Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Standpunt voor “zorgplicht” en Notice and Take Down bijeenkomsten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 mei 2007 10:39 uur

Aankomende vrijdag (1 juni) vinden in Den Haag de bijeenkomsten “Verantwoordelijk voor Internetveiligheid” en “Vergadering Notice and Take Down” plaats.

Wat betreft de “zorgplicht” van ISP’s zal ik, is mijn voorlopige standpunt dat ISP’s hun eigen systemen adequaat dienen te beveiligen, maar dat er bij ISP’s naar mijn idee verder geen “zorgplicht” berust wat betreft de beveiliging van de systemen van hun klanten, al zou het wel een “dikke plus” zijn als ISP’s dat wel doen. Verder ben ik het met het standpunt van Niels Huijbregts van XS4ALL eens, dat wetsartikel 11.3Tw door OPTA verkeerd is uitgelegd.

Wat betreft de vergadering Notice and Take Down (NTD), ben ik benieuwd hoe jullie met zulke verzoeken om gaan. Daarnaast de vraag wat voor NTD procedure jullie graag zouden willen. Het is denk ik de bedoeling om vanuit de bijeenkomst tot een uniforme procedure te komen voor ISP’s, daar hebben zowel XS4ALL als BREIN toe opgeroepen.

Zelf vind ik dat de procedure van XS4ALL goed in elkaar steekt en dat die als uitgangspunt voor een landelijke uniforme procedure zou mogen dienen. Daarnaast zou het ook goed zijn als er een commissie komt die dergelijke verzoeken kan beoordelen, in de gevallen dat de beoordeling van het NTD-verzoek voor de ISP zelf te complex is. Dat is een element dat we ook terug zien in de procedure van XS4ALL.

Ik ben heel benieuwd wat jullie mening over beide onderwerpen is, vooral de bijeenkomst over NTD is belangrijk. Tijdens die bijeenkomst zal Vereniging ISPConnect Nederland vertegenwoordigd zijn door Steven Ras van ICTRecht en door mij zelf.

Samen gaan we proberen om zo goed mogelijk het gezamenlijke standpunt van de leden uit te dragen. Jullie input is daarbij van groot belang, dat mag in de comments of per feedback. Het maakt daarbij niet uit of je lid bent of niet, gezien de belangen van alle (kleinere) ISP’s er toe doen en bij dergelijke bijeenkomsten veelal nauwelijks vertegenwoordigd zijn.

Als laatste wil ik een compliment geven aan organisator ECP.NL die dit keer enorm zijn best heeft gedaan om álle ISP’s te bereiken, die inzet weet ik te waarderen!

ISPam.nl Job board

Drew, 28 mei 2007 11:36 pm

Ik ben het helemaal eens met je standpunt Arnout, ik kan mijzelf dus met een gerust hart laten vertegenwoordigen door ISPConnect op deze vergadering :)

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...