Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: AirHosting, Dutch Cloud en Intermax

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 18 januari 2016 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: AirHosting biedt als tweede bedrijf gratis SSL-certificaten aan, Dutch Cloud trekt financiering aan en doet eerste overname en Intermax tekent contract nieuwe huisvesting.

1. AirHosting biedt als tweede bedrijf gratis SSL-certificaten aan

Airhosting, een jong internetbedrijf gevestigd in Alkmaar, heeft als tweede webhostingprovider in Nederland een plug-in live gezet waarmee alle Airhosting-klanten kosteloos een SSL-certificaat kan aanmaken en installeren op hun webhostingpakket voor 90 dagen. Snel gemakkelijk en veilig.
Lees het volledige artikel

2. Dutch Cloud trekt financiering aan en doet eerste overname

Gedreven door de positieve marktontwikkelingen heeft Dutch Cloud, de gespecialiseerde cloud services provider, een nieuwe strategie uitgezet om de groei te versnellen en de marktpositie te versterken. Om deze strategie gestalte te geven, heeft het bedrijf extra financiering aangetrokken, verstrekt door het MKB Impulsfonds. De eerste stap in de strategie is de inlijving van een bedrijf met 1.700 ‘online werkplekken’.
Lees het volledige artikel

3. Intermax tekent contract nieuwe huisvesting

Managed hoster Intermax heeft onlangs het definitieve contract getekend voor zijn nieuwe huisvesting in het centrum van Rotterdam. Per juli 2016 is het bedrijf gevestigd aan het Schouwburgplein, in kantoorgebouw Office Dock.
Lees het volledige artikel

Deze 2 berichten mag je ook niet missen:

Concurrentiestrijd Ziggo en KPN brengt een nieuwe generatie providers voort
De concurrentiestrijd tussen internetgiganten Ziggo en KPN heeft nadelige gevolgen voor ondernemers. Sommige providers spelen slim in op deze situatie. De jonge zakelijke provider Helden Van Nu biedt verbindingen aan die over verschillende netwerken kunnen lopen. ‘Waar twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen.’
Lees het volledige artikel

OVH start samenwerking met Let’s Encrypt om vrije SSL-certificaten te leveren
OVH, leider van Digital as a Service, is nu Platinum sponsor van Let’s Encrypt, de certificeringsinstantie van de Internet Research Group. Door in te stappen in dit open source-initiatief bevestigt OVH zijn toewijding aan een nog veiliger internet.
Lees het volledige artikel

Sirducky, 18 januari 2016 12:33 pm

Iets dat gratis is als gratis aanbieden? Wat is daar speciaal aan? Flutartikel.

Arnout Veenman, 18 januari 2016 12:44 pm

Ten eerste gaat het om bedrijfsnieuws of te wel nieuws van bedrijven uit de branche. Inhoudelijk is iets waarvan de 'grondstof' (bijna) gratis is, niet persé gratis. De hoster moet immers wel de infrastructuur bouwen, onderhouden en ondersteunen om deze dienst te leveren. Die verrichtingen zijn niet gratis voor de hoster.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.