Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

LeaseWeb geeft toe aan de eisen van BREIN

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 juli 2007 15:45 uur

LeaseWebLeaseWeb heeft toegegeven aan de eisen van BREIN om de naam, adres en bankgegevens van de eigenaar van de torrentwebsite Demonoid.com te verstrekken. Ook heeft Leaseweb een onthoudingsverklaring ondertekend waarin is vastgelegd dat zij Demonoid of een eventuele variant daarvan ontoegankelijk zal houden op verbeurte van een dwangsom van 50.000 euro per dag.

Dit nieuws komt één dag voor de zitting in het kort geding dat BREIN tegen LeaseWeb had aangespannen om bovenstaand eisen ingewilligd te krijgen. Eerder had BREIN directeur Tim Kuik, LeaseWeb beschreven als een “veilige haven” voor illegale sites. In het nieuwsbericht over de “overwinning” op LeaseWeb schrijft Tim Kuik:

Ons doel is te bereiken dat Nederland niet langer als veilige haven dient voor dergelijke illegale sites. Wij hebben ons vorig jaar gericht op Nederlandstalige sites die meestal wat kleiner waren. Nu zijn de grote internationale sites aan de beurt. Het is een goede zaak voor de ICT- ontwikkeling in Nederland als legale e-commerce hier een eerlijke kans van slagen krijgt.

Volgens de advocaat van LeaseWeb is er met BREIN geschikt op praktische gronden. LeaseWeb kan zich op deze manier volledig focussen op het hoger beroep in de eerdere rechtszaak tegen BREIN, waarbij het ook om een torrentwebsite ging. Bij LeaseWeb heb ik helaas niemand te pakken weten te krijgen die mij een nadere toelichting kon geven.

paulv, 12 juli 2007 7:55 pm

Het mooiste is altijd weer de drogredenen die aangehaald worden :

"Het is een goede zaak voor de ICT- ontwikkeling in Nederland als legale e-commerce hier een eerlijke kans van slagen krijgt."

Tonny, 13 juli 2007 11:31 am

Apart dat een INDEX site van torrents als illegaal wordt bestempeld. een link naar een bestand zegt namelijk niets over het bestand.

vraag me trouwens af wat er dan wel illegaal was?

Paul, 13 juli 2007 12:40 pm

Tonny, dat gaat de rechter ons als het goed is vertellen in de releases4u site.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.