Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: IS Group, Datacenter Groningen en Claranet

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 7 december 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: KPN-dochter IS Group neemt managed hosting- en cloud dienstverlener Net Ground over, Datacenter Groningen behaalt ISO27001:2013, NEN7510:2011 en ISO9001:2008 certificeringen en Claranet breidt cloudaanbod uit met Office 365.

1. KPN-dochter IS Group neemt managed hosting- en cloud dienstverlener Net Ground over

IS Group, een dochteronderneming van KPN, kondigt vandaag de overname aan van 100% van het aandelenkapitaal in Net Ground B.V., een leverancier van managed hosting- en clouddiensten in Nederland. IS Group koopt dit belang van de huidige aandeelhouder, Netmen B.V. Financiële details worden niet bekendgemaakt.
Lees het volledige artikel

2. Datacenter Groningen behaalt ISO27001:2013, NEN7510:2011 en ISO9001:2008 certificeringen

Datacenter Groningen te Zuidbroek heeft eind Oktober de certificering van ISO27001:2013, NEN7510:2011 en ISO9001:2008 afgerond. Hiermee toont Datacenter Groningen aan dat ze op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen en informatiebeveiliging de zaken goed op orde heeft en dat het informatiebeveiligingssysteem beschikt over een solide en veilige structuur.
Lees het volledige artikel

3.Claranet breidt cloud-aanbod uit met Office 365

Claranet Benelux breidt per direct haar cloudaanbod uit met Office 365. Na de benoeming van Claranet als Cloud Solution Provider (CSP) door Microsoft is Office 365 de eerste dienst die aan het portfolio wordt toegevoegd. Klanten kunnen Office 365 direct en zonder tussenkomst van andere leveranciers afnemen in het pakket bij Claranet en zijn daarmee verzekerd van de Nederlandstalige support van de eigen servicedesk.
Lees het volledige artikel

Deze 2 berichten mag je ook niet missen:

Eerstelijns IT-werknemers geven eigen bedrijf onvoldoende voor het transformeren van verouderde IT-infrastructuren
De meeste eerstelijns IT-professionals over de gehele wereld geven hun bedrijf een onvoldoende of bijna onvoldoende als het gaat om het implementeren van transformationele technologieën en het stimuleren van IT-innovatie om concurrentievoordeel te behalen. In een vandaag gepubliceerd onderzoeksrapport zegt een meerderheid van de IT-professionals die op dit moment netwerken, datacenters en backend-systemen in de lucht houden, dat er een gebrekkige planning is, een tekort aan essentiële vaardigheden, onvoldoende budget en een gebrek aan communicatie en samenwerking met de businesskant van de organisatie.
Lees het volledige artikel

Toename veiligheidschecks na recente DDoS-aanvallen NPO en Ziggo
De recente DDoS-aanvallen op NPO en Ziggo hebben bedrijven en consumenten wakker geschud. Een kat- en muisspel is simpel gezegd de verhouding tussen uitvoerders van DDoS-aanvallen en beveiligingspartijen. Het risico voor high profile organisaties om te worden getroffen door een dergelijke digitale aanval stijgt met de dag. Door recente aanvallen voelen organisaties en consumenten nu ook de dreiging. Basefarm Nederland verwacht een opmerkelijke stijging van het aantal aanvragen voor een veiligheidscheck en het ontwerpen van een risicoprofiel.
Lees het volledige artikel

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.