Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: IS Group, Datacenter Groningen en Claranet

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 7 december 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: KPN-dochter IS Group neemt managed hosting- en cloud dienstverlener Net Ground over, Datacenter Groningen behaalt ISO27001:2013, NEN7510:2011 en ISO9001:2008 certificeringen en Claranet breidt cloudaanbod uit met Office 365.

1. KPN-dochter IS Group neemt managed hosting- en cloud dienstverlener Net Ground over

IS Group, een dochteronderneming van KPN, kondigt vandaag de overname aan van 100% van het aandelenkapitaal in Net Ground B.V., een leverancier van managed hosting- en clouddiensten in Nederland. IS Group koopt dit belang van de huidige aandeelhouder, Netmen B.V. Financiële details worden niet bekendgemaakt.
Lees het volledige artikel

2. Datacenter Groningen behaalt ISO27001:2013, NEN7510:2011 en ISO9001:2008 certificeringen

Datacenter Groningen te Zuidbroek heeft eind Oktober de certificering van ISO27001:2013, NEN7510:2011 en ISO9001:2008 afgerond. Hiermee toont Datacenter Groningen aan dat ze op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen en informatiebeveiliging de zaken goed op orde heeft en dat het informatiebeveiligingssysteem beschikt over een solide en veilige structuur.
Lees het volledige artikel

3.Claranet breidt cloud-aanbod uit met Office 365

Claranet Benelux breidt per direct haar cloudaanbod uit met Office 365. Na de benoeming van Claranet als Cloud Solution Provider (CSP) door Microsoft is Office 365 de eerste dienst die aan het portfolio wordt toegevoegd. Klanten kunnen Office 365 direct en zonder tussenkomst van andere leveranciers afnemen in het pakket bij Claranet en zijn daarmee verzekerd van de Nederlandstalige support van de eigen servicedesk.
Lees het volledige artikel

Deze 2 berichten mag je ook niet missen:

Eerstelijns IT-werknemers geven eigen bedrijf onvoldoende voor het transformeren van verouderde IT-infrastructuren
De meeste eerstelijns IT-professionals over de gehele wereld geven hun bedrijf een onvoldoende of bijna onvoldoende als het gaat om het implementeren van transformationele technologieën en het stimuleren van IT-innovatie om concurrentievoordeel te behalen. In een vandaag gepubliceerd onderzoeksrapport zegt een meerderheid van de IT-professionals die op dit moment netwerken, datacenters en backend-systemen in de lucht houden, dat er een gebrekkige planning is, een tekort aan essentiële vaardigheden, onvoldoende budget en een gebrek aan communicatie en samenwerking met de businesskant van de organisatie.
Lees het volledige artikel

Toename veiligheidschecks na recente DDoS-aanvallen NPO en Ziggo
De recente DDoS-aanvallen op NPO en Ziggo hebben bedrijven en consumenten wakker geschud. Een kat- en muisspel is simpel gezegd de verhouding tussen uitvoerders van DDoS-aanvallen en beveiligingspartijen. Het risico voor high profile organisaties om te worden getroffen door een dergelijke digitale aanval stijgt met de dag. Door recente aanvallen voelen organisaties en consumenten nu ook de dreiging. Basefarm Nederland verwacht een opmerkelijke stijging van het aantal aanvragen voor een veiligheidscheck en het ontwerpen van een risicoprofiel.
Lees het volledige artikel

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...