mailings tot aan eind 2008 totaal _niet_ maar dan ook _niet_ onder spam vallen.

  Verder valt het me op dat arnoud altijd wel heel snel is met weg modden als het om hemzelf gaat, maar over een ander lekker laten staan. Maar goed we verwachten ook niets anders.

  Eric Veraart, 17 december 2008 9:35 pm

  @Peter, je bedoelt dat het nog niet strafbaar is. Het is en blijft nog wel ongevraagde en ongewenste e-mail. Je kan je ook nergens afmelden/behouden voor toekomstige berichten. Dus het is wel spam, ook al is het niet strafbaar.

  Arnoud schrijft eens een keer een beetje populistisch, gelijk is het hier een speeltuin. Wie WHT berichten zaait zal de reacties oogsten :D

  Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.