Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Joey V. (Hostdeal) veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf en 5 jaar beroepsverbod

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 25 mei 2016 08:00 uur

Er lijkt voorlopig een einde te komen aan de praktijken van Joey V. die in 2014 plotseling de stekker uit zijn bedrijf Hostdeal trok. De klanten van Hostdeal liet hij aan hun lot over. Hierna startte V. meerdere keren een nieuw hostingbedrijf. Dat is echter niet het enige dat V. op zijn kerfstok heeft. Door de rechtbank is hij namelijk afgelopen maanden veroordeeld tot hoge straffen in verband met andere misdrijven die hij al in 2013 heeft gepleegd.

Joey V. stond terecht voor verschillende delicten. Daarbij gaat het om de diefstal van dertig simkaarten uit de Belgacom in Kortrijk waar hij destijds werkte. Daarnaast om het vervalsen van contracten van telecombedrijf Euphony met behulp van valse identiteitskaarten. De simkaarten werden gebruikt om te bellen naar betaalnummers, dat leverde hem totaal 60.000 euro op. Voor de rechtbank heeft V. deze feiten bekend. Daarnaast stond V. ook terecht voor het hacken van een andere voormalige werkgever. Een feit dat hij niet bekend heeft. Dat blijkt uit een eerder artikel van HLN.be.

Uit een e-mail van de Belgische journalist Alexander Haezebrouck aan een bron van ISPam.nl blijkt dat Joey V. veroordeeld is tot 30 maanden gevangenisstraf (12 maanden effectief). Daarnaast moet hij ook een geldboete van 12.000 euro betalen (3.000 euro effectief). Is er voor 2.624 euro aan vermogen verbeurd verklaard. Als laatste heeft V. een beroepsverbod van 5 jaar gekregen.

Eerder ontkende V. tegenover ISPam.nl nog in alle toonaarden dat hij dingen had gedaan die niet konden. V. stuurde zelfs een advocaat op ISPam.nl af die eiste dat wij onze eerdere berichtgeving over V. zouden verwijderen en geen artikelen meer over hem zouden schrijven. Daar is door mij geen gehoor aangegeven. Wel heb ik besloten om de naam van V. in dit artikel niet (meer) voluit te schrijven gezien hij nu een (veroordeelde) verdachte is.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...