Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Broad Horizon, Relined en DHPA

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 26 september 2016 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: Broad Horizon en Abecon bundelen krachten, Relined gaat nieuwe datakabel tussen Nederland en Denemarken exploiteren en Holland Strikes Back 2016 in teken van successen en verbeterpunten bij strijd tegen cybercrime. Maar ook Dutch Datacenter Association maakt Nederlands datacenterlandschap inzichtelijk met map en handboek, Equinix roept kabinet om te investeren in digitale infrastructuur en Cloudscanner daagt Nederlandse cloudmarkt uit mag je niet missen.

 1. Broad Horizon en Abecon bundelen krachten

Clouddienstverlener Broad Horizon en ICT-dienstverlener Abecon slaan de handen ineen om het Nederlandse bedrijfsleven een full-service ICT-oplossing te bieden. De overname voor zowel Broad Horizon als Abecon is een belangrijke mijlpaal in de strategie om slimme en duurzame ICT-oplossingen te bieden die naadloos aansluiten op de bedrijfsprocessen van opdrachtgevers. Abecon zal haar opdrachtgevers volgens dezelfde formule en met dezelfde bedrijven – Abecon, Setrange, Breinwave en GreatCircle – blijven bedienen. Samen met digitale werkplekspecialisten Multrix en Open for Support en webhostingprovider True worden vergaande oplossingen ontwikkeld zodat organisaties nog meer grip krijgen op het groeiende applicatielandschap.
Lees het volledige bericht

 2. Relined gaat nieuwe datakabel tussen Nederland en Denemarken exploiteren!

TenneT, moederorganisatie van Relined, start samen met haar Deense tegenhanger Energinet.dk de aanleg van de COBRA-kabel (COBRAcable). Om de nodige informatie over de kabel uit te kunnen wisselen wordt naast de stroomkabel een datakabel (fiber optic cable) meegelegd. Deze kabel is in eerste instantie bedoeld voor communicatie tussen de twee converterstations in Nederland en Denemarken. De overblijvende capaciteit van de datakabel zal geëxploiteerd worden door Relined.
Lees het volledige bericht

 3. Holland Strikes Back 2016 in teken van successen en verbeterpunten bij strijd tegen cybercrime

Cybersecurity krijgt meestal niet de aandacht die het verdient binnen organisaties. Tótdat zich een incident voordoet en waardevolle informatie wordt buitgemaakt of de IT een halve dag plat ligt. Dan is het vaak eigenlijk al te laat: voorkomen is in dit geval echt beter dan genezen. Eén hacker in het bedrijfsnetwerk kan een team van vijf security experts bezig houden om hem er weer uit te krijgen. Het is dus zaak dat die hacker überhaupt niet binnenkomt. Tijdens het cybersecurity evenement Holland Strikes Back, op 4 oktober in het Louwman Museum in Den Haag, zal dan ook veel aandacht zijn voor preventie en de laatste trends op zowel het gebied van cybersecurity als cybercrime. Wetenschappers, voormalig hackers en specialisten uit de branche zullen u de kennis, het inzicht en de tools aanreiken om de strijd tegen cybercrime succesvol te kunnen voeren.
Lees het volledige bericht

Deze 3 berichten mag je ook niet missen:

Dutch Datacenter Association maakt Nederlands datacenterlandschap inzichtelijk met map en handboek
De Dutch Datacenter Association (DDA) heeft vandaag de eerste landelijke digitale en dynamische datacentermap van Europa gelanceerd. Tegelijkertijd is het Datacenter Handboek gepubliceerd, een compleet en uitgebreid overzicht van alle bij de DDA aangesloten datacenters. De lancering van zowel de map als het handboek markeren een keerpunt in de publieke informatievoorziening over datacenters: voor het eerst is op meerdere niveaus inzichtelijk gemaakt hoe de belangrijkste datacenters in Nederland geografisch verspreid zijn én wat hun kwaliteiten zijn.
Lees het volledige bericht

Equinix roept kabinet om te investeren in digitale infrastructuur
Equinix, wereldwijd leverancier van interconnectie- en datacenteroplossingen, roept het Kabinet op om te investeren in de digitale infrastructuur. Morgen presenteert het Kabinet Rutte II zijn laatste miljoenennota. Waar Duitsland inzet op groene energie en Engeland op fintech, zou Nederland er goed aandoen om te investeren in digitale infrastructuur, stelt Equinix. Equinix stelt dat het tijd wordt tijd dat er aandacht is voor de kansen van de digitale infrastructuur en er echt op ingezet wordt door de overheid. Het derde mainport (internetknooppunt Amsterdam) maakt meer dan de andere mainports (Schiphol en de Rotterdamse haven) economische groei mogelijk, aldus het datacenterbedrijf. Equinix is dan ook lid van de DINL en DDA, die de belangen van de industrie vertegenwoordigen en in die hoedanigheid werken aan het verbeteren van de digitale infrastructuur.
Lees het volledige bericht

Cloudscanner daagt Nederlandse cloudmarkt uit
The Datacenter Group (TDCG) lanceert op 7 oktober 2016 een nieuw cloudmanagement platform voor de zakelijke markt genaamd Cloudscanner. De feestelijke lancering vindt plaatst in het Muziekgebouw aan het IJ te Amsterdam.Het nieuwe platform is de eerste grote cloudvergelijker op de Nederlandse markt en is het best te vergelijken met hoe een vergelijkingswebsite als bijvoorbeeld Booking.com opereert. Cloudscanner biedt een all-in-one oplossing voor ondernemingen in het MKB, de publieke sector en het grootzakelijke segment. Zij helpt hen de transitie tussen private, hybride en public cloud te bepalen en te beheersen. Het platform vergelijkt cloudoplossingen en gelieerde diensten als back-up, security, werkplekken en verbindingen
Lees het volledige bericht

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.