Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Voorzitter Eric Van Heesvelde verlaat Belgische telecomwaakhond BIPT

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 5 maart 2009 08:05 uur

biptDe Belgische telecomwaakhond BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter Eric Van Heesvelde heeft in een interne memo aangegeven toch geen nieuwe termijn van zes jaar te ambiƫren, meldt De Tijd. Van Heesvelde leidt de BIPT sinds de oprichting in 1993. Eerder werd al bekend dat er vier nieuwe bestuursleden, waaronder een nieuwe voorzitter worden gezocht.

BIPT was tot voorkort een waakhond zonder tanden, doordat vergaande bevoegdheden ontbraken, afgelopen jaar werd aangekondigd dat de bevoegdheden van BIPT zullen worden uitgebreid en minder afhankelijk van de Belgische federale regering zal zijn. Dat is hard nodig, want de Belgische Staat is nog altijd meerderheidsaandeelhouder van monopolist Belgacom. Uit een onderzoek van de European Competitive Telecommunications Association (ECTA) blijkt dat de Belgische telecomregulering bij de slechtste van Europa hoort.

Hopelijk kunnen de nieuwe bestuursleden met een breder mandaat de concurrentie op de Belgische telecom- en internetmarkt aanwakkeren en uiteindelijk het monopolie van Belgacom en Telenet doorbreken. Al zal het mij benieuwen of BIPT dat gaat lukken!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.