Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DENIC leden sturen Raad van Toezicht naar huis

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 4 mei 2007 10:29 uur

Gisteren beleefde DENIC een van de drukste algemene leden vergaderingen in haar bestaan. Een enorm aantal leden was afgereisd naar Frankfurt om de vergadering, die vooral in het teken stond van het vertrek van directrice Sabine Dolderer stond, bij te wonen. Tijdens de vergadering hebben de aanwezige leden de volledige Raad van Toezicht naar huis gestuurd.

De DENIC leden nemen het de RvT vooral kwalijk dat het (gedwongen) vertrek van Dolderer voor hun als donder bij heldere hemel kwam, omdat ze zowel niet op de hoogte waren van het verschil van inzicht met Dolderer en dat de RvT haar beslissing pas nadat alles al voorbij was pas naar de leden had gecommuniceerd.

Tijdens de vergadering hebben de DENIC leden ook nieuwe leden van de RvT benoemd. Elmar Knipp van Knipp Medien und Kommunikation die eerder in de RvT zat, maar enkele weken geleden was opgestapt omdat hij felle kritiek had op het besluit van de RvT om Dolderer weg te sturen, werd herkozen tot voorzitter. Verder zijn Stefan Legner van Strato, Tom Keller van 1&1, Alexander Schwertner van Epag en Johannes Loxen van SerNet in de RvT gekozen.

In het bestuur van DENIC werden door de leden Carsten Schiefner van Deutschen Telekom herkozen en Markus Schäfer van Hostserver GmbH neemt het stokje van Ines Baltes over. Aan het einde van de vergadering, die tot in de late uurtjes duurde, is het nog niet duidelijk of Sabine Dolderer door de nieuwe RvT zal worden gevraagd om opnieuw een positie in het bestuur te vervullen en ook is niet bekend of de twee andere leden van het bestuur, Andreas Bäß en Stephan Deutsch hun positie behouden is nog niet bekend.

Te concluderen valt dat de DENIC leden zich met het wegsturen van de RvT zowel impliciet als expliciet het (gedwongen) vertrek van Sabine Dolderer hebben veroordeeld. Verder bestaat de samenstelling van de RvT van DENIC in nieuwe samenstelling vrijwel enkel uit grotere ISP’s. Het is te hopen dat die niet voorbij zullen gaan aan de belangen van de kleinere ISP’s.

Via: Heise online

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.